Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Από τον Πειραιά μέχρι τη Γλυφάδα: Οι καλύτερες επιλογές για καφέ, φαγητό και ποτό στην παραλιακή πλευρά της πόλης!

Αγαπημένα στέκια!

11 Ιουλίου 2019 22:53
Από τον Πειραιά μέχρι τη Γλυφάδα: Οι καλύτερες επιλογές για καφέ, φαγητό και ποτό στην παραλιακή πλευρά της πόλης!

Ο Αύγουστος είναι εδώ και οι περισσότεροι έχουν πάρει το δρόμο για τα νησιά ή κάποια άλλα παραλιακά μέρη. Δεν είναι και λίγοι όμως αυτοί που έχουν παραμείνει στην Αθήνα. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία εκμεταλλεύσου τους άδειους δρόμους και τους πιο χαλαρούς ρυθμούς και κάνε τις βόλτες προς την θάλασσα.Το AthensMagazine.gr είναι εδώ για να σου προτείνει κάποιες θαυμάσιες επιλογές για καφέ, φαγητό και ποτό σε όλο το παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας!

Δείτε αναλυτικά:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Πειραιάς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά και εμπορικά κέντρα και διαθέτει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας –και ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου–, ενώ παράλληλα «κουβαλάει» σημαντική ιστορία και είναι το πιο αντιπροσωπευτικό βιομηχανικό τοπίο. Αλλά έχει και τα δικά του μυστικά, από γωνιές άγνωστες στους πολλούς μέχρι ατμοσφαιρικά ταβερνάκια και πολυτραγουδισμένες γειτονιές.

Tony Bοnannο

Βασ. Παύλου 61 & 63 (Παπαναστασίου), Καστέλλα, Πειραιάς, Τ. 210 4111901,www.tonybonanno.gr

Ένας από τους λόγους που τα βήµατά µας µας οδηγούν εδώ και 13 χρόνια στην Καστέλλα δεν είναι άλλος από την ιταλική trattoria Tοny Bonanno. Και µπορεί η εξαιρετική πανοραµική θέα του στο Μικρολίµανο και τη φωταγωγηµένη αθηναϊκή «Ριβιέρα» να είναι βασικό θέλγητρο, όµως τόσο το φαγητό όσο και η διακόσµησή του, εµπνευσµένη από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και βγαλµένη λες και από κινηµατογραφικό σκηνικό της νότιας Ιταλίας και της Σικελίας του '50-'60, έχει κερδίσει πιστούς θαµώνες. Λευκά τραπεζοµάντιλα, καθρέφτες-αντίκες, vintage έπιπλα από προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη, κεριά αναµµένα και ασπρόµαυρα κάδρα που απεικονίζουν γνωστούς µαφιόζους καταφέρνουν να µας ταξιδέψουν σε άλλη εποχή... Όσο για το φαγητό, φέρει αρώµατα και γεύσεις από την Κάτω Ιταλία, από γνήσιες, µαφιόζικες συνταγές. Διαχρονικά πιάτα όπως το ριζότο tartuffo, Paccheri Bolognese, το πεντανόστιµο µπούτι κοτόπουλο, αλλά και το γλυκό banofee για το τέλος δεν απουσιάζουν ποτέ από την κάρτα του, ενώ ποζάρουν περήφανα δίπλα σε ένα λαχταριστό carpaccio και µια ζουµερή tagliata, αλλά και στην τραγανή pizza (δοκιµάστε οπωσδήποτε αυτή µε gorgonzola, speck και λάδι τρούφας) που προστέθηκε τελευταία. To δείπνο µας συνοδεύει µια «ψαγµένη» οινική λίστα και ιδιαίτερες µουσικές retro, jazz και oldies από έµπειρο DJ. Και επειδή η διάθεση είναι ήδη ανεβασµένη, συνεχίζουµε ακριβώς δίπλα στο ολοκαίνουριο «αδερφάκι» του, το cocktail bar Tony’s, που άνοιξε τον περασµένο Ιούνιο σε έναν εξαιρετικό, ψηλοτάβανο χώρο. Προσεγµένο στην κάθε λεπτοµέρεια, ξεχωρίζει µε τη vintage αισθητική του, τους δερµάτινους καναπέδες, τις ροτόντες, την επιβλητική ξύλινη µπάρα του, καθώς και τη φωταγωγηµένη backbar, όπου «ξεκουράζεται» µια από τις πιο ενηµερωµένες κάβες µε premium spirits και σπάνιες ετικέτες! Σε αυτή την εκρηκτική ατµόσφαιρα η διασκέδαση καλά κρατεί µέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, µε καλή µουσική που ανεβάζει τη διάθεση των θαµώνων του στα ύψη. Από €25. Από €8 (cocktail). Καθηµερινά 19:00-01:00 (η κουζίνα), 19:00 έως το πρωί (bar). Κυριακή 12:00-01:00.

Βασίλαινας

Αιτωλικού 72, Τ. 210 4612457, www.vassilenas.gr

Το ότι αποτελεί σηµείο αναφοράς του Πειραιά από το 1920, το γεγονός ότι το έχει αναλάβει η τρίτη γενιά και το ότι, παρόλο που το έχει τιµήσει εδώ και 96 χρόνια σύσσωµος ο επιχειρηµατικός και ο καλλιτεχνικός κόσµος, παραµένει ταπεινό και εξελίσσεται... αθόρυβα, µόνο σεβασµό προκαλεί! Κρυµµένο στην ήσυχη γειτονιά της Αγίας Σοφίας, το εστιατόριο Βασίλαινας εντυπωσιάζει µε τη µεγαλοαστική σάλα του, που µπορεί να µη θυµίζει εκείνη την παραδοσιακή µπακαλοταβέρνα που ο κύριος Θανάσης ανέδειξε στο πιο κοσµικό στέκι της εποχής, όµως καταφέρνει να µας ταξιδέψει µε χρονοµηχανή! Διαφυλάσσοντας ως κόρην οφθαλµού την ιστορία, ο εγγονός Θανάσης προχώρησε σε µια διακριτική ανάδειξη του χώρου µε µια σύγχρονη αισθητική αντίληψη, µε το αποτέλεσµα να εκπέµπει την ίδια αίσθηση θαλπωρής που ένιωθαν οι θαµώνες το 1920. Μια σύγχρονη πινελιά παραδοσιακού µπακάλικου, old fashioned κουρτινάκια, ράφια µε κονσέρβες και µπουκάλια µε το µεγαρίτικο κρασί που έβγαζε κάποτε η οικογένεια (µέχρι το 1973), τον αυθεντικό µαρµάρινο ποτηριώνα, το κελάρι µε τα παλιά ξύλινα βαρέλια... Όσο για τη µικρή κάρτα, δίπλα σε εµβληµατικά πιάτα όπως ο µπακαλιάρος και η ταραµοσαλάτα, ο πολλά υποσχόµενος chef Άνταµ Κοντοβάς (άρτι αφιχθείς από το εξωτερικό) συνεχίζει τη µακρόχρονη γαστρονοµική πορεία τιµώντας την παράδοση. Βασισµένες σε εξαίρετες πρώτες ύλες και εκτελεσµένες µε ακρίβεια και σεβασµό στις γεύσεις, οι συνταγές του αναδεικνύουν ταπεινά ελληνικά προϊόντα µέσα από µοντέρνες τεχνικές, φαντασία και τη δηµιουργική µατιά του σε ένα µενού λιτό, χωρίς φιοριτούρες, που εξυµνεί µια σύγχρονη κουζίνα αξιώσεων. Τα πιάτα του à la carte όσο και του degustation menu είναι υποδειγµατικά, αλλάζουν µε βάση την εποχικότητα και στέκονται ψηλά στο ύψος των περιστάσεων. Όσο για τη λίστα του, µε πάνω από 70 ετικέτες, ικανοποιεί το ανήσυχο οινόφιλο κοινό! Tip: Κάθε καλοκαίρι µάς περιµένει σε µια καταπράσινη αστική ταράτσα αισθητικής του '60, που χαρίζει αίσθηση δροσιάς µε παρτέρια από µυρωδικά φυτά! Στα συν, οι βραδιές µε οινοπαραγωγούς και ο privé χώρος, δίπλα στο ατµοσφαιρικό κελάρι. Από €30 (menu degustation €35). Τρ. - Σάβ. 19:00-00:30 & Κυρ. 13:00-17:30.

Και λίγο ιστορία...

