Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κι ας είναι Τρίτη, απόψε έχει συναυλία!

Το Athensmagazine.gr προτείνει...

28 Μαΐου 2019 18:30
Κι ας είναι Τρίτη, απόψε έχει συναυλία!

Έξι χρόνια μετά το “Muchacho”, το άλμπουμ που τον έκανε γνωστό στο ευρύτερο κοινό και συγκέντρωσε εγκωμιαστικές κριτικές, και λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία της τελευταίας του δισκογραφικής δουλειάς “C’ est la vie”, o Matthew Houck ή αλλιώς Phosphorescent έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 1ης του ευρωπαϊκής περιοδείας μετά το 2014.

Και μπορεί το “Song For Zula” του 2013 να ήταν το ραδιοφωνικό hit που τον έβαλε για τα καλά στο χάρτη (είχε την τιμητική του και στο ελληνικό airplay), αλλά η καριέρα του κάθε άλλο παρά μικρή είναι.
O καλλιτέχνης από την Alabama, που τώρα ζει και ηχογραφεί στο Nashville, ξεκίνησε ως Phosphorescent το 2001, στην Αθήνα της Georgia, και μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει 8 lp (το 1 από αυτά είναι live album) και 1 ep.

Με το “Muchacho” ωστόσο ανέβηκε στην κορυφή, αφού με αυτό κατάφερε για πρώτη φορά να δει τη δουλειά του στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς, να εμφανιστεί live στην εκπομπή του Jimmy Fallon, να πραγματοποιήσει μεγάλη περιοδεία ως headliner αλλά και δίπλα σε καλλιτέχνες όπως οι Father John Misty και The National, και να παίξει σε φεστιβάλ όπως το Glastonbury, το Bonnaroo και το Lollapalooza, καταλήγοντας στο απολογιστικό “Live At The Music Hall”, με «φόντο» το Brooklyn της Νέας Υόρκης.

Στο πρόσφατο και ξεκάθαρα αυτοβιογραφικό “C’ est la vie” που ακολούθησε, όμως, άλλαξε σελίδα. Αυτή τη φορά φαίνεται να αποτυπώνει μουσικά τα κύρια γεγονότα μιας περιόδου όπου βρέθηκε να αλλάζει ζωή, αφού στα 5 αυτά χρόνια ερωτεύτηκε, έγινε πατέρας κι εγκατέλειψε τη Νέα Υόρκη για το θρυλικό Nashville, όπου έστησε το δικό του στούντιο από το μηδέν (Spirit Sounds Studio).

ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2019
Fuzz Live Music Club
Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

ώρα έναρξης: 21.00
εισιτήρια: 23 ευρώ (προπώληση), 25 ευρώ (ταμείο)

Την συναυλία θα ανοίξει ο Pelion Rivers!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

O Eros Ramazzotti για μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα!

Tectonics Athens 2019: Ένα μουσικό φεστιβάλ του Ιδρύματος Ωνάση!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Μουσικής στο Athensmagazine.gr

 

Μουσικές Σκηνές

Ροή ειδήσεων

Share