Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Spa-σε τη μονοτονία!

7 Ιουνίου 2010
Spa-σε τη μονοτονία!

Τι κι αν ζούμε σε μια πόλη που τρέχει με ρυθμούς Ferrari, τι κι αν ξέρουμε πως η Αθήνα είναι καταδικασμένη σε μόνιμο άγχος, δεν το βάζουμε κάτω! Μπορεί, λοιπόν, να σας κοστίσει κάτι παραπάνω, ωστόσο τα καλύτερα spas της Αθήνας σάς «χαϊδολογούν» υπό το φως των κεριών και υπό το μεθυστικό άρωμα των αιθέριων ελαίων!

Chryssalis Day Spa

Διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους χώρους στην Αθήνα και βρίσκεται σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Κηφισιάς. Αν δεν ήταν «χωμένο» στον 2ο όροφο, μιας πολυκατοικίας (από τις τρεις) ενός mini συγκροτήματος, θα του βάζαμε άριστα!
Παροχές: Lockers στα αποδυτήρια, μπουρνούζι, πετσέτες, εσώρουχο μιας χρήσης, παντόφλες, coffee stand στο χώρο αναμονής (διαθέτει 2 συνολικά).
Καμπίνες: 10 στο σύνολο, κάθε μία με το δικό της όνομα. Στις καμπίνες λασποθεραπείας υπάρχει ξεχωριστό ντους.
Highlight θεραπείες: Το βιοενεργειακό μασάζ σώματος με αιθέρια έλαια, το οποίο είναι συνδυασμός μασάζ με το χέρι και μιας μικρής βεντούζας (€80-100/επίσκεψη για σχεδόν μία ώρα). Η μέθοδος Cavitation, η οποία αποτελείται από θεραπείες νέας τεχνολογίας για σύσφιξη και τοπικό αδυνάτισμα (€50-100/επίσκεψη για περίπου μία ώρα).
Πακέτα-προσφορές: Δεν υπάρχουν standard πακέτα, αλλά εξατομικευμένα με βάση τις ανάγκες του πελάτη (με έκπτωση 20-30%). Προσφορές γίνονται 4 φορές το χρόνο.
Extras: Αγοράστε προϊόντα των εταιρειών Guinot, Piroche και Exuviance. Οι θεραπεύτριες είναι όλες γυναίκες. Υπάρχουν 3 εξειδικευμένες θεραπείες για άντρες. Το parking, αν και ιδιωτικό (€6/ώρα), βρίσκεται ακριβώς δίπλα.
(Ηρ. Αττικού 7, Κτήριο Γ΄, 2ος όροφος, τηλ. 210 8083296, www.chryssalis.com)

La Prairie Luxury Treatments

Η κορυφαία στον κόσμο εταιρεία καλλυντικής περιποίησης, μας περίμενε στο χώρο της στην Κηφισιά. Ένας ζεστός χώρος με βάση το ξύλο και τον χαμηλό (σχεδόν μηδενικό) φωτισμό δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που σε χαλαρώνει, παρά το γεγονός ότι κάπου πιάνεις τον εαυτό σου να βάζει στοίχημα εάν θα σκοντάψει ή όχι. Το καλό είναι ότι και να το χάσεις, θα πέσεις σε στρώματα σιάτσου...
Παροχές: Lockers στα αποδυτήρια, μπουρνούζι, πετσέτες, παντόφλες και στα ντους προϊόντα ομορφιάς (όχι ατομικά).
Καμπίνες: 7 στο σύνολο για πρόσωπο και σώμα.
Highlight θεραπεία: Η αντιγηραντική και ολοκαίνουρια θεραπεία προσώπου Pure Gold. Radiance Treatment: Μόρια χρυσού 24Κ σε ρευστή μορφή «εισβάλλουν» στην επιδερμίδα, καταλήγοντας σε ένα... απαστράπτον αποτέλεσμα (€170/90΄).
Πακέτα-Προσφορές: Κάθε μήνα υπάρχουν διαφορετικές προσφορές, ενώ τα πακέτα είναι ατομικά με βάση τις ανάγκες σας.
Extras: Μας έκανε εντύπωση πως εδώ δεν πωλούνται προϊόντα La Prairie. Οι θεραπεύτριες είναι όλες γυναίκες. Parking δεν υπάρχει και καλό θα ήταν να προτιμήσετε το ασανσέρ για να φτάσετε στον (2ο) όροφό του.
(Λ. Κηφισίας 238-240 & Λεβίδου 1Α, τηλ. 210 6230101, www.laprairieluxtreat.gr)

