Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ξεκινάει διήμερο καύσωνα: Μέχρι πότε θα κρατήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες;

12 Ιουλίου 2017 07:33
Ξεκινάει διήμερο καύσωνα: Μέχρι πότε θα κρατήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες;

Καύσωνας χτυπά ξανά την Ελλάδα και ο μετεωρολόγος Μανώλης Αναδρανιστάκης έκανε τη δική του πρόγνωση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με την Μάρα Ζαχαρέα για τις περιοχές που θα «καούν» από τη ζέστη τα επόμενα 24ωρα!

«Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός σε όλη τη χώρα θα παραμείνει αίθριος με λίγα μόνο σύννεφα. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα εξασθενήσει 4-5 μποφόρ, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στην ηπειρωτική Ελλάδα να ανέβει στους 39-40 βαθμούς και κατά τόπους στους 41 βαθμούς», είπε αρχικά ο μετεωρολόγος.

«Ζέστη θα έχουμε και στο Ανατολικό Αιγαίο με 37 βαθμούς κελσίου, ενώ στα νησιά του Ιονίου θα έχουμε 36 βαθμούς κελσίου. Ο καιρός στις Κυκλάδες θα είναι επίσης πολύ καλός», πρόσθεσε ο ίδιος .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Σύμφωνα με τον Μανώλη Αναδρανιστάκη, «οι περιοχές που θα έχουν 40άρια θα είναι: Σέρρες, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αγρίνιο, Αθήνα, Άργος και Τρίπολη».

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

«Ο καιρός από την Παρασκευή θα αρχίσει να αλλάζει και η πρώτη αλλαγή αφορά στο μελτέμι που θα ενισχυθεί στα 4-5 μποφόρ και τοπικά στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει 4-5 βαθμούς και δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 36-37 βαθμούς κελσίου. Η πτώση θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο! Στην Αθήνα θα έχουμε 34 βαθμούς κελσίου το Σάββατο και 33 βαθμούς κελσίου την Κυριακή. Την Δευτέρα η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο! Στους 31 με 32 βαθμούς κελσίου», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share