Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ένα καλά φυλαγμένο μυστικό της Αθήνας: Ο μικρός πεζόδρομος μια ανάσα από το Σύνταγμα, με τα μαγαζάκια- θησαυρούς!

12 Ιουλίου 2017 10:40
Ένα καλά φυλαγμένο μυστικό της Αθήνας: Ο μικρός πεζόδρομος μια ανάσα από το Σύνταγμα, με τα μαγαζάκια- θησαυρούς!

Αν δεν είσαι μυημένος στο κέντρο της Αθήνας δύσκολα θα τον ανακαλύψεις. Οι περισσότεροι άλλωστε το έκαναν μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η άφιξη του Ipitou bar, δυο χρόνια πριν. Ο μικρός πεζόδρομος της Ηπίτου αποτελεί πλέον από τα πιο hot μυστικά της Αθήνας.

Ανάμεσα σε αρχοντικά και νεοκλασικά, παλιές πολυκατοικίες και νεραντζιές θα συναντήσεις μια χούφτα από μαγαζάκια - θησαυρούς.

Η ίδια η θέση του δρόμου τα «προστατεύει» όλα από το πολύβουο και αδιάκριτο του Κέντρου - Μια απόδειξη πως η πόλη έχει πραγματικά άσους, όπως αυτόν, στο μανίκι της και ξέρει πώς να τους προστατεύσει!

Το AthensMagazine.gr σας παρουσιάζει 4 απαραίτητες στάσεις στην Ηπίτου...

Ipitou the bar

Mικροσκοπικό μπαράκι που με το ζόρι χωρά 15- 20 άτομα, αλλά χώρος υπάρχει για όλους καθώς μπορείς άνετα να... αράξεις στους εξωτερικούς χώρους, τα παγκάκια ακόμη και τις σκάλες των γύρω κτιρίων! Και μηννομίζεις πως θα... κρυώνεις τώρα που χειμωνιάζει καθώς θα υπάρχουν παντού σόμπες, ακόμη και... κουβέρτες για τους πιο κρυοαλιάρηδες για να σκεπάζουν τα πόδια τους!

Δείτε περισσότερα εδώ

Blue Bird

Από το καλοκαίρι του 2012 ένα ξεχωριστό bar κοσμεί το κέντρο της πόλης και αποτελεί ένα αυθεντικό ποτάδικο, με ιδιαίτερο ύφος. Στο Blue Bird θα απολαύσεις κάποιο από τα ουίσκι ή τα μπέρμπον που κυριαρχούν στην κάβα του, ενώ αν επιθυμείς κάτι πιο εξεζητημένο μπορείς να τιμήσεις κάποιο από τα 5-6 cocktails του. δώ θα ακούσεις κυρίως jazz ενώ δεν είναι λίγες οι βραδιές με κάποιον guest DJ. Να έχεις υπόψιν πως πρόκειται κυρίως για ένα conversation bar αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εδώ δεν θα χορέψεις. Επίσης ενδείκνυται για ζευγάρι, παρέα, φίλους που έρχονται να τα πούνε και να πιούνε τα ποτά τους. Ακόμα και μόνοι τους έρχονται αρκετοί.

Δείτε περισσότερα εδώ

Kiki de Grèce

Η Kiki de Grece έχει... στρογγυλοκαθίσει στον πεζόδρομο της Ηπίτου. Συστήνεται σας wine bistrot αλλά για τους πιο... φίλους είναι μια Ελληνίδα κοκέτα, που απολαμβάνει το κρασί και το τσιμπολόγημα. Θα σου προσφέρει πάνω από 50 ετικέτες του εγχώριου αμπελώνα (όλες και σε ποτήρι) που τους συνοδεύει με εκλεκτούς μεζέδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δείτε περισσότερα εδώ

Lacandona

Το παντοπωλείο- καφέ Lacandona συνεργάζεται με δίκτυα αλληλέγγυου εμπορίου με σκοπό να στηρίξει μικρούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Στο κατάστημά μπορείτε να βρείτε βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα που έρχονται απευθείας από Έλληνες παραγωγούς, προϊόντα δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου από αναπτυσσόμενες χώρες, μεγάλη ποικιλία σε καφέ και τσάι, φρέσκους χυμούς και ροφήματα, χαμόγελα και καλή διάθεση!

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share