Cocoon Urban Spa
Αν και έφτασα αρνητικά διακείμενη, μιας και τελικά δεν ήταν τόσο κοντά από τη στάση του μετρό (Νομισματοκοπείο), όπως με είχαν ενημερώσει από το Cocoon, η άποψή μου άλλαξε μόλις μπήκα. Η ενέργεια στον 3ώροφο αυτό ναό χαλάρωσης είναι τόσο θετική, που σε συνδυασμό με την jazz μουσική που ακούγεται (σε αντίθεση προς τα περισσότερα spas όπου ακούς lounge), η διάθεσή σου ανεβαίνει. Οι θεραπείες του απευθύνονται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες, ενώ εκτός από μασάζ μπορείτε να κάνετε pilates και γιόγκα.
Παροχές: Σε ατομική σακούλα, ο επισκέπτης προμηθεύεται από τη ρεσεψιόν το μπουρνούζι, την πετσέτα, τις παντόφλες αλλά και το κλειδί για το locker που βρίσκεται στα αποδυτήρια. Υπάρχει και παροχή δωρεάν parking (6 θέσεων).
Καμπίνες: 7 στο σύνολο. Εκείνες του σώματος διαθέτουν και μπανιέρα, ενώ η μία έχει προδιαγραφές για 2 άτομα.
Highlight θεραπείες: Το Chavutti Massage, μια ινδική θεραπεία την οποία ο χειροπρακτικός εφαρμόζει με τα πόδια (€85/1h και 15΄). Το spice market hammam που εφαρμόζεται σε έναν αρκετά μεγάλο χώρο, αφού έχει προηγηθεί περιποίηση με μαροκινά μπαχάρια και με ένα χαλαρωτικό μασάζ να ακολουθεί (€110, 1h και 45΄).
Πακέτα-Προσφορές: 4 φορές το χρόνο γίνονται προσφορές, ενώ υπάρχουν και ειδικά διαμορφωμένα για τις ανάγκες του καθενός ημερήσια πακέτα με διάρκεια από 2 έως 4 ώρες (Τιμές: Από €125-215). Ξεχωρίσαμε το Pre-Natal, ένα πακέτο ειδικά σχεδιασμένο για εγκύους (€125/2h).
Extras: Τα bachelorette parties με ειδικές τιμές ανάλογα με τις περιποιήσεις που θα ζητηθούν. Το shopping από την boutique, όπου δεν θα βρείτε μόνο προϊόντα ομορφιάς, αλλά και ρούχα, ecoYoga στρώματα, βιολογικά προϊόντα μακιγιάζ, αρωματικά χώρου, κεριά και αιθέρια έλαια. Η δυνατότητα επιλογής γυναίκας ή άντρα θεραπευτή. Το water lounge με το αρκετά μεγάλο jacuzzi και τον υπέροχο περιβάλλοντα χώρο (παρά το γεγονός ότι η μυρωδιά του χλωρίου είναι αρκετά έντονη). Η εξωτερική πισίνα που λειτουργεί το καλοκαίρι.
(Σουλίου 9 & Εριφύλης, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210 6561975, www.cocoonurbanspa.gr).