Η ιστορία ξεκινάει το 1920, όταν το ζεύγος Θανάσης και Ειρήνη Βασίλαινα άνοιξαν ένα µικρό µπακάλικο, µε λίγα τραπέζια στη βιοµηχανική συνοικία της Αγίας Σοφίας για να εξυπηρετούν τους εργάτες των µηχανουργείων. Εδώ αντάµωναν άνθρωποι του µόχθου, καλλιτέχνες, αλλά και βιοµήχανοι, για να γευθούν πιάτα ηµέρας, συνοδεία ρετσίνας. Αφουγκραζόµενος τις απαιτήσεις της εποχής, ο Βασίλαινας γρήγορα µετεξελίχθηκε σε κοσµική ταβέρνα… Στα χρόνια που ακολούθησαν η επιχείρηση δεν έφυγε ποτέ από τα χέρια της οικογένειας, µε τη δεύτερη γενιά, τον γιο του Γιώργο να προσθέτει για πρώτη φορά νέες τεχνικές µοριακής γαστρονοµίας, καινοτόµες για την εποχή. Σήµερα, µε τον εγγονό Θανάση (φώτο) να έχει αναλάβει τα ηνία, έγινε µια στροφή στην ταυτότητα του εστιατορίου που το εξελίσσει διαρκώς, αποσπώντας διθυραµβικές κριτικές...

Το ήξερες ότι...

  • Είναι το πρώτο εστιατόριο που καθιέρωσε το µενού Degustation το 1928;
  • Το 1947 βρέθηκε στο κέντρο παγκόσµιας δηµοσιότητας µε την επίσκεψη του µεγάλου χολιγουντιανού αστέρα Τάιρον Πάουελ;
  • Ο Μυριβήλης, ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Χατζιδάκις, η Παξινού, ο Καζάν και πολλοί άλλοι ήταν συχνοί θαµώνες;

Paleo

Πολυδεύκους 39, Τ. 210 4125204

Σε µια πρώην εγκαταλελειµµένη αποθήκη, ήρθε να εκπλήξει το οινόφιλο κοινό µε έναν κρυµµένο χώρο που παραπέµπει σε οινοποιία της Τοσκάνης, ενώ ο «εγκέφαλός» του είναι ο γνωστός οινοχόος Γιάννης Καϋµενάκης. Για τον ίδιο ο πρώην βιοµηχανικός χώρος προέκυψε σαν έρωτας µε την πρώτη µατιά... και ήταν ο πλέον ιδανικός για να στεγάσει στις διάφανες επιβλητικές κάβες µε 400 διεθνείς κυρίως ετικέτες (ιταλικές, γαλλικές, ισπανικές), που συνοδεύονται από µια µικρή κάρτα µε προτάσεις ηµέρας βασισµένες σε εποχιακά προϊόντα. Καθηµερινά, εκτός Κυριακής, από τις 18:30.

Το Ειδικόν

Ψαρών 38 & Σαλαµίνας, Τ. 210 4612674

Η τελευταία αυθεντική µπακαλοταβέρνα στέκει αγέρωχη (βγαλµένη από παλιά ελληνική ταινία) πίσω από τα πρώην καπνεργοστάσια του λιµανιού. Οι συσκευασίες από παλιά προϊόντα, τα σκαλιστά ξύλινα ράφια και το ψυγείο µε την επιγραφή «Εν Ελλάδι, 1938» µοιάζει µε χρονοκάψουλα που µας ταξιδεύει στο 1920, τότε που ο Αριστείδης Παπακωνσταντίνου έστησε αυτό το παραδοσιακό στέκι. Σήµερα λειτουργεί µόνο ως ταβέρνα, µε τα ηνία να κρατά ο κύριος Απόστολος (2η γενιά) και ο γιος του Αριστείδης, ταυτόχρονα για τους λιγοστούς πεντανόστιµους µεζέδες φροντίζει η κυρία Βούλα, ενώ η σπιτική ρετσίνα ρέει άφθονη! Δευτ. - Παρ. 08:00-23:00, Σάβ. έως τη 01:00.

Pirée Lab 71

Κάστορος 78, Τ. 210 4082700-02

Μια εγκαταλελειµµένη βιοµηχανική περιοχή του Πειραιά, ένα βήµα από το λιµάνι, έβαλε στόχο ο interior designer Κοσµάς Καραβάς, για να τη µετατρέψει σε ένα καλλιτεχνικό meeting point. Η αρχή έγινε ήδη µε µια ερειπωµένη αποθήκη, η οποία έδωσε τη θέση της σε έναν ατµοσφαιρικό, Brooklyn style πολυχώρο τέχνης, διατηρώντας µε σεβασµό τα αυθεντικά βιοµηχανικά στοιχεία του! Γνήσια vintage έπιπλα συµπληρώνουν το σκηνικό, ωστόσο εδώ απόλυτος πρωταγωνιστής είναι η τέχνη! Με motto του το «Libérez moi», το Pirée ήρθε για να δώσει έναν χώρο ελεύθερης έκφρασης όχι µόνο σε καταξιωµένους αλλά και σε ανερχόµενους καλλιτέχνες και designers, µε τις δηµιουργίες τους (φωτογραφία, χορό, λογοτεχνία, design, µουσική) να αποτελούν κοµµάτι του décor! Στον ίδιο χώρο λειτουργεί κι ένα concept coffee bar µε καφέ, «ψαγµένους» χυµούς και τσάι, light tapas αλλά και cocktails. Τip: Κάθε Παρασκευή DJ sets. Λειτουργεί και privé χώρος. Tρ. - Σάβ. 11:00-23:00 & Κυρ. 11:00-18:00.

Istioploikos Café-Restaurant

Ακτή Μικρολίµανου, T. 210 4134084

Με 20 χρόνια στο ενεργητικό του, έχει αναδειχθεί σε σηµείο αναφοράς του Πειραιά! Στο ισόγειο το εστιατόριο δίνει την ταξιδιάρικη αίσθηση καραβιού, ειδικά στα τραπέζια έξω που βλέπουν στη µαρίνα, αλλά και από το µεσογειακό µενού, µια καλά ενηµερωµένη wine list και λαχταριστά επιδόρπια. Το café-bar από το πρωί κινείται σε coοl ρυθµούς µε καφέ, φρέσκους χυµούς και σνακ, ενώ το βράδυ σε «µπαρίστικο» mood µε mainstream µουσικές, ποτά και cocktails. Από €30. Καθηµερινά 09:00-03:00

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, T. 210 4175740 11 Angelou Metaxa Str. & Voulgari Str., Kanari Sq.

Kάτω από τη στέγη ενός εµβληµατικού νεοκλασικού, εισπράττουµε την κοσµοπολίτικη αύρα του από νωρίς µε καφέδες, ροφήµατα, πρωινά εδέσµατα, ενώ στη συνέχεια την τιµητική τους έχουν οι µεσογειακές µοντέρνες και κλασικές προτάσεις, βασισµένες σε ΠΟΠ ελληνικά προϊόντα και µε την υπογραφή του σεφ Χρήστου Τζιέρα, ενώ το βράδυ τα cocktails βρίσκονται στις δόξες τους! Καθηµερινά 09:00-02:00 (η κουζίνα 13:00-00:30).

Darling-The Bar

Δραγάτση 8, T. 210 4101410

Έκανε το ντεµπούτο του τον Απρίλιο του 2015 σε ένα σικάτο σκηνικό µε πολύ ιδιαίτερες, vintage πινελιές και σήµα κατατεθέν την επιβλητική µπάρα, συστήνοντας τη δική του all day φιλοσοφία στον πεζόδροµο της Δραγάτση, δίπλα στο Δηµοτικό Θέατρο. Τα πρωινά την τιµητική του έχει ο καφές, ενώ το βράδυ δοκιµάζουµε πιάτα διεθνής κουζίνας, pizza και pasta αλλά και δροσερά cocktails. Tη διάθεση, µε τη σειρά της, φτιάχνει και η µουσική µε ακούσµατα κυρίως 80s-90s. Καθηµερινά από τις 09:00

Ω3

Αγγέλου Μεταξά 7-9, Πειραιάς, Τ. 210 4113333, www.omega-3.gr

Από το όνοµα και µόνο αντιλαµβανόµαστε ότι εδώ θα φάµε ολόφρεσκο ψάρι, πλούσιο σε πολύτιµα για τον οργανισµό λιπαρά οξέα Ω3! Το µοντέρνο και προσιτό αυτό θαλασσινό... ψαροφαγείον δεν έχει ούτε έναν χρόνο που έκανε την εµφάνισή του στο Πασαλιµάνι, για να προτείνει σε έναν… θαλασσινό χώρο µε ανάλαφρες βιοµηχανικές πινελιές (η οµάδα Whitebox Architects ανέδειξε τον αρχιτεκτονικό ρυθµό µιας πολυκατοικίας του ’70) τίµιους και διαλεχτούς µεζέδες, χωρίς να λείπει και ψάρι πρώτης κατηγορίας. Η µικρή του –διόλου φλύαρη– κάρτα συνιστά τη βάση που εµπλουτίζεται καθηµερινά µε συνταγές ανάλογα µε την… ψαριά! Από το µενού «ψαρεύουµε» τη σπέσιαλ ρεγγοσαλάτα, τους χταποδοκεφτέδες και τα τσιγαροµπουρεκάκια µε καβούρι, ενώ σε best sellers έχουν αναδειχθεί ήδη τα αχνιστά µύδια, το σουβλάκι σολοµού και οι φιλεταρισµένες σαρδέλες. Δύσκολο να αντισταθεί κανείς και σε ένα κριθαρότο µε γαρίδες, αλλά και στα όστρακα… ηµέρας. Αν και ο εσωτερικός του χώρος λούζεται µε φυσικό φως, όσο ανοίγει ο καιρός προτιµούµε τα τραπεζάκια έξω, στην καταπράσινη Πλατεία Κανάρη, µε το θαλασσινό αεράκι να µας συντροφεύει και τη… χανιώτικη τσικουδιά ή ένα ποτήρι κρασί (ακόµα και το χύµα του είναι επώνυµο) να µας µεθάει γλυκά! Στα συν, οι value for money τιµές, το ανεπιτήδευτο service και η αναπάντεχα «ψαγµένη» µουσική υπόκρουση! Από €17. Καθηµερινά 12:00-00:00.

