Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Charlotte Rampling απαγγέλει Καβάφη στο Μέγαρο Μουσικής

11 Νοεμβρίου 2010
Η Charlotte Rampling απαγγέλει Καβάφη στο Μέγαρο Μουσικής

Η διεθνούς φήμης ηθοποιός Charlotte Rampling και ο Ελληνογάλλος ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής παρουσιάζουν επί σκηνής, τη λογοτεχνική συνάντηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και της Marguerite Yourcenar, απόψε 11/11 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Παραλλαγές στον Κωνσταντίνο Καβάφη και στη Μarguerite Yourcenar», ο τίτλος της παραστασης που θα παρουσιαστεί Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, (Αίθουσα Μητρόπουλος).

Η Γαλλίδα μυθιστοριογράφος και ποιήτρια Μarguerite Yourcenar ήταν η πρώτη που μετέφρασε τα έργα του Αλεξανδρινού ποιητή στα γαλλικά και έγραψε την Κριτική παρουσίαση του Κωνσταντίνου Καβάφη. Σ΄ ένα από τα προοίμιά της είχε αναφέρει για εκείνον: « Είναι ένας από τους πιο μεγάλους, ο πιο ακριβής, ίσως ο πιο πρωτοποριακός παρόλο που έχει τραφεί κατά μεγάλο μέρος από την ανεξάντλητη ουσία του παρελθόντος».
Στην παράσταση, η ποίηση του Καβάφη είναι το κυρίαρχο στοιχείο, ενώ τα κείμενα της Yourcenar έρχονται να προσθέσουν ένα ακόμα στοιχείο, μέσα από τo θηλυκό τρόπο σκέψης.
Τα θέματα των έργων τους, που παρουσιάζονται επί σκηνής, και στις δύο γλώσσες -ελληνικά και γαλλικά- ακολουθούν τις ενότητες: «Ηλικία και Γηρατειά», «Έρωτας», «Ιστορία, Πολιτική και Κοινωνία», «Νοσταλγία και Θάνατος».

11 Νοεμβρίου

Εισιτήρια: Από 60 ευρώ.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
(Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 210 7282333)

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share