Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κάνε τα παλιά σου ρούχα να μοιάζουν καινούρια με υλικά από ένα ευρώ!

15 Ιουνίου 2017 11:20
Κάνε τα παλιά σου ρούχα να μοιάζουν καινούρια με υλικά από ένα ευρώ!

Έχεις βαρεθεί το μαύρο σου παλτό, όμως ακόμα είναι σε πολύ καλή κατάσταση για να το αντικαταστήσεις;

Κουράστηκες να φοράς συνέχεια τις ίδιες μπλούζες, αλλά ο προϋπολογισμός σου δεν σου επιτρέπει ριζικές αλλαγές; Γίνε ευρηματική και άλλαξε τη διάθεσή σου.

Βρες υλικά που δεν κοστίζουν ακριβά και μπορούν να κάνουν τα παλιά σου κομμάτια να φαίνονται καινούρια.

Κουμπιά, δαντέλες, κορδέλες, τρέσες, χάντρες και μικρά διακοσμητικά μπορούν, αν μάθεις να τα χρησιμοποιείς έξυπνα, να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα σου σε σημείο που ούτε κι εσύ η ίδια δεν θα αναγνωρίζεις πια τα ρούχα σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Αυτός είναι ο λόγος που η Τατιάνα Στεφανίδου δεν έχει κάνει ποτέ φωτογράφιση με μαγιό! (video)

1) Καλυβιώτης: Το πλέον ιστορικό κατάστημα της Αθήνας που έχει ντύσει γενιές γυναικών. Από το 1956, ο Κώστας Καλυβιώτης δημιούργησε αυτό τον μικρό παράδεισο, γεμάτο κουμπιά τρέσες και είδη ραπτικής για κάθε γούστο. Μάλιστα ήταν εκείνος πρώτος που ονόμασε το ύφασμα κάμποτ καρίνα, ονομασία που πλέον έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση όλων, γιατί θαύμαζε πολύ μια χορεύτρια της εποχής που είχε αυτό το όνομα. Σήμερα την επιχείρηση έχει αναλάβει ο γιος του, ο Θοδωρής, ο οποίος τηρεί απαρέγκλιτα τον κανόνα που έχει θέσει ο πατέρας του: «Δεν πουλάμε αυτό που θέλει ο πελάτης, αλλά αυτό που χρειάζεται».Το προσωπικό του καταστήματος είναι πλήρως ενημερωμένο και πολύ εξυπηρετικό. θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, αρκεί να το εμπιστευτείτε. Φυσικά το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού είναι τα σπάνια κουμπιά του: μερικά μάλιστα μπορεί να κοστίζουν πιο ακριβά και από ένα φόρεμα, αλλά είναι μοναδικά. Πλέον έχει ανοίξει κι ένα νέο κατάστημα στην Κηφισιά, η Boutique Mercerie, με υλικά ραπτικής, που συνδυάζουν την παράδοση με το μοντέρνο, το vintage με το avant garde και το λιτό με το ιδιαίτερο.

Αθήνα, Πλατεία Συντάγματος, Ερμού 8 τηλ. 2103238392 (τ.κέντρο),
Αμπελόκηποι, Λ. Κηφισίας 31, τηλ. 2106466190
Π.Φάληρο, Ίριδος 4, τηλ. 2109842836
Χαλάνδρι, Κατσουλιέρη 4, τηλ. 2106800407
Κηφισιά, Παπαδιαμάντη 10, τηλ. 2114082252
Ηράκλειο, Χάνδακος 18, τηλ. 2810282805



2) Ρούπας: Στο μαγαζί του κύριου Δημήτρη Ρούπα, ελάχιστα έχουν αλλάξει από την εποχή που μαζί με τον συνέταιρό του Γιώργο άνοιξαν το 1957 ένα κατάστημα αφιερωμένο κατά κύριο λόγο στα είδη ραπτικής. Πιστός στην διαχρονική αξία του κλασικού αλλά και με το βλέμμα στραμμένο σε κάθε νέα τάση της μόδας, συνεχίζει να βάφει και να επεξεργάζεται κάθε λογής κουμπιά και τρέσες. Σήμερα το μαγαζί έχουν αναλάβει οι δύο κόρες του , που συνεχίζουν στο δρόμο του με μεράκι. Κουμπιά μεγάλα, μικρά, μεταλλικά, πλαστικά, στολισμένα με στρασάκια, από ύφασμα, ακόμα κι από χρυσό, σε κάθε λογής χρώματα και σχήματα σας περιμένουν να τα επιλέξετε. Αν θέλετε μπορείτε να ζητήσετε να σας βάψουν οποιαδήποτε υλικό -ακόμα και τρέσες για κουρτίνες- σε αποχρώσεις της αρεσκείας σας.

Περικλέους 52 & Ρόμβης, 210 3220805



3) Χαντρόπολις: Η Μαρία Αλετρά, μετά από πολλά χρόνια πείρας στον χώρο της κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων, αποφάσισε να μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας κι έτσι το 2012 δημιούργησε το Χαντρόπολις. Δεν μιλάμε απλώς για ένα κατάστημα που πουλάει κοσμήματα, αλλά κυρίως για ένα μέρος όπου μπορείς να εκπαιδευτείς και να μάθεις να φτιάχνεις εσύ τις δικές σου δημιουργίες. Είτε ασχολείσαι ήδη με το αντικείμενο είτε δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ στη ζωή σου, αυτό το μαγαζί θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.

Φιλοκτήτου 87, Ίλιον, 2130240678

4) Κληρονόμος: Με πάνω από τριάντα χρόνια εμπειρίας, η εταιρεία Κληρονόμου εισάγει είδη ραπτικής και αξεσουάρ από τους μεγαλύτερους οίκους της Ευρώπης (Ιταλία,Ισπανία,Γαλλία), ενώ συνεργάζεται και με τα καλύτερα ελληνικά εργοστάσια. Η έδρα της βρίσκεται στην Αγίου Μάρκου και το δειγματολόγιό της ανανεώνεται κάθε τέσσερις μήνες, με ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Μάλιστα από την προηγούμενη χρονιά ,στον κατάλογό του έχει προστεθεί και μια μεγάλη γκάμα μαλλιών πλεξίματος.

Μιλτιάδου 17, Αθήνα, 2109585007

5) Δήμου: Ο Δημήτριος Δήμου ήταν από τους πρώτους εμπόρους που ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται στο σημερινό εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας. Το 1938 δημιούργησε τη δική του εταιρεία με είδα ραπτικής. Από το 1984 και μετά τα ηνία ανέλαβαν οι διάδοχοί του,οι οποίοι ακολουθούν πιστά το όραμα του ιδρυτή της. Η εταιρεία σήμερα, που συνεργάζεται και με καταστήματα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, θεωρείται από τις κορυφαίες στο εμπόριο ψιλικών και ειδών ραπτικής. Εδώ θα βρείτε κλωστικά ,χαρτικά αξεσουάρ για τα μαλλιά, υλικά για βαφτίσεις και γάμους, ακόμα και για εσπαντρίγιες. Μπορείτε επίσης, αν θέλετε, να επισκεφτείτε και το ηλεκτρονικό κατάστημα και να κάνετε διαδικτυακά τις αγορές σας .

Πολυκλείτου 21, 105 51, Αθήνα , 210-32.16.415, 210-32.18.054

Πηγή:bovary.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share