Κελάρι

Αχιλλέως 7-9, Κερατσίνι, Τ. 210 4005898, www.to-kelari.gr

Το Κελάρι στη γειτονιά του Κερατσινίου (κοντά στην κεντρική Γρηγορίου Λαµπράκη), πιστό στη φιλοσοφία του εδώ και δύο χρόνια, σερβίρει ελληνική κουζίνα µε δηµιουργικές προεκτάσεις, γι’ αυτό, άλλωστε, έχει γίνει στέκι όλων όσοι αγαπούν τους µεζέδες, το καλό κρασί και, φυσικά, την καλή παρέα! Η ονοµασία του ταιριάζει γάντι µε τη διακόσµηση µε τη χαρακτηριστική επιτοίχια κάβα αλλά και την έντονη παρουσία ξύλου και πέτρας που µας καλωσορίζουν σε ένα ζεστό, παραδοσιακό σκηνικό. Όσο για τις νοστιµιές που κρύβονται στο µενού του; Τι να πει κανείς για τις best seller πατάτες, που ακούν στην ονοµασία «ψαγµένες» και καταφθάνουν φρεσκοτηγανισµένες στο τραπέζι µας περιχυµένες µε µια παχύρρευστη κρέµα κατσικίσιου τυριού από τη Λιβαδειά, τα καλοψηµένα µε µαστοριά καραµελωµένα spy ribs και για το τέλος ένα θεϊκό σουφλέ µε σοκολάτα πορτοκάλι; Και βέβαια από ένα Κελάρι πώς θα µπορούσε να απουσιάζει το βασικό είδος, που δεν είναι άλλο από το κρασί! Απόδειξη και η πλούσια γκάµα ελληνικών ετικετών που διακρίνουµε στη wine list του µε άφθονες χύµα επιλογές, όπως η Μαλαγουζιά Κορίνθου ή το Μοσχάτο Τυρνάβου, και προτάσεις σε µπουκάλι. Στα συν, οι εξαιρετικές τιµές. Τώρα, λοιπόν, εξηγείται γιατί το Κελάρι δεν αποτελεί τυχαία top προορισµό των ψαγµένων καλοφαγάδων! Καθηµερινά 18:00-01:00.

More choices...

Gazi College

Λεωφ. Γρ. Λαµπράκη 117, Τ. 210 4100612

Από νωρίς για ένα πλούσιο πρωινό με έναν αρωματικό καφέ πριν από το γραφείο ή ένα lunch break με φίλους, ενώ οι θαμώνες απολαμβάνουν διεθνή κουζίνα, αλλά και cocktails χαλαρώνοντας με μουσικές του κόσμου μέσα σε ένα παρεΐστικο urban σκηνικό. Τα Σαββατοκύριακα θραύση κάνει το Weekend brunch! Καθημερινά 07:00-03:00.

Varoulko Seaside

Ακτή Κουµουνδούρου 52, Μικρολίµανο, Τ. 210 5228400

Συγκαταλέγεται στους top γαστρονομικούς προορισμούς της πόλης, με ένα αστέρι Michelin στο ενεργητικό του και τα θαλασσινά πιάτα υψηλής γαστρονομίας του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου να αποσπούν πάντα τις καλύτερες κριτικές! Από €45. Καθημερινά 13:00-00:00.

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουµουνδούρου 42, Μικρολίµανο, Τ. 210 4225059

Σταθερή αξία στον γαστρονομικό χάρτη του Πειραιά με θέα στο γαλάζιο του Μικρολίμανου και ένα προσεγμένο μενού από φρέσκα θαλασσινά και ψάρια συνοδευμένα με μια ταιριαστή λίστα ελληνικών και διεθνών κρασιών. Από €35. Καθημερινά 13:00-00:00 (Κυρ. έως τις 18:00).

Corks & Forks

Ακτή Θεµιστοκλέους & Πάργας 1, Τ. 215 5159792

Ξεχωριστή wine pub με παρεΐστικο περιβάλλον, μοντέρνα και vintage στοιχεία πάνω από τη Μαρίνα Ζέας, όπου οι θαμώνες επιδίδονται σε ενδιαφέροντα wine & food pairings με εκλεκτά διεθνή κρασιά και ντελικάτες γευστικές προτάσεις! Στα συν, η non smoking πολιτική και η πρόσβαση σε ΑμεΑ. Καθημερινά 14:00-01:00 (η κουζίνα).

Ψαρόσκαλα Πειραϊκής

Ακτή Θεµιστοκλέους 214, T. 210 4538227

Σε ένα μοντέρνο περιβάλλον με θέα το απέραντο γαλάζιο και την Πειραϊκή, θα γευθείτε μια πλούσια ποικιλία από ψάρια, θαλασσινά και μεζέδες, σε συνδυασμό με εκλεκτά αποστάγματα και κρασί. Από €18. Καθημερινά 12:00-00:00 (Παρ. & Σάβ. έως τη 01:00).

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Το Φάληρο αν και κοντά στο κέντρο της πόλης (μόλις 9 χλμ.), έχει όλη εκείνη την αύρα των νοτίων προαστίων. Χαρακτηριστικό είναι το κτίσμα του Φλοίσβου, απέναντι από την ομώνυμη πλατεία. Κατά μήκος της παραλίας απομένουν μερικές από τις νεοκλασικές επαύλεις, χαρακτηριστικά δείγματα αρχιτεκτονικής του περασμένου αιώνα, ενώ το θωρηκτό Αβέρωφ, αγκυροβολημένο στη Μαρίνα του Φλοίσβου και συγκεκριμένα δίπλα στο Πάρκο Ναυτικής Ιστορίας, χρησιμοποιείται σήμερα ως μουσείο.

Sarayli

Αγίου Αλεξάνδρου 30 & Αφροδίτης, T. 210 9833838

Εντός του ξεδιπλώνεται το µαγικό σύµπαν της κωνσταντινοπολίτικης ζαχαροπλαστικής. Με φόντο ένα εκλεπτυσµένο περιβάλλον που µας ταξιδεύει στα αρχοντικά της Πόλης αλλά και τα ζαχαροπλαστεία της παλιάς Αθήνας, µας δίνεται η ευκαιρία να µυηθούµε σε αυθεντικές πολίτικες απολαύσεις που ετοιµάζονται µε γνώση, µαστοριά, πατροπαράδοτες τεχνικές και τις καλύτερες πρώτες ύλες (ακόµα και από την Τουρκία) από την οικογένεια Λεµοντζόγλου. Η ποικιλία των γλυκών πίσω από τις βιτρίνες, που µοιάζουν µε µικρά κοσµήµατα της ζαχαροπλαστικής τέχνης, είναι τεράστια. Το κιουνεφέ µε βουβαλίσιο καϊµάκι ή παγωτό φιστίκι, το καζάν ντιπί, το σουµαλεµπί µε γλυκό τριαντάφυλλο, τα παραδοσιακά σιροπιαστά (σαραγλί, µαντιλάκι, σοµπιέτ, ντουρούµ...) αλλά και γλυκά patisserie όπως προφιτερόλ, µπανόφι και crème brûlée προκαλούν... ρίγος µε το που τα γευόµαστε!

Την εµπειρία έρχονται να συµπληρώσουν ντελικάτες γεύσεις τούρκικου τσαγιού και βέβαια τα ανατολίτικα πρωινά που καταφθάνουν πληθωρικά στα τραπέζια µας µε ένα food styling που µας βάζει στον πειρασµό να το φωτογραφίσουµε! Η έκπληξη που µας επιφύλασσε; Τα άρτι αφιχθέντα συνοδευτικά που θα απολαµβάνουµε συνδυαστικά µε τη µικρή κάρτα κρασιού, µε αποκορύφωµα τις αραβικές πίτες µε χούµους, τις ιδιαίτερες σαλάτες, τις ζεστές ή κρύες µπρουσκέτες και τα γκουρµέ σνακ! Εµείς απλά αναρωτιόµαστε: Είναι δυνατόν να µη νιώσεις... πασάς στο Sarayli; Δευτ. - Πέµ. & Κυρ. 08:00-00:00, Παρ. & Σάβ. 08:00-01:00.

