Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

"Ανθός Γεύσεων": Ρετρό αισθητική, "γιαγιαδίστικες" σπεσιαλιτέ και αυθεντικό άρωμα Ελλάδος στην Καλλιθέα!

2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο chef Γιώργος Γεράρδος - που ξεχώρισε στο Master Chef 2- δημιούργησε ένα εξαίσιο cafe restaurant στην Καλλιθέα που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ύπαρξης. Πρόκειται για τον "Ανθό Γεύσεων", έναν κουκλίστικο ρετρό χώρο (σε ένα παλιό μπακάλικο του 1970, έκει όπου βρίσκονταν παλαιότερα το "Μαγέρικο της Νάγιας") όπου οι σπεσιαλιτέ της γιαγιαδίστικης κουζίνας συναντούν την gourmet αισθητική και το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι καταπληκτικό.

Όλες οι πρώτες ύλες είναι προσεκτικά επιλεγμένες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς (από την Ξάνθη μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι την Κάσο), ενώ όλα τα προϊόντα προέρχονται από την πατρίδα μας. Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις χειροποίητο βουβαλίσιο μπιφτέκι με πουρέ πατάτας, πράσινες σαλάτες με μυρωδικά, κόκκορα τηγανητό με τραχανότο, φάβα Φενεού αλλά και ποικιλίες ελληνικών τυριών (με κασέρι Ξάνθης, παλαιωμένο κρασοτύρι Λήμνου, φέτα Ζακύνθου κ.α.) και αλλαντικών (παστράμι Δράμας, λουκάνικο αγριογούρουνο από το Κιλκίς κ.α.).

Τα ποτά ακολουθούν το ίδιο... ελληνικό μοτίβο με μπύρες όπως Φιξ, Septem, Volkan, Zeus κ.α να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, με 20 ετικέτες (επίσης ελληνικών) κρασιών να τις συμπληρώνουν. Προσεχώς μάλιστα θα προστεθούν και cocktails με υλικά φυσικά από τη χώρα μας (μαστίχα, τσιτσιμπύρα κλπ).

Και για το πιο απολαυστικό φινάλε τη σκυτάλη παραλαμβάνουν σπιτικά κέικ και μπισκότα μέχρι χειροποίητο υποβρύχιο βανίλια!

Από τον Μπάμπη Δούκα ([email protected])

Info

Τιμή: €10-30 με κρασί

Καθημερινά 10.00-01.30

Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, τηλ. 213 0271631

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Νέες αφίξεις

Ροή ειδήσεων

Share