Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

Επιστροφή στο διαμέρισμα που ζούσαν οι Αθηναίοι το 1987 (photos)

15 Οκτωβρίου 2017 21:13
Επιστροφή στο διαμέρισμα που ζούσαν οι Αθηναίοι το 1987 (photos)

Ένα από τα πιο συζητημένα και αγαπημένα περίπτερα της έκθεσης GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη, μας άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του και μας επέτρεψε να «βουτήξουμε» βαθιά και να μάθουμε τα πιο κρυφά του μυστικά. Λεπτομέρειες - εκπλήξεις, που θα δώσουν άλλο χρώμα στη GR80s εμπειρία σας.

Νο.1: Τσάι, φοντάν και συμπάθεια

Μπες στη χρονοκάψουλα μέσα από μία μοναδική θεατρική ξενάγηση και δέξου την πρόσκληση του Τάκη και της Μαρίας στο διαμέρισμα, για τσάι, φοντάν και συμπάθεια. Θα φτιάχνουν κέικ; Θα τινάζει η Μαρία τα σεμεδάκια όσο ο Τάκης θα γράφει κάποια ταινία στο βίντεο; Απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις θα βρεις από 16 Φεβρουαρίου.

Κλείσε την ξενάγησή σου εδώ, φόρεσε τις βάτες σου και τρέξε στην Τεχνόπολη για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο.

Νο.2: Βρες τις διαφορές

Τι ήταν το διαμέρισμα του ’80 για ΄σένα;

Άνοιξε την… αυλόπορτα του περιπτέρου - διαμερίσματος και δες προσεκτικά ποια ιστορία λέει ο τοίχος. Πώς ήταν τα διαμερίσματα τότε; Πώς είναι σημερα; Δες τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις και ανακάλυψε την ιστορία εκ νέου, ή μάλλον, δες τη με άλλο μάτι!

Νο.3: Κούλα μ’ ακούς; Πάτα το μηδέν!

Βρες το τηλέφωνο, σήκωσέ το και άκουσε προσεκτικά τι έχει να σου πει. Δεν ακούς; Μπλέξαν οι γραμμές. Πάτα το μηδέν και θυμήσου όλα όσα «άκουγες και δεν άκουγες»… τότε. Η επόμενη έκπληξη είναι πολύ πιο κοντά από όσο φαντάζεσαι. Βρίσκεται δίπλα στο τηλέφωνο.

Νο.4: Ξέχνα το Google – Βρες το στον κατάλογο

Στο ίδιο έπιπλο, δίπλα στο τηλέφωνο, θα δεις έναν τηλεφωνικό κατάλογο του 1986. Είναι αληθινός. Αλήθεια! Μπορείς να βρεις και τον δικό σου παλιό αριθμό. Ψάχνεις κάποιον; Βρες τον στον κατάλογο.

Νο.5: Χιονίζει η τηλεόραση; Στρίψε την κεραία!

Κάτσε αναπαυτικά στο γωνιακό καναπέ του διαμερίσματος και παρακολούθησε στην τηλεόραση το (τότε) πρόγραμμα της ΕΡΤ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτή είναι η πραγματική σου ευκαιρία για ζήσεις ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο.

Όπως δηλώνει, χαρακτηριστικά, και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Επίκυκλος, η οποία κατασκεύασε το διαμέρισμα στο σύνολό του, για τη συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση: « Από την ώρα που συζητήθηκε η συμμετοχή μας στην έκθεση GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη , μέχρι που κολλήθηκε η τελευταία αφίσα στο εφηβικό δωμάτιο, όλοι όσοι ασχοληθήκαμε με το project κάναμε ένα ταξίδι στο παρελθόν , σε αναμνήσεις γεμάτες νοσταλγία και ανεμελιά. Μέσα από αυτή την περιήγηση στο χρόνο είδαμε πώς μαθαίνοντας από τις εμπειρίες του παρελθόντος μπορούμε να κάνουμε την αστική κατοικία καλύτερη.»

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share