L’Arte

Αγίου Αλεξάνδρου 45, Π. Φάληρο, Τ. 210 9829005, www.larte.gr

Είναι η νέα µουσική σκηνή των νοτίων προαστίων που µε σταθερά βήµατα επεκτείνει τη φήµη της και σε άλλες περιοχές της πόλης! Με σταθερούς θαµώνες –και όχι µόνο– είναι το place to be για όσους αγαπούν τη rock, την jazz, την έντεχνη αλλά και γενικότερα την ποιοτική µουσική (µε εξαιρετικό ήχο!) και έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αγαπηµένους καλλιτέχνες σε ξεχωριστές µουσικές παραστάσεις. Αυτό ξεκίνησε σχεδόν πριν από δύο χρόνια, όταν στο ήδη αγαπηµένο L’Arte φύσηξε αέρας ανανέωσης.

Ο χώρος άλλαξε και µεγάλωσε, αλλά οι αλλαγές δεν έµειναν εκεί, καθώς –εκτός των lives– µεγάλη έµφαση έχει δοθεί στην κουζίνα. Ένα ξεχωριστό value for money µενού οικείων γεύσεων (pasta, ριζότο, burgers) από εκλεκτές πρώτες ύλες αλλά και περιποιηµένα ποτά από την ενηµερωµένη κάβα του υπόσχονται να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό. Highlight: Μείνετε συντονισµένοι στη σελίδα του στο facebook για τα µοναδικά lives! Καθηµερινά 08:00-00:00, Κυρ. 09:00-00:30 (η κουζίνα 12:00-22:00), Παρ. & Σάβ. 08:00-02:00 (η κουζίνα 12:00-00:00).

Zuccherino

Πρωτέως & Σειρήνων 48, Τ. 210 9830869, 9845238 - Αγίου Αλεξάνδρου & Ναϊάδων, Τ. 210 9830041

Υπέροχα διαµορφωµένοι χώροι, τα Zuccherino Gelato - Cafe σάς δίνουν την ευκαιρία να δοκιµάσετε εξαιρετικό παγωτό, χειροποίητο, που παρασκευάζεται καθηµερινά στο κατάστηµα. Πολλές γεύσεις που εναλλάσσονται µεταξύ τους και κάποιες –πολύ πρωτότυπες–, όπως και γεύσεις χωρίς γλουτένη. Εκτός του παγωτού, θα απολαύσετε µια εντυπωσιακή γκάµα γλυκών, βάφλες και, φυσικά, καλό καφέ αλλά και µια κάρτα µε επιλογές αλµυρών γεύσεων. Αναλαµβάνει και catering. Δευτ. - Σάβ. από τις 08:00 και Κυρ. από τις 09:00.

Ψαράδες

Ζησιµοπούλου 52, Τ. 210 9414888, www.psaradesresto.gr

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, µαγειρεµένα σωστά αλλά και µε δηµιουργικό τρόπο, καθαρές γεύσεις, αρωµατικό και εύγευστο αποτέλεσµα σε ένα µενού ελληνικής µεσογειακής κουζίνας, είναι όλα αυτά που έχουν καταφέρει να τοποθετήσουν τους Ψαράδες στα πιο γνωστά και αγαπηµένα εστιατόρια θαλασσινών γεύσεων των νοτίων προαστίων. Στα συν και το περιβάλλον µε έντονο το στοιχείο της θάλασσας στη διακόσµηση, τα χρώµατα και την ατµόσφαιρα. Καθηµερινά 12:30-00:00.

Κυρ Αρίστος

Συνταγµατάρχη Ζησιµοπούλου 96, Τ. 210 9822320

Η φήµη του έχει απλωθεί σε όλα τα νότια προάστια. Φαγητό µε σεβασµό στην παράδοση, σε µεγάλες µερίδες (γι’ αυτό υπάρχει και η επιλογή της µισής), καλές τιµές, σε σκηνικό από τα 50s που ενισχύεται µε vintage λεπτοµέρειες και πανταχού παρών ο... Αριστοτέλης Ωνάσης, προσωπικό γούρι του ιδιοκτήτη – εξ ου και το όνοµα. Σπεσιαλιτέ είναι προφανώς το κεµπάπ στην original εκδοχή του, χωρίς να λείπουν και άλλες εκλεκτές προτάσεις. Σκοπός του είναι να ταΐζει τους επισκέπτες του αυθεντικά... και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που έχει γίνει στέκι! Καθηµερινά 12:00-01:00.

Μαρίνα Φλοίσβου

Από το 2002 η LAMDA Flisvos Marina ανέλαβε την ανάπλαση και την ανάπτυξη της Μαρίνας Φλοίσβου, ώστε να προσφέρει εγκαταστάσεις και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για σκάφη αναψυχής και μεγάλες θαλαμηγούς από όλο τον κόσμο. Μια ανώτερης κλίμακας μαρίνα λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σύμφωνα με τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές,
εξυπηρετώντας τις ιδιαίτερες ανάγκες των μεγάλων σκαφών αναψυχής. Σήμερα στη Μαρίνα Φλοίσβου έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία εγκαταστάσεων σε έκταση 3.800 τ.μ. που περιλαμβάνει café bar και εστιατόρια αλλά και εμπορικά καταστήματα. Δίπλα στη θάλασσα οι ιδιοκτήτες των σκαφών, οι κάτοικοι της πόλης αλλά και οι επισκέπτες απολαμβάνουν σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό περιβάλλον τη βόλτα τους αλλά και μια σειρά από διαφόρων ειδών δραστηριότητες.

Οι... seaside επιλογές

Nalu Café

Λεωφ. Ποσειδώνος, Καλαµάκι, Τ. 210 9880990, www.nalu.gr

Ιδανικό για άραγμα από το πρωί και καφέ με θέα στη θάλασσα, για brunch και φαγητό με μεσογειακές προτάσεις, αλλά και διασκέδαση μέχρι το βράδυ σε up beat vibes. Καθημερινά (όλο τον χρόνο) από 09:30.

Akanθus Club - Restaurant

Λεωφ. Ποσειδώνος, Ακτή Ηλίου, Άλιµος, Τ. 210 9680800, www.akanthus.gr

Το πρωί χαλαρώνουμε στην παραλία του και απολαμβάνουμε μεσογειακά –και όχι μόνο– εδέσματα, ενώ τα βράδια απογειώνει τη διάθεση με parties, special events, DJ και live guest εμφανίσεις. Καθημερινά (τους θερινούς μήνες) από 09:30.

Rubirosa

Λεωφ. Ποσειδώνος 83, Άλιµος, Μ. 6978 469080

Νέο all day spot της Παραλιακής! Για μπάνιο, καφέ και φαγητό με μεσογειακές προτάσεις του σεφ Δημήτρη Νικολαΐδη, αλλά και cocktails που υπογράφει ο Άρης Χατζηαντωνίου (του ΜοMix)! Μust τα beach parties σε mainstream ρυθμούς. Καθημερινά 10:00-όσο πάει.

Υπέροχες κινηματογραφικές νύχτες στο Cine Φλοίσβος

Πάρκο Φλοίσβου, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9821256

Κάτω από τον έναστρο ουρανού του Παλαιού Φαλήρου και μόλις μια ανάσα από την θάλασσα, η πανέμορφη αυλή του μας υποδέχεται με ταινίες πρώτης προβολής. Πέρα από αυτά όμως το Cine Φλοίσβος ξεχωρίζει και για το... πλούσιο μενού του καθώς -αν δε κάνω λάθος και δεν με απατά η μνήμη μου- παίζει να έχει την μεγαλύτερη ποικιλία σε snacks! Τα περίφημα σουβλάκια του και οι λαχταριστοί λουκουμάδες είναι σίγουρα must taste!

Napolitivo

Tι χρειάζεται για να είναι απολαυστική μια πίτσα; Μόλις 4 υλικά. Ποια είναι αυτά; Αλεύρι, μαγιά, αλάτι και πάθος! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Pizzaiolos του Napolitivo και δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να τους αμφισβητήσω! Πολύ περισσότερο όταν έχω ήδη δοκιμάσει την πίτσα που φτιάχνουν στο ολοκαίνουριο γευστικό σποτ της Μαρίνας Φλοίσβου.

Το Napolitivo λοιπόν μπήκε στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης μόλις πριν λίγες εβδομάδες, δίνοντας την απάντηση σε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα για όσους αρέσκονται να κάνουν τη βόλτα τους στο Φάληρο: Πού θα φάω καλά στην Μαρίνα Φλοίσβου;

Δείτε περισσότερα εδώ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Διαχρονική πιάτσα των νοτίων προαστίων με ποικίλες και ποιοτικές εναλλακτικές και... μοναδικό location δίπλα στη θάλασσα! Με urban αισθητική και mainstream χαρακτήρα, είναι σταθερά ένας από τους top προορισμούς της Αθήνας για όσους αναζητούν παρεΐστικα all day στέκια, γευστικά ταξίδια στις κουζίνες του κόσμου αλλά και hot spots διασκέδασης από hip μπαράκια μέχρι διάσημα live stages! Με κλασικές αξίες και πιστούς θαμώνες, αλλά και νέες προτάσεις που της δίνουν κάθε τόσο έναν αέρα ανανέωσης, καταφέρνει να είναι μια «ζωντανή» γειτονιά με ένα πολυσυλλεκτικό πλήθος! Από την κεντρική Μεταξά και την all time classic Ζησιμοπούλου μέχρι τη hot Λαοδίκης και την «εναλλακτική» Κύπρου, κάθε γωνιά της μας επιφυλάσσει μοναδικές εκπλήξεις για τις μέρες και τις νύχτες μας!

