Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ψυρρή: Σου έχουμε 7 εξαιρετικούς λόγους για να επιστρέψεις σε μια από τις πιο γραφικές γειτονιές του κέντρου!

13 Ιουλίου 2017 10:00
Ψυρρή: Σου έχουμε 7 εξαιρετικούς λόγους για να επιστρέψεις σε μια από τις πιο γραφικές γειτονιές του κέντρου!

Ρεπορτάζ - κείμενα: Τίτη Βελοπούλου, Κατερίνα Ρίγκου ([email protected]), Γιώργος Παπαχατζής ([email protected]), Κατερίνα Φωτοπούλου ([email protected]) / Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης, Ελεάννα Κουρκουλοπούλου, Ιάκωβος Στρίκης, Χρήστος Τριανταφύλλου

***Ρεπορτάζ από το περιοδικό BEST IN TOWN ATHENS, που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα!

Από τις γειτονιές εκείνες που έχουν περάσει τα περισσότερα ups & downs, η περιοχή του Ψυρρή επιστρέφει δυναμικά στην ατζέντα των εξόδων μας. Και έτσι το τετράγωνο που σχηματίζουν οι οδοί Ερμού, Αθηνάς, Ευριπίδου και Σαρρή (σε απόσταση αναπνοής από τον ηλεκτρικό στο Μοναστηράκι) και τη μικροσκοπική Πλατεία Ηρώων επανέρχεται όλο και περισσότερο στα ζωηρά vibes που μας είχε συνηθίσει. Το μακρινό παρελθόν -πρόκειται για μια από τις παλαιότερες γειτονιές της Αθήνας- με τα δεκάδες εργαστήρια και τις μικρές βιοτεχνίες που υπήρχαν εδώ συναντά το σήμερα με τα cafe, τα new age μεζεδοπωλεία και τα... χαλαρά μπαράκια και τα ατελιέ νέων σχεδιαστών που συνυπάρχουν αρμονικά, ενώ τα εναπομείναντα νεοκλασικά και τα στενά πεζοδρόμημένα δρομάκια δίνουν το δικό τους χρώμα σε μια από τις πιο γραφικές γειτονιές του κέντρου!

Τρανζίστορ

Η… συχνότητα του Τρανζίστορ εκπέµπει εδώ και έξι χρόνια στη γειτονιά του γραφικού Ψυρρή! Το πρώην θρυλικό ρεµπετάδικο µετέτρεψαν τρεις φίλοι (η Αγάπη, η Χριστίνα και ο Κωνσταντίνος) σε αυτόν τον πολυδιάστατο χώρο όπου η mix and match πρωτότυπη διακόσµησή του κινείται σε industrial στυλ µε retro και arty πινελιές, ενώ χαρούµενη νότα αποτελούν τα χειροποίητα διακοσµητικά!

Το bistroteque, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, κινείται το πρωί σε χαλαρούς ρυθµούς για καφέ, σπιτική λεµονάδα, ροφήµατα, ενώ το µεσηµέρι ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η µικρή, τίµια, άλλα εµπνευσµένη κάρτα του, που εµπλουτίζεται µε πιάτα ηµέρας και προτείνει συνταγές µεσογειακής κουζίνας που ετοιµάζονται εκείνη την ώρα.

Δείτε περισσότερα εδώ

Ψύρρα

Αυτό το µικροσκοπικό ντισκοκαφενείο, το παλαιότερο της Μιαούλη (κεντρικός δρόµος στου Ψυρρή), έχει ιστορία δυσανάλογη του ονόµατος και του µεγέθους του.

Δεν είναι τυχαίο πως εδώ και 15 χρόνια σε αυτόν τον… cult χώρο, µε τα δεκάδες vintage διακοσµητικά και τις αντίκες, άλλωστε, έρχονται πιστά οι θαµώνες του για το εξαιρετικό, χειροποίητο ρακόµελό του –µε παλαιωµένη ρακή δικής τους παραγωγής και βραβευµένο βιολογικό µέλι– αλλά και για τους πεντανόστιµους κρητικούς µεζέδες, από τους οποίους ξεχωρίσαµε το απάκι, τον ντάκο αλλά και τα µυζηθροπιτάκια. Και όλα αυτά διόλου τυχαία, καθώς η ιδιοκτήτριά του, η Αγάπη, έχει καταγωγή από την Κρήτη!

