Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λουκέτο στις επιχειρήσεις του Λάκη Γαβαλά

6 Ιουλίου 2011
Λουκέτο στις επιχειρήσεις του Λάκη Γαβαλά

Ένα βήμα πριν το λουκέτο βρίσκεται η εταιρεία του διάσημου μόδιστρου Λάκη Γαβαλά, καθώς όπως φαίνεται η κρίση «χτύπησε» και τον εκκεντρικό επιχειρηματία. Η εταιρεία LAK, υπό το βάρος των δανείων και των οφειλών στην εφορία, κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99- η οποία συζητήθηκε χτες στο μονομελές Πρωτοδικείο- προκειμένου να προστατευτεί από τους πιστωτές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας το 2011, ενώ προσπάθησε να πουλήσει και το πολυτελές ακίνητο που διαθέτει στην Παιανία, αντί 40 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο όμιλος Γαβαλά οφείλει περί τα 5.000.000 ευρώ στην Εφορία, ενώ σημαντικού ύψους είναι και οι οφειλές προς τις διαφημιστικές εταιρείες.

Ο ίδιος απέδιδε το κλείσιμο των καταστημάτων στα υψηλά ενοίκια, ενώ οι εργαζόμενοι του ομίλου έχουν περιοριστεί σε λιγότερους από 200 έναντι 300 πριν από το ξέσπασμα της κρίσης.

Σημειώνεται ότι μέχρι το 2009, ο όμιλος είχε μια σταθερή αύξηση κατά 15-20% σε ετήσια βάση, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 74 εκατ. ευρώ. Το 2010 όμως η διοίκηση του ομίλου είχε αναφέρει ότι περίμενε μια μείωση της τάξης του 7%.

Πηγή: www.newsbeast.gr

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share