MoMix

Λεωφ. Ποσειδώνος 81 & Δούσµανη 3 (Στοά Colosseum Center), M. 6947 156191, www.momix.com

Η αρχική επιτυχία µπορεί να ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια στο κέντρο της πόλης (στον Κεραµεικό), αλλά το unique concept του δεν άργησε να γίνει τόσο γνωστό ώστε πριν από έναν χρόνο έκανε την εµφάνισή του στη Γλυφάδα, µε µεγάλη –εννοείται– ανταπόκριση. Τα µοναδικά cocktails µοριακής αναµειγνυολογίας καθώς και όλες τις εξειδικευµένες υπηρεσίες του τις απολαµβάνουµε σε έναν χώρο urban αισθητικής µε καταπράσινη αυλή. Καθηµερινά 20:00-03:00, Παρ. & Σάβ. 20:00-04:00.

Hama

Γρ. Λαµπράκη 34, Τ. 210 9600595

Από τα πιο γνωστά εστιατόρια ιαπωνικής κουζίνας. Το Japanese fusion bar restaurant Hama έχει αποκτήσει πιστό κοινό τόσο για τις εκλεκτές γευστικές προτάσεις του, τα ασιατικά cocktails αλλά και τον εξαιρετικό χώρο του. Κυρ. - Πέµ. 19:30-00:30, Παρ. & Σάβ. 20:00-01:00.

Mikaello

Πανδώρας 14, T. 210 8946668

Μια πολλά υποσχόµενη πρόταση στην καρδιά της Γλυφάδας. Πρόκειται για το Mikaello, που παρουσιάζει το unique concept του σε έναν µοντέρνο αλλά µε πολύ οικεία αίσθηση χώρο µε full open space κουζίνα. Εξαιρετικά πιάτα µε έµφαση στην πίτσα και το burger, µε άλλη όµως οπτική, σε fusion συνδυασµούς, συνταγές και πρώτες ύλες από όλο τον κόσµο αλλά έντονα γαλλικά στοιχεία. Όσο για το bar... Είναι ίδιας δυναµικής µε το µενού, που, εκτός φυσικά των κλασικών επιλογών, προτείνει µια signature cocktail list, η οποία σαφώς συνδυάζεται ιδανικά µε ό,τι σερβίρεται! Καθηµερινά 12:00-00:00 (Σαββατοκύριακα και brunch 12:00-15:00).

Ψαρώσαμε

Πανδώρας 16, Τ. 210 8981145

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στον γαστρονομικό χάρτη της Γλυφάδας, το Ψαρώσαμε, όπως άλλωστε αποκαλύπτει και το όνομά του, σερβίρει θαλασσινές γεύσεις. Από όστρακα και μικρά ή μεγάλα ψάρια μέχρι χταποδοκεφτέδες, μικρές καραβίδες τηγανητές, μπακαλιαροκεφτέδες, μαρινάτα ή παστά ψάρια και οι πολλές ακόμη επιλογές και μάλιστα σε ένα περιβάλλον περιποιημένο και αντιπροσωπευτικό... του μενού. Στα συν, οι καλές τιμές. Καθημερινά 13:00-00:00.

Soleto - Italian room & Asian room

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, Τ. 210 9680460 Soleto, www.soleto.gr

Το απόλυτο all day spot της Γλυφάδας εµπνεύστηκε την ονοµασία του από το οµώνυµο ελληνόφωνο χωριό της Κάτω Ιταλίας. Στα ιταλικά «soleto» σηµαίνει «ηλιόλουστο», στα ελληνικά... σηµαίνει ένας προσεγµένος, άκρως ανανεωµένος χώρος, που προσφέρεται από το πρωί για καφέ, αργότερα για φαγητό µέχρι αργά για ποτό. H εποχιακή κάρτα του ιταλικού µενού επιµέλειας του γνωστού chef Μιχάλη Ντουνέτα, εκτός των πολλών γευστικότατων επιλογών µε φρέσκα πάντα υλικά –πολλά εκ των οποίων προέρχονται από το βιολογικό αγρόκτηµα των ιδιοκτητών στις Σπέτσες και µετατρέπονται σε ακαταµάχητες healthy δηµιουργίες–, και καινοτοµεί µε την προσθήκη πολλών πιάτων ηµέρας! Όλα µπορείτε να τα συνδυάσετε µε κάποια από τις πολλές επιλογές σε ετικέτες του ελληνικού ή του ξένου αµπελώνα. Ο δίπλα πλήρως ανακαινισµένος χώρος, το Asian room, κινείται σε περισσότερο exclusive ρυθµούς µε την open kitchen και το ατµοσφαιρικό σκηνικό και συστήνει ένα εκλεκτό µενού µε πιάτα ασιατικής κουζίνας. Στα πολύ δυνατά «χαρτιά» του Soleto, οι εξαιρετικές γλυκές δηµιουργίες του pastry chef, που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο! Τα βράδια, πάλι, η επιβλητική µπάρα του συγκεντρώνει το πιο χαρούµενο crowd της πόλης, που διασκεδάζει µε house cocktails και maistream µουσικές! Από €30. Καθηµερινά 08:00-02:00.

Bahaar

Αρτέµιδος 22, Τ. 210 8946010, www.bahaar.gr

Μετράει µόλις έναν χρόνο ζωής και έχει καταφέρει ήδη να γίνει hot spot όλης της Αθήνας για το πιο γευστικό ταξίδι στη Μεσόγειο µε ένα ανατολίτικο touch! Στην καρδιά της Γλυφάδας, σε έναν χώρο που παραπέµπει σε παλιό αρχοντικό µε πολυτελή διακόσµηση και µια ατµοσφαιρική αυλή, το Bahaar καταφέρνει να αιχµαλωτίσει πρώτα όλα τα βλέµµατα και στη συνέχεια ακόµα και τον πιο ιδιότροπο ουρανίσκο! Με ένα µενού που µας βάζει σε αµέτρητα διλήµµατα, γεύσεις που ξυπνούν µνήµες από τη µαγειρική της γιαγιάς και της µαµάς και more than fair τιµές, µια επίσκεψη δεν είναι ποτέ αρκετή! Οι ποιοτικές και ολόφρεσκες πρώτες ύλες µεταχειρίζονται µε µαεστρία στην open plan κουζίνα, στην κεντρική σάλα και στο τραπέζι µας καταφθάνουν φρεσκοκοµµένες σαλάτες –δοκιµάστε της Σουλτάνας–, λαχταριστά ορεκτικά και µερακλίδικα µεζεδάκια, ενώ ανυποµονούµε να έρθουν από τα... ενδότερα τα ζουµερά κρεατικά ψηµένα στα κάρβουνα – must taste το τρυφερό ελληνικής εκτροφής, ξεκοκαλισµένο αρνάκι γάλακτος και για όσους προτιµούν κάτι πιο ελαφρύ, το super υγιεινό, αλλά πεντανόστιµο, µπιφτέκι γαλοπούλας! Για το τέλος αφήστε χώρο για γλυκίσµατα που... στάζουν σερµπέτι, όπως ο µπακλαβάς µε το αέρινο χειροποίητο φύλλο και φιστίκια Αιγίνης και το αυθεντικό παγωτό Ντον Ντουρµά που θα βρείτε µόνο εδώ! Tip: Ιδανικό για να διοργανώσετε επαγγελµατικά γεύµατα και events! Από €12. Καθηµερινά 13:00-01:00 (και delivery).

