Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

7 + 1 μουσικά σχήματα και πίστες για την Παραμονή Χριστουγέννων

Κάντε άμεσα την κράτησή σας!

19 Δεκεμβρίου 2022 09:59
7 + 1 μουσικά σχήματα και πίστες για την Παραμονή Χριστουγέννων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελάχιστες μέρες έχουν απομείνει για την παραμονή Χριστουγέννων και αν δεν έχεις κράτηση για κάποιο νυχτερινό μαγαζί με live μουσική στην Αθήνα, τότε ίσως ήρθε η στιγμή να το κάνεις.

Παραδοσιακά οι περισσότεροι Έλληνες, απολαμβάνουν τη συγκεκριμένη νύχτα, με ένα δυνατό night out, σε κάποια από τις πίστες ή τις μουσικές σκηνές και γι' αυτό πολλά μαγαζιά είναι ήδη sold out.

Το Athensmagazine.gr, σου παρουσιάζει παρακάτω οκτώ μουσικές σκηνές ή πίστες για την παραμονή Χριστουγέννων και σου προτείνει να κάνεις άμεσα την κράτησή σου, αν θέλεις να προλάβεις μια θέση.

Από την άλλη αν θέλεις κάτι πιο χαλαρό για την παραμονή Χριστουγέννων μπορείς να απολαύσεις τη βραδιά σου στο Pere Ubu, μάθε εδώ για το μενού της παραμονής.

ΜΕΛΙSSES και Δέσποινα Βανδή στο «Έναστρον»

Οι ΜΕΛΙSSES, έχοντας βάλει τη σφραγίδα τους στο live clubbing της Αθήνας τα τελευταία χρόνια και έχοντας αδιαμφισβήτητα διαμορφώσει το σύγχρονο τρόπο διασκέδασης, ετοιμάζουν πυρετωδώς το νέο τους χώρο.

Η Δέσποινα Βανδή, που έχει χαράξει τη δική της ανεπανάληπτη διαδρομή στις live εμφανίσεις, με shows που άφησαν εποχή, θα «μαγέψει με τις επιτυχίες της 30χρονης διαδρομής της, τις ερμηνείες της και την αστείρευτη ενέργειά της.

Μαζί τους συμπράττουν μουσικά οι KINGS και η Τάνια Μπρεάζου.

ΜΕΛΙSSES και Δέσποινα Βανδή στο «Έναστρον»

Κάνε εδώ την κράτησή σου

Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Vox

Μαζί. Μέσα σε μία λέξη χωράνε 4 μουσικές δεκαετίες, αμέτρητα τραγούδια που έχουν γράψει μέσα μας, τα έχουμε ζήσει και τα έχουμε χιλιοτραγουδήσει και δύο φωνές από αυτές που χαρακτηρίζουν το ελληνικό τραγούδι και την συνέχειά του. Μαζί. Φανταστείτε μόνο τις δυο τους. Μαζί στην σκηνή. Την εσωτερική φλόγα της Ελευθερίας να συναντάει το εκρηκτικό ταπεραμέντο της Ελεωνόρας. Δύο σπάνιες φωνές, δυο ερμηνεύτριες με τεράστια ερμηνευτική γκάμα!

Ούτε το ρεπερτόριο τους χρειάζεται ειδική αναφορά. Είναι τα τραγούδια που έχουν γράψει μέσα μας. Που τα έχουμε ζήσει και στις χαρές και στα δύσκολα. Τραγούδια που εναλλάσσονται στον ραδιοφωνικό αέρα, αλλά και στις δικές μας προσωπικές ψηφιακές λίστες, τώρα γίνονται μια σπάνια ζωντανή συλλογή επιτυχιών αλλά και
απρόβλεπτων στιγμών στην σκηνή του VΟΧ.

Δυο γενιές συναντιούνται επί σκηνής, δυο γυναίκες που έχουν χαρακτηρίσει με την φωνή τους το ελληνικό τραγούδι που αγαπάμε να τραγουδάμε, δύο μοναδικές ερμηνεύτριες μαζί σε ένα πρόγραμμα από αυτά που θα θυμόμαστε για πάντα.

Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Vox

Κάνε εδώ την κράτησή σου

Σταμάτης Κραουνάκης στο Θέατρο Άλσος χειμερινό

Ο μοναδικός Σταμάτης Κραουνάκης, βρίσκεται για δεύτερη χρονιά φέτος στο Άλσος και προσφέρει ένα υπέροχο μουσικό θέαμα.

Σταμάτης Κραουνάκης στο Θέατρο Άλσος χειμερινό

Κάνε εδώ την κράτησή σου

Αλέξια στο Half Note Jazz Club

Η Αλέξια, με το αυθεντικό ηχόχρωμα και το δικό της χαρακτηριστικό phrasing, θα ερμηνεύσει τραγούδια από την αγγλόφωνη πτυχή της δισκογραφίας της, από τον ιστορικό πια Τζαζ δίσκο της, «In a Jazz Mood», στον οποίο συμμετέχουν οι θρύλοι της Τζαζ, Chick Corea και John Patitucci, από τον αναγνωρισμένο από τα Grammys δίσκο της «Birds Have To Fly» σε συνεργασία με τον Peter Massink, από τον τριπλό της δίσκο «Re-bE» σε δικές της συνθέσεις, αναβιώνοντας ταυτόχρονα ορισμένα από τα κλασικά τραγούδια standards, της Αμερικανικής Τζαζ, επανερμηνεύοντας τις μουσικές των σπουδαίων Nina Simone, Chick Corea, Betty Carter, Billie Holiday, Abbey Lincoln, John Coltrane, με ειδικά επιλεγμένα τραγούδια, γκόσπελ και ragtime των Louis Armstrong, Dizzy Gillespie, Fats Waller, Cab Calloway, κ.ά.

