5 διευθύνσεις του Μαρτίου που υπόσχονται να αναδείξουν την πλούσια γαστρονομία της πόλης
οι καλυτεροι γαστρονομικοί προορισμοί της πρωτεύουσας

Δεν έχει μία εβδομάδα που μπήκε ο Μάρτιος και ήδη μοιάζει πολλά υποσχόμενος, κυρίως λόγω των νέων γαστρονομικών προορισμών που φέρνει στην πρωτεύουσα.
Το AthensMagazine σας παρουσιάζει τις 5 νέες γαστρονομικές αφίξεις, που ανοίγουν τις πόρτες τους αυτό το μήνα και δεσμεύονται να σας προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία φαγητού σε συνδυασμό με την απαράμιλλη αισθητική τους.
Ελάτε μαζί μας σε αυτή τη γευστική περιπέτεια και ανακαλύψτε τα νέα μέρη που θα κάνουν αυτόν τον Μάρτιο ακόμα πιο... απολαυστικό!
Humain by Jul’s
Βρισκόμαστε στην οδό Αρχιμήδους στο Μετς, μπροστά σε ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικά κτίριο, που κάποτε στέγαζε το "Επ’αυλή". Σήμερα, το κτιριο αυτό φιλοξενεί το "Humain", το εστιατόριο-αδερφάκι του "Jul’s", ενός από τα καλύτερα εστιατόρια με μοντέρνα ελληνική κουζίνα στην Ίμπιζα. Ο χώρος αυτού του νέου spot, που μόλις προστέθηκε αρκετά ψηλά στην γαστρονομική ατζέντα της Αθήνας, μοιάζει με σπηλιά ιδιαίτερης και λίγο vintage αισθητικής, σαν σκηνικό από ταινία που δημιούργησε το αρχιτεκτονικό δίδυμο των Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη, με μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια. Στο πλούσιο και απολαυστικό μενού του εστιατορίου δεν θα μπορούσε να μη δεσπόζει, μεταξύ άλλων, το ελληνικό στοιχείο, κυρίως μέσα από πιάτα που κιμαίνονται από χωριάτικη σαλάτα σε ό,τι παραλλαγή μπορείς να φανταστείς μέχρι τον πιο ιδιαίτερο μπακλαβά που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Όλα δια χειρός του καταξιωμένου σεφ Χρήστου Φώτου, άψογου "χειριστή" της πρώτης ύλης.
View this post on Instagram
Astakos
3 μέρες μείναν μόνο, έως ότου ένα νέο γαστρονομικό "αστέρι" να λάμψει και επίσημα στον γαστρονομικό χάρτη της Γλυφάδας. Ο λόγος για το "Astakos", που στις 8 Μαρτίου θα ανοίξει και επισήμως τις πύλες του επί της οδού Διαδόχου Παύλου, φέρνοντας μια νέα θαλασσινή εμπειρία που ξεπερνά κάθε προσδοκία. Με εκλεπτυσμένο design και μια ατμόσφαιρα που ισορροπεί μεταξύ αισθητικής και οικειότητας, ο "Astakos" εχει, πριν καν ανοίξει, θέσει πολύ ψηλά τα "στανταρ" της γαστρονομικής απόλαυσης. Τα ηνία της κουζίνας φαίνεται να κρατά ο βραβευμένος σεφ Άγγελος Μπακόπουλος, ο οποίος, έχοντας ως αφετηρία την κλασσική ελληνική ψαροταβέρνα και με ικανό "βοηθό" του τον ξυλόφουρνο, δημιουργεί ιδιαίτερες συνταγές, βασισμένες στα φρέσκα θαλασσινά του τόπου, αλλά σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή.
View this post on Instagram
Rick’s Steakhouse
Στην καρδιά του Κεφαλαρίου, και συγκεκριμένα εκεί που βρισκόταν το "Drakoulis Dry & Raw", έρχεται τώρα το "Rick’s Steakhouse", το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στα τέλη Μαρτίου, υποσχόμενο ένα ταξίδι αναπάντεχων απολαύσεων για τους λάτρεις του καλοψημένου κρέατος. Με μια μοναδική, αμερικανική αισθητική και "ζεστή" ατμόσφαιρα, αυτό το steakhouse δημιουργεί έναν χώρο που αγκαλιάζει την εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία. Βασικό στοιχείο, φυσικά, το εκλεκτό κρέας, που ο κορυφαίος σεφ Δημήτρης Σταμούδης, επιμελείται μοναδικά σε κάθε πιάτο. Στο επικείμενο μενού, ωστόσο, πρόκειται να προστεθούν και άλλες προτάσεις, με γαλλικό αέρα και όχι μόνο, όπως θα είναι το κοκτέιλ γαρίδων ή ακόμα και οι διάφορες παραλλαγές ζυμαρικών.
Maison Colette
Στον Νέο Ψυχικό, και συγκεκριμένα εκεί που μέχρι πρότινος στεγαζόταν η "Ράμπα", αναμένεται να ανοίξει έως τα τέλη του μήνα που διανύουμε, το κλασσικό, γαλλικό και all day μπιστρό, Maison Colette. Με έναν εκλεπτυσμένο συνδυασμό παριζιάνικης κομψότητας και μοντέρνου ύφους, το νέο γαστρονομικό κόσμημα του Δήμου Στασινόπουλου, υπόσχεται να αναδειχθεί ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν την απόλυτη, ολοήμερη απόλαυση. Στο πλούσιο μενού, που θα επιμελείται ο επικεφαλής σεφ, Δημήτρης Σταμούδης, θα υπάρχει από πρωινό και brunch γαλλικού χαρακτήρα, μέχρι εξαιρετικά γλυκά, που θα υπογράφει ο Θανάσης Σταμούδης.
Amen
Στη γευστική σκηνή της περιοχής του Παγκρατίου, και συγκεκριμένα επί της οδού Ηρώνδα, το "Amen" έρχεται με νέο αέρα, που πρόκειται να μας συνεπάρει μάλλον το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Λέγεται πως το όνομα "Αmen", μάλλον προέκυψε μετά την υπερπροσπάθεια του σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη να βρει τον χώρο εκείνο, όπου θα δημιουργηθεί το εστιατόριο που τόσο ονειρευόταν στην πρωτεύουσα. Όταν επιτέλους το βρήκε, το "Amen" ήταν η λογικότερη ίσως αντίδραση. Με ένα μενού εμπλουτισμένο από κλασικές γεύσεις έως πιο πρωτότυπες επιλογές, που συνδυάζουν την γνήσια ελληνική κουζίνα με το κρητικό στοιχείο, το Amen υπόσχεται μια γαστρονομική περιπέτεια που θα μας κάνει να ξεχάσουμε τα συνηθισμένα.