Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κοινωνικό μέρισμα: Την Δευτέρα θ’ ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα! - Ποιους αφορά

14 Δεκεμβρίου 2017 12:17
Κοινωνικό μέρισμα: Την Δευτέρα θ’ ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα! - Ποιους αφορά

Η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα θ’ ανοίξει και πάλι την προσεχή Δευτέρα για διάφορες κατηγορίες δικαιούχων, όπως αυτοί που δεν έχουν προλάβει να λύσουν τα προβλήματα με τον ΑΜΚΑ τους, δεν έχουν εξασφαλίσει συναίνεση από φιλοξενούμενους, έχουν προβλήματα με τον απαιτούμενο ένα μήνα ασφάλισης στον ΕΦΚΑ κ.α.

Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα θα υπάρξει και δεύτερη, συμπληρωματική πληρωμή για το κοινωνικό μέρισμα κοντά στα Χριστούγεννα.

Οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις με πιθανότητα έγκρισης ανέρχονται σε πάνω από53.000 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΗΔΙΚΑ.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν υπάρξει ασφαλισμένοι κάποια στιγμή και το σύστημα τους δείχνει να μην έχουν ασφαλιστεί:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φταίει το κακό μάτι": Σοκάρει και προκαλεί ο ιδιοκτήτης του Λούκα Παρκ στο Αίγιο που λίγο έλειψε να σκοτώσει μια μητέρα και τα παιδιά της! (video)

Πηγαίνετε στον ΕΦΚΑ – στο υποκατάστημα του παλιού σας ταμείου – και ζητήστε να δουν τα στοιχεία σας: ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και ασφαλισμένο χρόνο.

Αν έχει πρόβλημα το ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ θα το διορθώσουν και θα μπορείτε την ίδια στιγμή να κάνετε αίτηση.

Αν δεν έχουν πιστοποιήσει χρόνο ασφάλισης (είναι παλιά μεροκάματα κτλ), ζητήστε τους να στείλουν στην ΗΔΙΚΑ το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ σας λέγοντας ότι πιστοποιούν αυτοί τον ένα μήνα τουλάχιστον ασφάλισης. Μέχρι το βράδυ η ΗΔΙΚΑ θα σας έχει καταγράψει σε ειδικό αρχείο που ξεπερνάει το πρόβλημα. Μην στέλνετε απευθείας μήνυμα στην ΗΔΙΚΑ. Τα αγνοούν γιατί δεν μπορούν να κρίνουν αυτοί αν έχετε χρόνο ασφάλισης ή όχι. Αν δεν πάει μήνυμα από τον ΕΦΚΑ η ΗΔΙΚΑ δεν κάνει τίποτα.

Αν δεν έχετε ασφαλιστεί ποτέ, δεν πληροίτε τα κριτήρια. Οπότε δεν έχει νόημα να πάτε στον ΕΦΚΑ να ανοίξετε καρτέλα. Το σύστημα λαμβάνει υπόψη του στοιχεία μόνο πριν την 31/10/2017.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - διαρροή: Αυτός είναι ο παίκτης που αποχωρεί σήμερα από το παιχνίδι!

Διορθώσεις ΑΜΚΑ Ενημερώνουμε το κοινό ότι, στα ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ μπορεί να διορθωθούν προβλήματα με το ΑΜΚΑ όπως:

Αφαίρεση του ΑΦΜ από διπλοεγγραφές ΑΜΚΑ ή άλλα άτομα που τυχόν είχαν στο ΑΜΚΑ τους το ΑΦΜ του ενδιαφερόμενου (συνήθως σε ζευγάρια όπου και στα δύο ΑΜΚΑ έχει δηλωθεί το ίδιο ΑΦΜ). Ενημέρωση ΑΜΚΑ θανόντος με το ΑΦΜ του.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share