Pere Ubu

Κύπρου 74, Γλυφάδα,Τ. 210 8941450 (Pere), 211 2158737 (Ubu)

Πρόκειται για το απόλυτο hot spot της Γλυφάδας! Τα Pere Bar & Ubu Pure Food θα τα χαρακτηρίζαµε top quality all day concepts των νοτίων προαστίων, ως προς τη γαστρονοµική εµπειρία, τα πρωτοποριακά cocktails, το µοντέρνο design και, φυσικά, τις µουσικές επιλογές που ξεσηκώνουν µέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! H κύρια καινοτοµία έγκειται στη συνύπαρξη δύο εντελώς διαφορετικών «κόσµων» σε έναν, δύο διαφορετικές φιλοσοφίες µε γαστρονοµική ποικιλοµορφία, αλλά κοινό παρονοµαστή το comfort food σε ένα περιβάλλον µοντέρνο αλλά παράλληλα «σπιτικό», κοµψό αλλά και εναλλακτικό, επίκαιρο αλλά και διαχρονικό. Βασική ιδέα της διαµόρφωσης του all day restaurant Ubu ήταν η απόδοση ενός σκεπτικού open space, ο οποίος αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία του Ubu (η ελευθερία δηλαδή του να είσαι ο εαυτός σου), στο οποίο η κεντρικά τοποθετηµένη ανοιχτή κουζίνα αποτελεί µια ζωντανή εµπειρία που υµνεί την bio/healthy διατροφή. Από την άλλη, η διαµόρφωση του restaurant bar Pere στηρίχτηκε στην «ανάγκη» ενός casual εστιατορίου σερβίροντας soul food (ή αλλιώς «του σπιτιού»), µε best sellers, φυσικά, τα «alternative» burgers του ανάµεσα στα υπόλοιπα γευστικότατα πιάτα που συνθέτουν το µενού του. To ύφος του δανείζεται στοιχεία της αµερικανικής κουλτούρας και αποδίδεται µε µια αφαιρετική προσέγγιση. Ο συνδυασµός, λοιπόν, της πετυχηµένης συνταγής των Pere Burger Bar και Ubu Pure Food συνυπάρχει όχι απλώς αρµονικά αλλά άκρως επιτυχηµένα, µε αποτέλεσµα το αγαπηµένο Pere Ubu! Highlight: Από φέτος λειτουργεί το Pere Private Lounge, το οποίο προέκυψε από την ανάγκη δηµιουργίας ενός ζωντανού χώρου στο δεύτερο επίπεδο του Pere, όπου διαµορφώθηκε ένα meeting point θυµίζοντας το εσωτερικό ενός σπιτιού, µε ύφος έντονα retro αλλά και µε σοφιστικέ χαρακτήρα. Καθηµερινά από τις 08:00. Περισσότερες πληροφορίες στο www.pereubu.gr

Sale Bianco da Salvatore

Μ. Μπότσαρη 10, Γλυφάδα, T. 210 8986301, www.salebianco.gr

Αν θέλεις να γευθείς αυθεντική ιταλική κουζίνα, επιλέγεις το Sale Bianco. Στη Μάρκου Μπότσαρη, στο κέντρο της Γλυφάδας, στα 6 χρόνια παρουσίας του έχει κερδίσει πιστούς θαµώνες και χαρακτηρίζεται από τα πλέον αγαπηµένα εστιατόρια των νοτίων προαστίων! Με αρχοντικό στυλ, προσεγµένες λεπτοµέρειες και ένα µενού που υµνεί την ιταλική κουζίνα, το Sale Bianco είναι η απόδειξη ότι το κλασικό είναι διαχρονικό. Κάθε φορά που βρισκόµαστε εκεί µας θυµίζει ότι η παράδοση µε τη γνώση, όταν συνδυαστούν σωστά µε την αγάπη και την ποιότητα, έχουν αυτά τα αποτελέσµατα... Ένα εξαιρετικό εποχιακό µενού, που υπογράφει ο ιδιοκτήτης και chef Salvatore Andolina, από ορεκτικά και σαλάτες µέχρι φρέσκα ζυµαρικά και κρέατα, όλα, φυσικά, ολόφρεσκα και χειροποίητα και σήµα κατατεθέν η τρούφα! Μοναδικές δηλαδή προτάσεις µε τρούφα –όλο τον χρόνο!– ξεχωρίζουν στην κάρτα του. Εκτός αυτών, διακρίνεται για τα πολλά πιάτα ηµέρας, που ετοιµάζονται ανάλογα µε τη διάθεση και την έµπνευση του Salvatore και, φυσικά, τις πρώτες ύλες που θα βρει στην αγορά! Καθηµερινά 13:00-01:00 & Δευτέρα 17:00-01:00.

Enoteca da Salvatore

Ζησιµοπούλου 7, Γλυφάδα, Μ. 6972 579452

Άρτι αφιχθέν στη Γλυφάδα, πάνω στην κεντρική Ζησιµοπούλου, δίπλα ακριβώς στο σινεµά, το Enoteca da Salvatore (οινοποιείο στα ιταλικά) είναι το new entry που θα συζητηθεί. Ο γνωστός επιχειρηµατίας και chef Salvatore Andolina (Sale Bianco), έχοντας το know how της εστίασης αλλά και της ιταλικής κουζίνας και κουλτούρας, δηµιούργησε ένα wine bar διαφορετικό, που, όπως όλα δείχνουν, αναµένεται να γίνει στέκι. Και πώς αλλιώς! Ένας χώρος minimal αλλά και classy, µε επιβλητικό bar, full open kitchen µε mibrasa grill, µια χαρακτηριστική βιτρίνα που περιέχει τις ιταλικής προέλευσης πρώτες ύλες, ροτόντες, περιµετρικά τζαµαρία και, φυσικά, executive υπηρεσίες τόσο στα προϊόντα όσο και στο service. Χαρακτηριστικό του οι πάρα πολλές ετικέτες σε κρασιά τόσο από τον ξένο αµπελώνα όσο και από πιο ιδιαίτερες ελληνικές ποικιλίες, ενώ εντύπωση µας έκανε το wine dispenser (µε οκτώ ετικέτες για ποτήρι). Αυτή την εξαιρετική λίστα συνοδεύει ιδανικά ένα αµιγώς ιταλικό µενού µε βαρύτητα στις εκλεκτές πρώτες ύλες από µικρούς παραγωγούς, ενώ δεν λείπουν οι πολλές επιλογές σε straight ποτά και ψαγµένες ετικέτες αλλά και η signature cocktail list. Αν σε όλα αυτά προσθέσουµε τη µουσική σε jazz και funky ήχους, µε λίγη περισσότερη ένταση καθώς περνάει η ώρα, δεν υπάρχει αµφιβολία ότι θα γίνει το σήµα κατατεθέν των νοτίων προαστίων! Καθηµερινά 12:00-02:00.

Gazi College

Περσεφόνης 53, Γκάζι, T. 210 3422112 - Λεωφ. Γρ. Λαµπράκη 117, Πειραιάς Τ. 210 4100612 - Γρ. Λαµπράκη 5, Γλυφάδα, Τ. 210 8982723, gazicollege.gr

Από το 2010 µας έβγαλε εισιτήριο... για ένα συναρπαστικό ταξίδι στις γεύσεις του κόσµου µε αφετηρία το Γκάζι και επόµενους «σταθµούς» το Πασαλιµάνι και πέρυσι στη Γλυφάδα. Οι πελώριες βιβλιοθήκες που κοσµούν τους τοίχους, το παρεΐστικο µπαρ, οι ζεστές καθιστικές γωνιές µε τις αναπαυτικές πολυθρόνες και τις ντιζαϊνάτες µπάρες συνθέτουν ένα πολύ ιδιαίτερο urban σκηνικό που κάνουν το Gazi College να ξεχωρίζει. Οι απολαυστικές προτάσεις της value for money κάρτας του έρχονται να συµπληρώσουν την Gazi College εµπειρία: τα πρωινά µάς γεµίζει µε ενέργεια µε healthy χυµούς, αρωµατικούς καφέδες, σπιτικά αναψυκτικά και ένα προσεγµένο Weekend brunch menu µε προτάσεις όπως Coca Catalana (καταλάνικη pizza), τα µεσηµέρια τα ηνία παίρνουν τα ανανεωµένα international πιάτα βασισµένα σε αυθεντικές συνταγές, που επιµελούνται οι σεφ Μιχάλης Φανερωµένος και Γιώργος Πρίντεζης στην open space κουζίνα (must taste το δροσερό yogurt chicken µε ψητά λαχανικά και o ζουµερός σολοµός µε honey teriyaki!), ενώ ακαταµάχητα είναι και τα πληθωρικά επιδόρπια του Δηµήτρη Μακρυνιώτη, µε best seller το Snickers Cake. Το βράδυ η παρεΐστικη ατµόσφαιρα απογειώνεται µε δροσερά cocktails, διεθνή κρασιά και µουσικές που εναλλάσσονται ανάλογα µε την ώρα και τον κόσµο. Στα συν, το take away, το delivery και το δωρεάν parking στης Γλυφάδας. Καθηµερινά 07:00-03:00 (Πειραιάς), 08:00-03:00 (Γλυφάδα & Γκάζι), Παρ. & Σάβ. 24ωρο (Γκάζι).

