Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Mιούζικαλ Rent: Τα λευκά πρόβατα των ριάλιτι ξεχωρίζουν στο θέατρο

29 Νοεμβρίου 2010
Mιούζικαλ Rent: Τα λευκά πρόβατα των ριάλιτι ξεχωρίζουν στο θέατρο

Το μιούζικαλ «Rent» συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του, με περίπου τον μισό θίασο να απαρτίζεται από πρώην παίκτες τάλεντ σόου. Δεν είναι καθόλου εύκολο να βγεις αλώβητος από την κρεατομηχανή ενός ριάλιτι. Ακόμη και αν μπεις στη διαδικασία να κλειστείς σε ένα σπίτι και να σε παρακολουθεί συνεχώς μια κάμερα επειδή δεν έχεις άλλο τρόπο να γνωστοποιήσεις το ταλέντο σου, το τίμημα είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερο από το ίδιο σου το όνειρο. Γι΄ αυτό ακριβώς μας κάνει τόσο καλή εντύπωση το μιούζικαλ «Rent», που πρωτοανέβηκε πέρυσι στο θέατρο Χώρα σε σκηνοθεσία Θέμιδος Μαρσέλλου και συνεχίζει ακάθεκτο εφέτος στη σκηνή της Σφεντόνας.

Με περίπου τον μισό θίασο να απαρτίζεται από πρώην συμμετέχοντες σε τάλεντ σόου, αποδεικνύεται ότι παντού και πάντα θα υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις. Ισως μάλιστα να μην είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι από αυτούς έφυγαν νωρίς από το ριάλιτι, με αποτέλεσμα να προλάβουν να χρησιμοποιήσουν τη συμμετοχή τους υπέρ τους... και όχι να χρησιμοποιηθούν. Επέλεξαν το «Φώτα, κάμερα, πάμε», λέγοντας «Φώτα, (τηλεοπτική) κάμερα, πάμε να φύγουμε».

Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του Ησαΐα Ματιάμπα που είχε τερματίσει πρώτος στο «Να η ευκαιρία» και την Τάμτα που ήρθε δεύτερη σε μια παλαιότερη εκδοχή του «Super Ιdol», οι υπόλοιποι τραγουδιστές που συμμετείχαν σε ριάλιτι αποχώρησαν πολύ προτού πιουν νερό από την πηγή. Στις δύο παραπάνω περιπτώσεις βέβαια οι εκπομπές φιλοξενούνταν στο Μega, το οποίο πάντα διατηρούσε μια συστολή σε σχέση με το ριάλιτι ξεκατίνιασμα του ΑΝΤ1. Από τον οποίο ΑΝΤ1 είχαμε μια σύντομη γνωριμία με τον Τάσο Φωτιάδη στο «Fame Story 1» και τη Μαριάννα Γερασιμίδου στην τέταρτη σεζόν του. Με άκρως εντυπωσιακές φωνές και οι δύο και με σόουλ-φανκ καταβολές που (ευτυχώς) δεν ταίριαζαν στη λαϊκο-πόπ αισθητική του συγκεκριμένου σόου.

Η ταλαντούχα Μαριάννα άνοιξε εφέτος τα φτερά της για να ακολουθήσει το όνειρό της στην Αμερική και τη θέση της στην παράσταση πήρε η Χαρίκλεια Χατζησαββίδου, κορίτσι που, παρ΄ ότι πολύ προικισμένο, τόσο φωνητικώς όσο και εμφανισιακώς, ψηφίστηκε να αποχωρήσει νωρίς από το περυσινό «Χ-Factor» του ΑΝΤ1.

Οσο για την περυσινή εκδοχή του «Greek Ιdol» στον Αlpha, η συμμετέχουσα Αντιγόνη Ψυχράμη πρωταγωνιστούσε ήδη στο «Rent». Από το ίδιο παιχνίδι έφυγε νωρίς και ο Στέργιος Νταουσανάκης, ο οποίος επίσης ανήκε στο καστ του μιούζικαλ από την πρώτη σεζόν. Τελικά, τα ριάλιτι... δεν βλάπτουν σοβαρά μόνο όταν δεν εισπνεύσεις τη μολυσμένη τους ατμόσφαιρα για πολύ μεγάλο διάστημα.

ΤΑΣΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ: «Ημουν τυχερός που έφυγα νωρίς»
Τι κι αν ο Τάσος Φωτιάδης έμεινε για μόλις δυόμισι εβδομάδες στο «Fame Story 1»; Ακόμη υπάρχει κόσμος που του λέει πόσο υπέροχα είχε ερμηνεύσει το «Αgainst all odds» του Φιλ Κόλινς . Πέρυσι έπεσε στα βαθιά με το «Rent», καθώς δεν έχει σπουδάσει υποκριτική, τα πήγε όμως και εξακολουθεί να τα πηγαίνει περίφημα. Προτού δηλώσει συμμετοχή στο ριάλιτι τραγουδούσε ήδη οκτώ χρόνια επαγγελματικά, αλλά «επειδή οι μουσικές καταβολές μου δεν ταίριαζαν με τα περισσότερα νυχτερινά μαγαζιά και δεν είχα καμία διασύνδεση, αποφάσισα να το τολμήσω». Ενα πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να φύγει νωρίς, ο ίδιος όμως θεωρεί ότι ήταν τελικά για το καλό του, αφού «πήρα ό,τι ήταν να πάρω από το παιχνίδι, χωρίς να καώ».

tovima.gr

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share