Iraaya
Στα σανσκριτικά η ερμηνεία του είναι «το σημείο όπου η γη αγγίζει τον παράδεισο». Σε... απλά ελληνικά πρόκειται για έναν cozy χώρο που λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια στην Αργυρούπολη. Ένα «τροπικό δασάκι» σάς υποδέχεται. Δεξιά του ο χώρος του γυμναστηρίου, αριστερά το spa με τις 2 ευγενέστατες και «παθιασμένες» με τη δουλειά τους θεραπεύτριες. Όσο για τις θεραπείες, υπάρχει μια αρκετά μεγάλη γκάμα από την οποία μπορείτε να επιλέξετε, με μία προσώπου να απευθύνεται αποκλειστικά σε άντρες.
Παροχές: Μπουρνούζι, πετσέτες, παντόφλες, εσώρουχο μιας χρήσης, αφρόλουτρο και σαμπουάν.
Καμπίνες: 3 στο σύνολο, εκ των οποίων η μία είναι διπλή ενώ μία ακόμα (όπου γίνονται οι πιο ιδιαίτερες θεραπείες σώματος) διαθέτει και ντους.
Highlight θεραπεία: Η χαβανέζικη θεραπεία Kahouna Lomi-Lomi. Εφαρμόζεται σε γυμνό σώμα (δεν απευθύνεται σε άντρες) και αποτελεί ένα χαλαρωτικό μασάζ που έχει τη μορφή χορού. (€65/1h).
Πακέτα-προσφορές: Προσφορές ισχύουν αρκετά συχνά, ενώ κατά καιρούς δίνονται και προϊόντα ομορφιάς ως δώρα. Τα πακέτα μπορούν να συνδυαστούν με γυμναστική.
Extras: Οποιοδήποτε προϊόν κι αν χρησιμοποιήσετε για τη θεραπεία σας, μπορείτε και να το αγοράσετε. Τα αποδυτήρια είναι αρκετά μικρά, ωστόσο υπάρχει και επιπλέον χώρος για το WC. Το ατομικό υδρομασάζ βρίσκεται σε ξεχωριστό, υπερυψωμένο χώρο. Διοργανώνονται bachelorette parties στα οποία προσφέρονται σαμπάνια, χυμός, λουλούδια και τούρτα (χωρίς επιπλέον χρέωση αλλά και χωρίς έκπτωση στις θεραπείες). Μην χάσετε το εντυπωσιακό και μεγάλο Jacuzzi room, χωρητικότητας 1-4 ατόμων με €70-110, αντίστοιχα (για 1h).
(Λ. Βουλιαγμένης 62, 1ος όροφος, τηλ. 210 9932808, www.iraaya.gr)

Dior Institute
Θεωρούσα πως θα μπω σε έναν άψογο στυλιστικά χώρο, με θεραπείες ομορφιάς απαγορευτικές για την τσέπη. Κι όμως! Οι τιμές ήταν τόσο λογικές που κάπου άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί μπορεί για παρόμοιες θεραπείες να υπάρχουν spa που χρεώνουν περισσότερο! Ο χώρος ήταν πράγματι άψογος, αν και αρκετά μικρός. Οι θεραπείες, όλες ιαματικές και όχι απλώς χαλαρωτικές, ενώ όλες οι θεραπεύτριες με κατάρτιση από τα κέντρα εκπαίδευσης της Dior του εξωτερικού.
Παροχές: Πετσέτα, μπουρνούζι και εσώρουχο μιας χρήσης.
Καμπίνες: 4 στο σύνολο, εκπληκτικά διακοσμημένες με λιλά δέρμα στον τοίχο, όλες με ντους και ντουλάπα για τα προσωπικά αντικείμενα του πελάτη.
Highlight θεραπεία: Το μηχάνημα μικροδερμοαπόξυσης, το οποίο θα βρείτε αποκλειστικά εδώ. Βασίζει τη λειτουργία του σε έναν ειδικό θύλακα από ζαφείρι και μπορεί με διαφορετικές διαδικασίες και συνδυασμό προϊόντων να κάνει από απολέπιση και θεραπεία κατά της χαλάρωσης, μέχρι εξαφάνιση των δυσχρωμιών και οξυγόνωση των ιστών. Ενδεικτικά, μια θεραπεία ενυδάτωσης, μέσω τις συγκεκριμένης μεθόδου, διαρκεί μιάμιση ώρα και κοστίζει €210, ενώ εάν γίνει μόνο με τα προϊόντα κοστίζει για την ίδια ώρα €110.
Πακέτα-προσφορές: Δωρεάν parking, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Μετά από οποιαδήποτε θεραπεία γίνεται δωρεάν μακιγιάζ. Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα πακέτα 3 (€290-430 για την πλειονότητα των θεραπειών), 10 (€1.400 για τη Silken Body Treatment διάρκειας 1h), και 20 συνεδριών (για την Endermology διάρκειας 45΄).
Extras: Μία συνεδρία γυμναστικής με δόνηση κοστίζει €20, ενώ το μακιγιάζ με επαγγελματικά προϊόντα Dior κοστίζει €40. Δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς προϊόντων, ωστόσο, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη, δίδονται συνταγολόγια για αγορά τους από οποιοδήποτε κατάστημα ομορφιάς. Μετά το τέλος οποιασδήποτε θεραπείας, μια ζεστή πετσέτα αρωματισμένη με το θρυλικό άρωμα του οίκου, J' adore, ολοκληρώνει την επίσκεψή σας.
(Λ. Κηφισίας 32, Μαρούσι, τηλ. 210 8111510, www.diorinstitut.com)

