Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Κουράστηκα να παίζονται παιχνίδια πίσω από την πλάτη μου»

2 Δεκεμβρίου 2010
«Κουράστηκα να παίζονται παιχνίδια πίσω από την πλάτη μου»

Χθες το μεσημέρι -χύμα στο κύμα- συναντήθηκα με τον Κωσταντίνο Καφίρη στον "Παπαδάκη" της Αργυρώς. Κάναμε ένα διαγωνισμό ταχύτατης μάσας..και αντισταθήκαμε- λιγάκι- στο επιδόρπιο γιαούρτι. Οπως ήταν αναμενόμενο βγήκε η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου από την κουζίνα.. για να δει ποιά πιράνχας κάθονταν στο γωνιακό τραπέζι. Δεν άντεξα αυτή τη φορά και τη ρώτησα αν είναι αλήθεια η φήμη περί Mega. "Μα είναι δυνατόν να έκανα τέτοιο πράγμα; Αν ήταν να πήγαινα στο Mega θα το έκανα από την αρχή της σεζόν. Ημουν σίγουρη πως θα πάει καλά ο Γιώργος με τη Φαίη καλά γιατί είναι ένα ζευγάρι με πολύ καλή και ανάλαφρη χημεία μεταξύ τους. Τους είδα κι εδώ που ήρθαν να φάνε. Τώρα το γιατί επέλεξαν να έρθουν μαζί με το Μπούτο τη συγκεκριμένη ημέρα που ήταν απέξω όλες οι κάμερες μου είναι άγνωστο. Χριστίνα, νιώθω σα να παίζονται παιχνίδια πίσω από την πλάτη μου κι εγώ πια έχω κουραστεί. Θέλω την ησυχία μου. Δεν κάνω εγώ για τηλεόραση. Θέλει άλλο χαρακτήρα κι εγώ τον δικό μου δεν θα τον αλλάξω!". To cut the long story short, δεν υπάρχει κάνενα παρασκήνιο περί υποσχέσεων και διαπλεκόμενων. Η Αργυρώ είναι ένας εργατικός άνθρωπος που δεν πληρώνεται από τα πρωινά προγράμματα και δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτα στην AGB. Προφανώς επειδή υπήρχε μία άναρχη κατάσταση στο πρόγραμμα και ένας εκνευρισμός από μέρους των παρουσιαστών (που μάλλον υποτίμησαν τον φετινό ανταγωνισμό) κάποια -αγενή- λόγια ειπώθηκαν (παρουσία πολλών ανθρώπων και τα οποία δε θέλω να μεταφέρω αφού σε λίγο καιρό ίσως μαθευτούν). Το περίεργο κλίμα και μία συγκεκριμένη ατάκα απογοήτευσαν την ευγενέστατη Αργυρώ , εξού και τους άφησε νηστικούς Νοέμβρη μήνα. Προς το παρών περιμένει να καταλαγιάσει η κατάσταση και επικεντρώνεται στο εθιστικό για όλους μας εστιατόριό της όπως και στις εκδόσεις των συνταγών της που σκίζουν.
Last but not least, στο διπλανό μας τραπέζι καθόταν η σταρ μαγείρισσα Τασία - του Φισκάρδο- και λάτρης του Αντώνη Ρέμου "Εχω πάει ήδη 3 φορές και λέω να μείνω και το Σαββατοκύριακο για να ξαναπάω!".

Για να γλυκαθείτε στις γιορτές σας γράφω και μία σούπερ συνταγή της από
Βασιλόπιτα καρυδάτη!

Η καταπληκτική γεύση της θα κυριαρχήσει στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 6΄-7΄, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να το απορροφήσει. Στο χυμό πορτοκαλιού αραιώνουμε τη σόδα και τον προσθέτουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλάτι.

2. Στη χαμηλή ταχύτητα ανακατέματος ρίχνουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό. Αμέσως μετά προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.

3. Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30 ή 32 εκ. αδειάζουμε τη βασιλόπιτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 45΄-50΄. (Εάν θέλουμε να ξεφορμάρουμε ολόκληρη την πίτα από το ταψί, πρέπει πριν βάλουμε το μείγμα να στρώσουμε το ταψί -το οποίο έχουμε ήδη βουτυρώσει- με λαδόκολλα).

4. Αφού ψηθεί, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.

μερίδες 12

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά

Υλικά

250 γραμμ. αιγοπρόβειο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου1 φλ. τσαγιού ζάχαρη5 αυγά2 πορτοκάλια (χυμός)2 πορτοκάλια (ξύσμα)1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική1½ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη καρυδόψιχα1/2 φλ. τσαγιού μαύρη σταφίδα500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 πρέζα αλάτι ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.

Οι μεγάλοι φανς ας την ακολουθήσουν στο www.argiro.gr!

dousisnews

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share