Η Αλέξια στο Half Note Jazz Club

Κάνε εδώ την κράτησή σου

Μιχάλης Ρακιντζής στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Ο Μιχάλης Ρακιντζής έρχεται στην κεντρική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων, όπου θα μας παρουσιάσει ένα updated funky concept με τραγούδια του που αγαπήσαμε.

Μαζί του στη σκηνή ο Γιώργος Πανταλός στα keyboards, o Πέτρος Χατζηγεωργίου στο πιάνο, ο Αδάμ Δόγκας στο σαξόφωνο και ο Γιάννης Νοταράς στα drums.

Μιχάλης Ρακιντζής στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Κάνε εδώ την κράτησή σου

Η Ευρυδίκη και οι Μπλε στον Σταυρό του Νότου Plus

Οι δύο πιο ξεχωριστές ποπ-ροκ φωνές της ελληνικής σκηνής ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά στο Σταυρό του Νότου.

Η Ευρυδίκη και οι Μπλε σε μία ιδιαίτερη μουσική συνάντηση, μας παρουσιάζουν τα αγαπημένα τους τραγούδια και μια σειρά από ντουέτα “έκπληξη” ελληνικά και ξένα, χωρίς να λείπουν φυσικά οι γνωστές μεγάλες τους επιτυχίες.

Η καταξιωμένη και πολυεπίπεδη Ευρυδίκη που στην μακρόχρονη πορεία της έχει αποδείξει το καλλιτεχνικό της ταλέντο όχι μόνον στο τραγούδι, αλλά και στο μουσικό θέατρο και το ξεχωριστό συγκρότημα των Μπλε, επίσης καταξιωμένο για την ιδιαίτερη αισθητική της μουσικής και του στίχου του,αλλά και της εκρηκτικής "front woman" Τζώρτζιας Κεφαλά, αποφάσισαν να συνεργαστούν συναυλιακά και δισκογραφικά.

Η Ευρυδίκη και οι Μπλε στον Σταυρό του Νότου Plus

Άκου την ζωή είναι ο τίτλος του νέου ντουέτου που ετοιμάζουν πυρετωδώς στο στούντιο οι Μπλε, το οποίο είναι το δεύτερο ντουέτο που θα κυκλοφορήσει με τις εξαιρετικές φωνές της Ευρυδίκης και της Τζώρτζιας!

Το πρώτο ντουέτο κυκλοφόρησε πριν από 4 χρόνια, ήταν η διασκευή του "Πόσο λίγο με ξέρεις" σε μουσική και στίχους του Γιώργου Θεοφάνους, η οποία πήρε πολύ καλές κριτικές και αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό.

Επί σκηνής λοιπόν Ευρυδίκη και Μπλε, αποζημιώνοντας τους fans και των δύο, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα εδώ και πολύ καιρό αυτή την συνεργασία,που επιτέλους ήρθε η στιγμή να απολαύσουν.

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που θα ξεχειλίζει από την αγάπη τόσο της Ευρυδίκης όσο και των Μπλε για την μουσική αλλά και από τεράστια καλλιτεχνική αλληλοεκτίμηση.

Κάνε εδώ την κράτησή σου

Γιώργος Αλκαίος στον Βοτανικό Plus

Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ Plus αλλάζει όνομα, ύφος και ταυτότητα και φέτος τον χειμώνα παρουσιάζει την μουσική παράσταση του Γιώργου Αλκαίου «Λίγο Φως». Ο Γιώργος Αλκαίος με την επιστροφή του στα μουσικά δρώμενα μετά από 11 χρόνια απουσίας, κάνει μια μοναδική συνεργασία με τον πρωτοπόρο καλλιτέχνη και μουσικό NIVO (Νίκο Βουρλιώτη) τους Going through και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Παντελή Καναράκη.

Μια μουσικοθεατρική συνύπαρξη που θα ξυπνήσει πολλές αναμνήσεις και θα γεμίσει τα βράδια του χειμώνα με μουσικές από όλα τα είδη μουσικής. Σε μια εποχή που ζητάει «Λίγο Φως» , Ο Γιώργος , ο Νίκος και ο Παντελής μας καλούν στο σπίτι τους (μιας και η σκηνή έχει μετατραπεί σε ένα σαλόνι σπιτιού) και μας καλούν στο μεγάλο πάρτυ που κάνουν και υπόσχονται νύχτες γεμάτες φως. ΜΕΔΟΥΣΑ λοιπόν φέτος τον χειμώνα και το πάρτυ αρχιζει…

Γιώργος Αλκαίος στον Βοτανικό Plus

Κάνε εδώ την κράτησή σου

Κίτρινα Ποδήλατα στον Σταυρό του Νότου Club

Τα Κίτρινα Ποδήλατα επιστρέφουν δυναμικά στη φυσική τους έδρα και προσκαλούν όλους τους φίλους στην ανανεωμένη live-πρόταση γενικής ανάτασης «Να σε δω να γελάς ΙΙ».

Οι δυο δημιουργοί, Αλέξανδρος & Γιώργος Παντελιας, ενισχύουν τα συναισθήματα της πετυχημένης - ευρυματικής παράστασης «Να σε δω να γελάς», επιστρατεύουν ανεξάντλητη σκηνική ενέργεια, χιούμορ και διάδραση, στοιχηματίζοντας εκ νέου να ενώσουν αληθινές παρέες γύρω απ τη φωτιά αγαπημένων τραγουδιών και μηνυμάτων.

Κίτρινα Ποδήλατα στον Σταυρό του Νότου Club

Κάνε εδώ την κράτησή σου

 

Ροή ειδήσεων

Share