Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σας ενδιαφέρει: Ποιοι θα δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ της Αθήνας;

20 Ιουνίου 2017 07:45
Σας ενδιαφέρει: Ποιοι θα δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ της Αθήνας;

Μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ θα ισχύσει από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά για όλους τους φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν για δεύτερο πτυχίο, μέσω κατατακτήριων εξετάσεων.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, είπε πως στις αρχές της νέας χρονιάς θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους οργανισμούς των συγκοινωνιών για να προχωρήσει σχετική η ρύθμιση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν σήμερα - 20 Ιουνίου του 1978: 6,5 Ρίχτερ χτυπούν την Θεσσαλονίκη και αφήνουν πίσω τους δεκάδες νεκρούς! (photos+video)

Πάντως ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να ισχύσει το ίδιο ευνοϊκό καθεστώς για τους φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Όπως συγκεκριμένα τόνισε ο υπουργός Παιδείας, στους φοιτητές δεύτερου πτυχίου (μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων) ήδη έχει ικανοποιηθεί το αίτημα για παροχή δωρεάν συγγραμμάτων, ενώ η διευθέτηση του θέματος της έκπτωσης για τη μετακίνησή τους με τα ΜΜΜ καθυστέρησε ώστε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων που συνήψε το υπουργείο με τους συγκοινωνιακούς φορείς.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share