Δείτε περισσότερα εδώ

Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς

Είναι κάτι στιγµές που ένα πληθωρικό γλυκό περιστρέφεται στη φαντασία σου ξανά και ξανά... Που θέλεις να το µοιραστείς µε φίλους ή να θυµηθείς τη νοσταλγική χειρονοµία να σ’ το προσφέρει µε χαµόγελο η ίδια η δηµιουργός του. Τότε όλοι οι δρόµοι οδηγούν στην Πλατεία Ηρώων, στου Ψυρρή, στο Σερµπετόσπιτο της Νάνσυς.

Καµία περιγραφή –όσο τέλεια και αν είναι– δεν µπορεί να αποτυπώσει τη θετική ενέργεια που αποπνέει αυτό το... πολύβουο γλυκοπωλείο, εκτός αν το ζήσει... Νάνσυ, η εµπνεύστριά του, η φίλη σου, η λάτρης της ζαχαροπλαστικής τέχνης.

Δείτε περισσότερα εδώ

Cosa Nostra

Aγ. Θέκλας 3, Τ. 210 3310900

Από τα πιο δηµοφιλή εστιατόρια της περιοχής που σαγηνεύει τους λάτρεις της ιταλικής γαστρονοµίας από το 2004 που έκανε την έκπληξη µε το «µαφιόζικο» σκηνικό του, το οποίο αποπνέει µυστήριο της Νέας Υόρκης εποχής «Νονού» και απογειώνεται από τα σπάνια vintage αντικείµενα. Από €25. Τρ. - Σάβ. 19:00-01:00, Κυρ. 12:00-20:00.

Οινοπωλεiον

Αισχύλου 12, Τ. 213 0081461

Ο Σπύρος Μάρκου το 1928 πωλούσε κρασί δικής του παραγωγής στην καρδιά του Ψυρρή! Εκεί δηµιούργησε το οινοπωλείο και καπηλειό του το 1940. Το 2011 ανακαινίστηκε εκ βάθρων, διατηρώντας όµως τα ψηφιδωτά δάπεδα, τα βαρέλια και την ανοιχτή κουζίνα, που θυµίζει παραδοσιακό µπακάλικο. Σερβίρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Διαθέτει τραπεζάκια στην περαντζάδα αλλά και στον κήπο, στο πίσω µέρος. Πέµ. - Κυρ. live δηµοτικά, λαϊκά κ.ά. Από €15. Καθ. (εκτός Δευτ.) 17:30-00:00, Σάβ. & Κυρ. 12:00-00:00 (η κουζίνα).

Little Κook

Καραϊσκάκη 17, Τ. 210 3214144

Δεν αποτελεί ένα ακόμα καφέ αλλά ένα θεματικό καφέ με ένα παραμυθένιο σκηνικό που από την πρώτη στιγμή μάς δίνει την αίσθηση ότι έχουμε ταξιδέψει στη Χώρα των Θαυμάτων, καθώς όλο το σκηνικό παραπέμπει σε παραμύθι! Εδώ όμως δεν απολαμβάνουμε μόνο καφέ αλλά και λαχταριστά cakes εμπνευσμένα από διάφορα παραμύθια! Καθημερινά 11:00-00:00.

Barrett

Πρωτογένους 11, Τ. 210 3218373

All day café bar που εμφανίστηκε πέρυσι τον Ιούλιο, όχι τυχαία, προς τιμήν του Syd Barrett, ο οποίος απεβίωσε Ιούλιο μήνα. Η αδυναμία αυτού του all day café bar στην τέχνη φαίνεται και από τα καλλιτεχνικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στους ορόφους του, τα οποία απολαμβάνουμε με καφέ ή cocktails. Στα συν, το happy cocktail hour Δευτ. & Τρ. με €5 cocktail/ποτό. Καθημερινά από τις 11.00.

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share