Ocean Basket

Λαζαράκη 61 & Πανδώρας 5, Γλυφάδα, Τ. 210 8983183, www.oceanbasket.com

To µοναδικό στο είδος του concept του Ocean Basket ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια στη Νότια Αφρική. Η καινοτόµος αυτή ιδέα, έχοντας το know how, αγαπήθηκε και εξαπλώθηκε! Σήµερα µετράει 202 (!) µαγαζιά σε Νότια Αφρική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και οκτώ στην Κύπρο. Στην Ελλάδα έκανε την εµφάνισή του σχεδόν δύο χρόνια πριν στη Γλυφάδα. Το εστιατόριο –όπως αποκαλύπτει και το όνοµά του– σερβίρει αποκλειστικά θαλασσινές γεύσεις. Αυτό όµως που κάνει τη διαφορά είναι η new age, casual φιλοσοφία του, που συνοψίζεται στα εξής: εξαιρετικής ποιότητας θαλασσινά, συγκεκριµένες τεχνικές, σερβιρισµένα ζεστά σε µεγάλες πιατέλες σε ένα λαχταριστό, value for money menu που µας µαθαίνει το sharing. To χαρακτηριστικό του είναι οι χορταστικές και ακαταµάχητες πιατέλες µε τις διάφορες λιχουδιές, όπως καλαµάρια, σολοµό, µπακαλιάρο και µύδια αλλά και φρέσκα στρείδια, συνδυαστικά µε σαλάτες, ρύζι και εξαιρετικά top ups, αλλά, παρ’ όλα αυτά, την παράσταση κλέβει η... royal family! Οι γαρίδες –σήµα κατατεθέν του Ocean Basket– σε sizes... βασιλικά! Ειδική µνεία όµως αξίζει να γίνει στο sushi, που έχει καταφέρει να «παντρέψει» υπέροχες γεύσεις και ευφάνταστους συνδυασµούς, επίσης σε εξαιρετικές τιµές! Ανάµεσα στις προτάσεις βρίσκουµε hand rolls και rainbow rolls µέχρι, φυσικά, πιατέλες και απολαµβάνουµε την πιο «sushilicious» εµπειρία, ενώ τις εντυπώσεις κερδίζει το extra new sushi menu, τη νέα άποψη γύρω από το σούσι, το Mediterrasian Sushi, από τον µάστερ του είδους Pepi Anevski, που ουσιαστικά είναι ένας ιδιαίτερος συνδυασµός µεσογειακών και ασιατικών γεύσεων µε πιάτα όπως Wasabi Prawn (σούσι σε σχήµα βάρκας µε ρύζι, φρέσκια γαρίδα και µαγιονέζα Wasabi), Salmon Tomato Roll (ρολό σούσι τύπου Καλιφόρνια µε ρύζι, φρέσκο σολοµό, φύλλα βασιλικού, κρεµµύδι και ντοµάτα) ή Calamari Gunkan (σούσι σε σχήµα βάρκας µε ρύζι, τυλιγµένο σε κολοκύθι, µε επικάλυψη από τζατζίκι και τηγανητή γαρίδα). Όλα αυτά σε ένα φωτεινό, χρωµατιστό, family και friendly περιβάλλον, µε υπέροχη αυλή και ανοιχτό sushi bar! Μας εντυπωσιάζει επίσης το complimentary του φαγητού µε το service! Άκρως εξυπηρετικό προσωπικό και εξαιρετικά ενηµερωµένο. Συνοδεύουµε το φαγητό µας µε επιλογές από την «ψαγµένη» wine list –µε πολλά νοτιοαφρικανικά κρασιά– µε ελληνικά αποστάγµατα (τσίπουρο, ούζο), φυσικά, sake αλλά και µια signature cocktail list, που ολοκληρώνουν ιδανικά οποιαδήποτε επιλογή από το µενού! Καθηµερινά 12:30-01:00.

La Vita Vera

Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα, Τ. 210 9680832, www.lavitavera.gr

Ολόφρεσκη άφιξη στη Γλυφάδα και είναι... όνοµα και πράγµα, αφού στα ράφια του και στο µενού του βρίσκουµε τα πιο αγνά και φρέσκα προϊόντα της ελληνικής γης – και όχι µόνο! La Vita Vera το όνοµά του –«η αληθινή ζωή» στα ελληνικά– και πίσω από αυτές τις λέξεις κρύβεται και η φιλοσοφία του, αφού στόχος είναι να µας προσφέρει γεύσεις και προϊόντα που θα κάνουν τη ζωή µας λίγο καλύτερη µε έναν healthy προσανατολισµό και ένα νέο concept που συνδυάζει το παντοπωλείο µε το εστιατόριο! Φρέσκα λαχανικά, τυποποιηµένα κρέατα από πιστοποιηµένους παραγωγούς, όλα βιολογικής καλλιέργειας και εκτροφής, ζυµαρικά, γαλακτοκοµικά προϊόντα, αυγά, παρθένο ελαιόλαδο και αγνό µέλι, κρασιά, superfoods, δηµητριακά, άλευρα, αλλά και βιολογικά καλλυντικά, η λίστα µε τα καλούδια που βρίσκουµε στα ράφια του µακρά και συνεχώς ανανεώνεται και εµπλουτίζεται! Πολλά δε από τα προϊόντα µετουσιώνονται σε γευστικά πιάτα που βρίσκουµε στη µικρή αλλά εµπνευσµένη κάρτα του, η οποία προσαρµόζεται ανάλογα µε την εποχικότητα των πρώτων υλών και µπορούµε να τα απολαύσουµε στον χώρο του εστιατορίου αλλά και σε take away! Must taste ο µαύρος χοίρος βιολογικής εκτροφής και οι πένες dinkel µε µπρόκολο και σόγια σος, αν δεν προτιµάτε το κρέας, ενώ τα πρωτότυπα smoothies και τα υγιεινά αλλά πεντανόστιµα πρωινά και snacks θα δώσουν το πιο ενεργειακό boost στη µέρα σας!
Από €16. Καθηµερινά 08:00-01:00.

Living

Ζησιµοπούλου 10, Γλυφάδα, Τ. 210 8980140, www.lvng.gr

Ένα cozy all day στέκι στη... δηµοφιλή Ζησιµοπούλου µε ατµόσφαιρα σπιτιού, ιδανικό για καθηµερινές απολαύσεις. Mix and match διακόσµηση µε ξύλο, άνετους καναπέδες, πολυθρόνες, διαφορετικά σαλονάκια και ένα τεράστιο µπαρ στο κέντρο. Ένα Living… room που µας καλεί από το πρωί µέχρι αργά το βράδυ για καφέ, πρωινό, detox ροφήµατα αλλά και µια εξαιρετική λίστα σε signature cocktails. Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η κουζίνα του, µε ένα multi culti µενού µε βάση τις εποχιακές πρώτες ύλες αλλά και τα new entries µεξικάνικα πιάτα, όπως tacos και quesadillas. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει ο κατάλογος στα γλυκά, τις βάφλες και τα παγωτά, τόσο ως προς την ποιότητα και την ποικιλία όσο και προς τις θεσπέσιες γεύσεις τους! Και όλα αυτά υπό τους ήχους ξένων ακουσµάτων που καλύπτουν όλο το φάσµα της µουσικής. Aπό €23. Καθηµερινά από τις 9:00-όσο πάει.

Μαλεµπί

Δηµ. Γούναρη 172, Άνω Γλυφάδα, Τ. 216 7001922

Το όνοµά του σηµαίνει σηµαίνει «γαλακτερό», οπότε από αυτό και µόνο καταλαβαίνουµε ότι τα γλυκά στο Μαλεµπί έχουν τον πρώτο λόγο. Οι εντυπωσιακές βιτρίνες, γεµάτες διαφόρων ειδών γλυκίσµατα, µε εξειδίκευση στα πολίτικα, φτιαγµένα µε παραδοσιακό τρόπο, ο ποιοτικός καφές αλλά και οι αλµυρές προτάσεις του το έχουν ξεχωρίσει. Στα συν και το καθηµερινό brunch (08:00-16:00). Καθηµερινά 08:00-22:30 (Κυριακή 09:00-22:30).

Kazuko

Κύπρου 59, T. 210 8944549

Το σούσι και η fusion κουζίνα να είναι από τα πιο hot trends στην αθηναϊκή γαστρονοµική σκηνή. Μια από τις λαχταριστές εκδοχές τους θα απολαύσετε στη Γλυφάδα, στο περιποιηµένο Kazoku, σε ένα µενού ιαπωνικής κουζίνας µε κάποιες fusion αναφορές, ενώ το sushi menu του, εκτός των κλασικών επιλογών, προτείνει new style εκδοχές. Στα συν, ο ευχάριστος και οικείος χώρος. Δευτ. - Παρ. 13:00-01:00 & Σάβ. - Κυρ. 12:00-01:00.

Η Πασιφάη

Λαζαράκη 63, Γλυφάδα, Τ. 210 9944024, www.pasifai.gr

Η Πασιφάη, η βασίλισσα της Mινωικής Κρήτης, «εγκαταστάθηκε» εδώ και έναν χρόνο στη Γλυφάδα και... ανακηρύχθηκε στην απόλυτη βασίλισσα της γεύσης! Ο λόγος, φυσικά, για το οµώνυµο εστιατόριο –που πρωτογνωρίσαµε το 2000 στον Κορυδαλλό–, που µας ταξιδεύει σε ένα µοναδικό γαστρονοµικό ταξίδι στη Μεγαλόνησο! Η γνήσια φιλοξενία από την οικογένεια Τρουλάκη γίνεται αισθητή από την πρώτη κιόλας στιγµή που θα περάσεις την πόρτα αυτού του παραδοσιακού καµαρόσπιτου, όπου οι διακοσµητικές λεπτοµέρειες από το πατρικό τους τραβούν όλα τα βλέµµατα! Τη σκυτάλη παίρνουν οι αυθεντικές, «τίµιες» κρητικές γεύσεις, η ρακή, ο χανιώτικος µαρουβάς και το κρασί, που ρέουν άφθονα, ενώ η λύρα και οι µαντινάδες δίνουν τον ρυθµό και... το ταξίδι στην Κρήτη ξεκινά! Οι πρώτες ύλες –µε έµφαση στην ποιότητα– έρχονται κατευθείαν από το νησί και µεταµορφώνονται στα πιο νόστιµα εδέσµατα µέσα από πατροπαράδοτες συνταγές! Το φηµισµένο γαµοπίλαφο, οι µπουµπουριστοί χοχλιοί, η στάκα µε αυγά, το αρνί µε σταµναγκάθι, το τηγανητό κουνέλι, η κρεατότουρτα, οι σφακιανές πίτες, τα καλτσούνια είναι µερικές µόνο από τις προτάσεις του καταλόγου που βάζουν σε γευστικά διλήµµατα τους απανταχού καλοφαγάδες! Τip: Ο χώρος διατίθεται και για εκδηλώσεις. Aπό €15. Δευτ. - Παρ. 17:00-όσο πάει (01:00 η κουζίνα). Σάβ., Κυρ. & αργίες από τις 11:00-όσο πάει (01:00 η κουζίνα).

