Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Nolan: Ένα πιάτο που έγινε εστιατόριο, στο κέντρο της πόλης!

19 Ιανουαρίου 2016
Nolan: Ένα πιάτο που έγινε εστιατόριο, στο κέντρο της πόλης!

Η ΙΔΕΑ

Το NOLAN είναι ένα πιάτο που έγινε εστιατόριο.

Ένα πιάτο με σταμναγκάθι, dashi και σουτζούκι.

Σκέψεις, γεύσεις, και συνδυασμοί, εμπνευσμένοι από τα ταξίδια της ομάδας του NOLAN ανά τον κόσμο, τις εμπειρίες που ‘κουβάλησαν’ πίσω μαζί τους και την επιθυμία να τις μοιραστούν με τους φίλους τους.

To NOLAN είναι η κουλτούρα της αυθεντικότητας και του προσωπικού φαγητού.

Η επιτυχία στο NOLAN ορίζεται από την επιτυχία του φαγητού.

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Η ιστορία του NOLAN ξεκινά με κινητήριο δύναμη την αγάπη του εμπνευστή και ιδιοκτήτη, Κώστα Πισσιώτη, για το καλό φαγητό σε αστικό περιβάλλον και τη συνεχή αναζήτηση τέτοιων χώρων, όπου και αν βρίσκεται.

Αγάπη που φανερώνεται άλλωστε και από τα προηγούμενα του project, όπως το ΠBOX, και υλοποιείται γαστρονομικά από την δημιουργική ματιά του σεφ, Σωτήρη Κοντιζά, και της ομάδας του.

Εδώ σε καλωσορίζουν η αγάπη για το καλό φαγητό, η άνετη ατμόσφαιρα και ένα μενού που δεν ορίζεται γεωγραφικά. Ορίζεται μόνο από την όρεξη και τη διάθεση της ομάδας για νόστιμο και ‘φιλόξενο’ φαγητό – φαγητό που προκύπτει από την αγάπη για την ίδια τη διαδικασία της αναζήτησης των πρώτων υλών, των τεχνικών, των δοκιμών και της δημιουργίας .

Φαγητό που, ‘πατώντας ‘ στην Ελλάδα έχει επιρροές από παντού– από το street food του Βιετνάμ και του Πεκίνο μέχρι το αγαπημένο σε όλους τηγανητό κοτόπουλο.

TO EΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Το NOLAN εμπνέεται από τα μεγάλα αστικά κέντρα, τα εστιατόρια τους και το φαγητό που αναζητά ο επισκέπτης σε όποια μητρόπολη του κόσμου και αν βρεθεί.

Η ομάδα UCS / Under Construction Studio υπό την καθοδήγηση του Μάνου Μπαμπούνη, επαναδιατύπωσε την έκφραση της αρχιτεκτονικής με μια σύγχρονη προσέγγιση των υλικών που παραπέμπουν στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας, την εποχή που έγινε η μεγάλη ανοικοδόμηση και το κέντρο ξεκίνησε να παίρνει τη μορφή που έχει σήμερα.

Τα κυρίαρχα υλικά είναι το μωσαϊκό, το μάρμαρο, το ξύλο και το μέταλλο - υλικά που παραπέμπουν σε ένα γνώριμο παρελθόν και δημιουργούν ένα οικείο περιβάλλον στο οποίο το φαγητό και οι γεύσεις έχουν τον πρώτο λόγο.

Τοποθετημένο στο ιστορικό κέντρο μιας πόλης που συνεχώς μεταμορφώνεται, το NOLAN γίνεται αυτόματα μέρος της ιδιαίτερης αυτής ταυτότητας - το ίδιο και το φαγητό που σερβίρει .

Η ΟΜΑΔΑ

Ο Κώστας Πισσιώτης, εμπνευστής και ιδιοκτήτης του NOLAN, και ο chef Σωτήρης Κοντιζάς – με Έλληνα πατέρα και Ιαπωνέζα μητέρα- γνωρίστηκαν και συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στο ΠBOX, όπου ο Σωτήρης ήταν sous chef και από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Ο Κώστας, που στα αλήθεια ήθελε από πολύ μικρός να έχει το δικό του εστιατόριο, περνάει την πόρτα του NOLAN έχοντας ήδη στήσει με τρομερή επιτυχία το γνωστό ΠBOX στην Κηφισιά, και αργότερα στο Κολωνάκι και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Σωτήρης, που μαγειρεύει γιατί είναι ωραιότερο από οτιδήποτε άλλο έχει μαγειρέψει στις κουζίνες των 48, ΠBOX, The Ledbury στο Λονδίνο, και σε άλλα που δεν μας αναφέρει γιατί, όπως λέει, «δεν είναι αυτό που έχει σημασία».

Σημασία έχει ότι συναντήθηκαν οι 2 αυτοί άνθρωποι μεταξύ τους ένα μεσημέρι στην κουζίνα ενός εστιατορίου και, καιρό μετά, αποφάσισαν να μοιραστούν την αγάπη τους για το αυθεντικά καλό φαγητό με όλους εμάς.

Ιnfo

Βουλής 31-33, Σύνταγμα

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ροή ειδήσεων

Share