Caroli Health Club
Στις θύρες 15-17 και σε ελάχιστη απόσταση από το σταθμό του Η.Σ.Α.Π. στο Φάληρο, θα βρείτε το τεράστιο gym & spa center, Caroli Health Club. Το spa του βρίσκεται στον πρώτο του όροφο και κατέχει μια πολύ μικρή έκταση από το συνολικό χώρο. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε γυναίκα και άντρα θεραπευτή, ενώ δεν θα βρείτε κάποια ενδεδειγμένη θεραπεία αποκλειστικά για άντρες.
Παροχές: Δωρεάν parking, μπουρνούζι, πετσέτα, σαγιονάρες, lockers στα αποδυτήρια, jacuzzi και hammam δωρεάν με οποιαδήποτε θεραπεία.
Καμπίνες: 2 καμπίνες στο σύνολο, εκ των οποίων η μία διαθέτει και jacuzzi.
Highlight θεραπεία: Το Oasis of Cleopatra, ένα μυοχαλαρωτικό μασάζ για όλο το σώμα με εφαρμογή αιθέριων ελαίων, μελιού και γάλακτος για βαθιά ενυδάτωση, ευεξία και χαλάρωση (€80/50΄).
Προσφορές-πακέτα: Queen for day. Απευθύνεται σε γυναίκες και αποτελείται από χαλαρωτικό μασάζ, jacuzzi, hammam, manicure και δωρεάν χτένισμα (€120). Για δύο άτομα μια θεραπεία μασάζ συνοδευόμενη από jacuzzi και hammam κοστίζει €120, ενώ τα 10 μασάζ (με 2 επιπλέον δώρο), €350.
Extras: Το σκοτσέζικο ντους, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος ο οποίος λειτουργεί εναλλάξ με κρύο και ζεστό νερό. Μας έκανε εντύπωση ότι υπάρχει μόνο ένα αποδυτήριο, κοινό για γυναίκες και άντρες.
(Στάδιο Καραϊσκάκη, τηλ. 210 4837500, www.carolihealthclub.gr)

Τι πρέπει να γνωρίζετε

- Φροντίστε να φτάσετε στο χώρο του spa τουλάχιστον 15΄ νωρίτερα, ώστε να μην χάσετε λεπτό από τη θεραπεία. Τα περισσότερα κέντρα, άλλωστε, δεν σας επιστρέφουν χρήματα, ούτε σας μεταφέρουν το χρόνο για επόμενη φορά.
- Καλό θα ήταν να μην φοράτε αρώματα ή κρέμες ώστε να αποφύγετε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις ή ερεθισμούς από το συνδυασμό τους με άλλα προϊόντα στο δέρμα σας.
- Ενημερώστε το θεραπευτή σας για τυχόν περιοχές του σώματος στις οποίες είστε πιασμένοι, ώστε να ασχοληθεί περισσότερο με αυτές.
- Απενεργοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο με το που μπείτε στο χώρο. Έτσι και θα χαλαρώσετε (που είναι και ο στόχος σας), αλλά και δεν θα ενοχλήσετε τους υπόλοιπους που βρίσκονται στον χώρο.
- Όπως σε κάθε υπηρεσία που σας παρέχεται, έτσι και σε αυτή των spas καλό θα ήταν να αφήσετε κάποιο tip. Ο άτυπος κανόνας ορίζει περίπου 10% επί του συνολικού ποσού και το ιδανικό είναι να αφήσετε το ποσό στη ρεσεψιόν.

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share