Αtenéo

Α. Λαζαράκη 20, Γλυφάδα, Τ. 210 8942723

Με εξειδίκευση στο αυθεντικό ιταλικό παγωτό, που παρασκευάζεται καθηµερινά φρέσκο µπροστά στα µάτια µας, αυτή η gelateria έχει καταφέρει να γίνει ήδη hot spot των νοτίων προαστίων! Ο δηµιουργός της Γιώργος Μπελέγρης σπούδασε την τέχνη στην Μπολόνια, έµαθε τα µυστικά της ταξιδεύοντας σε όλη την Ιταλία και... για καλή µας τύχη επέστρεψε για να µας µυήσει στο χειροποίητο gelato που ιντριγκάρει τον ουρανίσκο µε την αέρινη υφή και τις «καθαρές» γεύσεις του! Οι εντυπωσιακές παγωτοµηχανές είναι το πρώτο που βλέπουµε µόλις µπαίνουµε και, αν σηκώσουµε το βλέµµα µας ψηλά, πέφτει πάνω στο διάφανο ψυγείο, όπου φιγουράρουν οι αγνές πρώτες ύλες – αγελαδινό γάλα από µικρούς Έλληνες παραγωγούς, βουβαλίσιο από νεροβούβαλους της λίµνης Κερκίνης, αυγά ελευθέρας βοσκής από τη Χίο, φρέσκα φρούτα εποχής, εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτες, τις οποίες θα µπορούµε µάλιστα να προµηθευτούµε στο deli corner! Στο βάθος, αν, φυσικά, καταφέρουµε να προσπεράσουµε τα γλυκίσµατα που απλώνονται προκλητικά µπροστά µας, όπως τα µοσχοµυριστά τσουρέκια και τα αφράτα κέικ, αναζητάµε ένα τραπεζάκι στην πανέµορφη αυλή του και απολαµβάνουµε κάποια από τις 22 γεύσεις παγωτού –must taste η αλµυρή καραµέλα και το cremino biondo, που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού– µέσα σε χειροποίητο χωνάκι ή σπιτική φρεσκοψηµένη βάφλα, παρέα µε έναν εξαιρετικό µονοποικιλιακό καφέ ή κάποιο ρόφηµα από βότανα και τσάγια! Tip: Μην παραξενευτείτε αν σας πουν να περιµένετε 5-10 λεπτάκια µέχρι να ετοιµαστεί το παγωτό, αυτό ακριβώς σηµαίνει «φρέσκο» και, πιστέψτε µας, αξίζει η αναµονή! Καθηµερινά από το πρωί. Δευτ. κλειστά.

Opus Ιnner Pleasure

Ιωάννου Μεταξά 48 & Πανδώρας 9, Γλυφάδα, T. 210 8980050

Το φηµισµένο all day café bar restaurant Οpus Inner Pleasure έχει καθιερωθεί ανάµεσα στα top στέκια των νοτίων προαστίων. Kοσµοπολίτικη ατµόσφαιρα, minimal διακόσµηση και πιστοί θαµώνες που το επιλέγουν από το πρωί για καφέ, snacks, lunch break, ενώ ανανεώνουν το ραντεβού αργότερα για φαγητό (πολύ ενδιαφέρουσα η κάρτα µεσογειακής κουζίνας), ιδιαίτερα cocktails και καλή µουσική! Τip: Το καλοκαίρι το… socializing µεταφέρεται στον εξωτερικό χώρο! Kαθηµερινά από τις 09:00.

Holy Spirit

Λαοδίκης 41, Τ. 210 8982650

Θεωρείται από τα καλύτερα cocktail bars στα νότια. Με ξεχωριστό, δικό του ύφος και σε χαλαρούς ρυθµούς είναι ανοιχτά από το πρωί µέχρι το βράδυ για cocktails –φυσικά– που σερβίρονται σε πλαστικά ποτήρια και 3 sizes – όπου µπορείτε να τα πάρετε και µαζί σας! Καθηµερινά 09:00-03:00.

Joy

Αγγ. Μεταξά 48, Τ. 210 8980030

Από τα πιο γνωστά στέκια της µε κοσµοπολίτικο concept και ξεχωριστές µουσικές σε πολύ καλό location, το Joy είναι από τα αγαπηµένα µπαρ όχι µόνο της Γλυφάδας. Ιδιαίτερα τα cocktails ενώ και τα parties του κερδίζουν τις προτιµήσεις. Τετ. - Κυρ. από τις 22:00.

Bubbleicious

Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, Τ. 213 0408491, www.bubbleicious.gr

Ποτέ άλλοτε το τσάι δεν ήταν τόσο γευστικό, απολαυστικό και... παιχνιδιάρικο! Το Bubbleicious Tea Bar έφερε το πρώτο αυθεντικό Bubble Tea στη Γλυφάδα, τη νέα τάση που ξετρελαίνει µικρούς και µεγάλους! Πρόκειται για ένα δροσιστικό ρόφηµα µε βάση το τσάι, υγιεινό αλλά και διαιτητικό, µε φρουτένια γεύση αλλά και αυτές τις µοναδικές... φούσκες µε έξτρα γεύση που σκάνε στο στόµα µε κάθε γουλιά και ξετρελαίνουν τον ουρανίσκο! Τρεις διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού –µαύρο, πράσινο, γιασεµί και oolong (µε ελάχιστη τεΐνη), 21 διαφορετικές γεύσεις από συµπυκνωµένο χυµό φρούτων µε φυσικά σάκχαρα, χωρίς χρωστικές και 14 διαφορετικά bubbles (επίσης από συµπυκνωµένο χυµό φρούτων και περίβληµα από φύκι αγάρ-αγάρ) αλλά και µασώµενα ζελεδάκια συνθέτουν 2016 (!) γευστικούς συνδυασµούς για να φτιάξετε ένα εντελώς Custom Made Ρόφηµα! Σερβίρεται σε δύο µεγέθη (το µικρό στα 500ml & το κανονικό στα 700ml), µπορείτε να το πάρετε και για το σπίτι αφού σφραγίζεται αεροστεγώς, ενώ υπάρχει και επιλογή για Milk Bubble Tea µε φρέσκο γάλα ή Milk Bubble Shake µε παγωτό! Εδώ θα βρείτε επίσης το αυθεντικό Taro (ασιατική γλυκοπατάτα µε γεύση µπισκότου) αλλά και homemade Tapioka, ενώ must είναι και τα πολύ πρωτότυπα Bubble Cocktails σε ευφάνταστους συνδυασµούς, καθώς και οι ζεστές και κρύες σοκολάτες µε φρέσκια σαντιγί και bubbles! Δευτ. - Πέµ. 10:00-23:00, Παρ. 10:00-00:00, Σάβ. 09:00-01:00, Κυρ. 11:00-00:00.

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για την Αθήνα; Τότε κάντε like στην νέα μας σελίδα στο Facebook αποκλειστικά για θέματα πόλης, City Guide by AthensMagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Καλοκαίρι στην Αθήνα σε... πεζόδρομους και σκαλάκια: Αγαπημένα στέκια στο κέντρο που βγάζουν τραπεζάκια έξω!

Τα πιο... φρέσκα νόστιμα νέα της Αθήνας: 5 ολοκαίνουρια εστιατόρια στην πόλη, που πρέπει να πας να φας αυτή τη στιγμή!

Μεταξουργείο - Κεραμεικός: Σου βρήκαμε 8 καταπληκτικούς λόγους για να ανακαλύψεις ξανά τις πιο εναλλακτικές γειτονιές της Αθήνας!

Γνώριζες που βρίσκεται η... Chinatown της Αθήνας;;; Το AthensMagazine.gr σε ξεναγεί στην εξωτικά νόστιμη πλευρά της πόλης!

Tα υπέροχα boutique hotels της Αθήνας! Το AthensMagazine.gr σας παρουσιάζει τη νέα τάση στη διαμονή και τα "στολίδια" στην καρδιά της πόλης!

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share