Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Food Mafia- Sin City: Γαστρονομικές αμαρτίες στο κέντρο της Αθήνας!

15 Δεκεμβρίου 2016
Food Mafia- Sin City: Γαστρονομικές αμαρτίες στο κέντρο της Αθήνας!

Το ethnic comfort εστιατόριο του Chef Ηλία Σκουλά και της Εργίνας Βεντούρη που όρισε την συγκεκριμένη κουζίνα στην Ελλάδα και της έδωσε εστιατορική υπόσταση, από την 1 Δεκεμβρίου το βρίσκουμε και στο κέντρο της Αθήνας. Δηλαδή ανοίγει και δεύτερο Food Mafia; Όχι ακριβώς, τουλάχιστον όχι ακόμα. Ας βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Εδώ μιλάμε για ένα διαφορετικό Concept, το οποίο ο εκκεντρικός Chef βαφτίζει Food Mafia - Sin City, και υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε όλες τις γνωστές και άγνωστες γαστρονομικές αμαρτίες που έχουν κάνει τον ίδιο και το Food Mafia γνωστό.

Ο χώρος που στεγάζει το νέο αυτό εγχείρημα των ανήσυχων Διόσκουρων του Food Mafia δεν είναι νέος. Φιλοξενείται στον χώρο του V4, στην οδό Βουκουρεστίου στον αριθμό 4, στον πεζόδρομο απέναντι από το θέατρο Παλλάς και εντός της στοάς. Πρόκειται για ένα κλασσικό κτίριο του 1925, με όλα τα χαρακτηριστικά των κτιρίων της Αθήνας του μεσοπολέμου. Στο διακοσμητικό κομμάτι το κτίσμα διατηρεί τα Gothic χαρακτηριστικά του που τόσο ταιριάζουν με το νέο Concept, αλλά πλαισιώνεται και από στοιχεία της φιλοσοφίας του Food Mafia, τονίζοντας έτσι το κλίμα ανανέωσης που θα φέρει ούτως ή άλλως στο V4 η κουζίνα του Ηλία Σκουλά.

Κεντρικός πρωταγωνιστής στην κουζίνα του είναι ο ξυλόφουρνος και η γκάμα των κρεατικών, όπου ο Chef υπόσχεται ότι θα αναστατώσουν το κοινό τόσο με την γεύση τους, όσο και με την τιμή τους! Πλην αυτών θα βρει κανείς τόσο τις street food αναφορές του, τα εμβληματικά του burger και όλα όσα έκαναν γνωστό το Food Mafia, καθώς και καινούργια πιάτα που θα συζητηθούν. Το μενού του Food Mafia - Sin City θα είναι αμαρτωλό και ταυτόχρονα αμαρτία να το χάσει κανείς!

Η εμφάνιση του μενού θυμίζει νεοϋορκέζικο cult περιοδικό των 70's με φωτογραφίες από όλη την rockabilly - pop φιλοσοφία του Chef. Το νέο στέκι λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι με το snack attack μενού, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τις καντίνες της ανατολικής και της δυτικής ακτής των ΗΠΑ. συνεχίζει με lunch menu που θα περιλαμβάνει και ολοκληρωμένες προτάσεις degustation με τιμή στα 19 ευρώ! Ακολουθεί happy hour από τις 5μμ έως τις 7μμ με επιλογές για ένα value for money late lunch αμέσως μετά το γραφείο, στα πρότυπα των πρωτευουσών του εξωτερικού. Για να έλθει από τις 7μμ το Dinner Menu, η δημιουργική του μπάρα και ένα After Midnight Cigar Room για τους πραγματικούς Rat Packs του κέντρου της Αθήνας.

Ο Ηλίας Σκουλάς μας ιντριγκάρει, δίνοντας μας μερικά ακόμα στοιχεία για το μενού του Food Mafia - Sin City: «το μενού θα έχει μια κατηγορία με σνακ που θα αποτελείται από χεράτα εδέσματα σε πραγματικά τιμές του δρόμου, όπως τις καλαμποκένιες τυρόπιτες του El Salvador τις pupusas, το χειροποίητο λουκάνικο thüringen bratwurst ψημένο στα κάρβουνα, μέσα σε τραγανό ψωμάκι μονάχα με μουστάρδα, όπως ακριβώς το βρίσκεις στα υπαίθρια καρότσια της κεντρικής Γερμανίας, όπως και ένα τοστ διαφορετικό απ αυτά που ξέρουμε με φουά γκρά και ψητά ροδάκινα. Στα κρεατικά, θα υπάρχει μια ολόκληρη κατηγορία με τον τίτλο Beef No 8, μονάχα με πικάνια και με ότι μπορούμε να φτιάξουμε με το πεντανόστιμο και ζουμερό λατινοαμερικάνικο κόψιμο, αλλά και στα burger θα πρωτοεμφανιστεί το Jumping Jack Duck με καπνιστή ψητή πάπια που θα ενθουσιάσει το κοινό και με την τιμή του».

Food Mafia - Sin City:

Βουκουρεστίου 4 (εντός της στοάς) - Πλ. Συντάγματος

Κρατήσεις: 6972 88 22 35

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα εστιατόρια της πόλης; Κάντε like στην σελίδα της κατηγορίας ΓΕΥΣΗ στο Facebook

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βγαλμένες από παλιά ελληνική ταινία: 5 ιστορικές και ρετρό ταβέρνες της Αθήνας που σε ταξιδεύουν σε ένα... νόστιμο παρελθόν!

Προσιτή πολυτέλεια στο κέντρο της Αθήνας: To ολοκαίνουριο ξενοδοχείο- στολίδι της πρωτεύουσας! (Photos)

 

Ροή ειδήσεων

Share