Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σπουδαία νέα: Έρχεται το πρώτο εκπτωτικό Mall στην Αθήνα! Δείτε πού θα ανοίξει

11 Ιουλίου 2017 16:07
Σπουδαία νέα: Έρχεται το πρώτο εκπτωτικό Mall στην Αθήνα! Δείτε πού θα ανοίξει

Σε ριζική αλλαγή του Capitol στο κέντρο της Αθήνας (Γ’ Σεπτεμβρίου - Ιουλιανού και Πατησίων) και μετατροπή του σε εκπτωτικό εμπορικό κέντρο προχωρά η Ακροπόλ Χαραγκιώνης.

Το Capitol City Outlet, όπως πλέον ονομάζεται, έχει μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για το σύνολο των προς μίσθωση τετραγωνικών μέτρων (περίπου 7.000). Το διάστημα αυτό υπογράφονται οι μισθωτικές συμβάσεις με τους εμπόρους λιανικής και ο στόχος είναι να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό στο τέλος του Νοεμβρίου.

Η εκτίμηση είναι ότι το νέο εγχείρημα του επικεφαλής του ομίλου Ακροπόλ Χαραγκιώνης, Θοδωρή Χαραγκιώνη, συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για να πετύχει καθώς μεταξύ άλλων δεν υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε μια μεγάλη ακτίνα άλλο εκπτωτικό εμπορικό κέντρο και την ίδια στιγμή η δημιουργός εταιρεία εμφανίζεται διατεθειμένη να το στηρίζει επενδύοντας συστηματικά στη διαφήμιση και προβολή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαλάρωση με βουτιές για Κοκκινάκη - Βαλαβάνη! Ξέγνοιαστες στιγμές σε πισίνα ξενοδοχείου! Βίντεο - ντοκουμέντο

Το εν λόγω εμπορικό κέντρο, που στεγάζεται σε κτήριο τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του ομίλου Χαραγκιώνη, συνολικού ύψους 45 εκατ. ευρώ. Ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2011 με μια σειρά εμπορικά καταστήματα και στη συνέχεια ενοικιάστηκε σε σχολές. Σημαντικό τμήμα του είναι αφιερωμένο στο Μουσείο Αυτοκινήτων (Hellenic Motor Museum), το οποίο θα παραμείνει και στο εκπτωτικό εμπορικό κέντρο.

Το στίγμα των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της Ακροπόλ Χαραγκιώνης είναι εμφανές σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης και της Ρόδου, όπου έχουν αναπτυχθεί ή είναι υπό ανάπτυξη 63 επαγγελματικά ακίνητα και εμπορικά κέντρα. Η εταιρεία δεν έμεινε αλώβητη από την οικονομική κρίση, η οποία, μεταξύ άλλων, είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των εσόδων της, συνέπεια της ραγδαίας πτώσης των μισθωμάτων (περίπου κατά 40%) αλλά και τη δημιουργία επισφαλειών από μισθωτές της που επλήγησαν ύψους 4,3 εκατ. ευρώ, ενώ αναγκάστηκε να καταβάλει στο Δημόσιο ποσό περί τις 300 χιλ. ευρώ που αφορά σε ΦΠΑ ενοικίων, που όμως δεν εισέπραξε.

Στην παρούσα συγκυρία βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση τμήματος του δανεισμού της (για το υπόλοιπο το έχει πετύχει). Το 2016 είχε EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) ύψους 5,8 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε μια νέα ανάπτυξή της, την ανακατασκευή κτηριακού συγκροτήματος στην καρδιά της Αθήνας (Γραβιάς 4-6) με πρόσοψη, μήκους 19 μέτρων, συνολικής επιφάνειας 1.875 τ.μ., το οποίο και έχει εκμισθώσει σε φορέα του Δημοσίου. Πρόκειται για ένα ενιαίο λειτουργικά και κατασκευαστικά κτήριο, ενώ η παρουσία των δύο διατηρητέων κτισμάτων στην πρόσοψη με τον σύγχρονο ουδέτερο γυάλινο όγκο σαν φόντο δίνει αισθητικά μία ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική λύση που συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τη σύγχρονη των μεγαλουπόλεων.

Εργασίες αποπεράτωσης έχει σε εξέλιξη στο ακίνητό της (επαγγελματικό κτήριο καταστημάτων και γραφείων) στην Αγορά Πειραιά (Γούναρη - Τσαμαδού και Λυκούργου) σε οικόπεδο 1.183 τ.μ., τμήμα του οποίου έχει μισθωθεί και λειτουργεί από το 2012. Το ακίνητο βρίσκεται στην καρδιά της κλειστής αγοράς τροφίμων του Πειραιά καθώς και πλησίον των επιβατικών προβλητών του λιμανιού. Στον σχεδιασμό της περιλαμβάνεται η ανακατασκευή ακινήτου της στην Πλάκα.

Πηγή: Ypodomes

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share