Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βόλτα στην Πλάκα και το Μοναστηράκι: Το AthensMagazine.gr σας ξεναγεί στην... παλιά Αθήνα και τα καλύτερα στέκια της!

Τα καλύτερα μέρη για ποτό και φαγητό στην πιο γραφική γειτονιά της πόλης!

29 Μαΐου 2020 16:29
Βόλτα στην Πλάκα και το Μοναστηράκι: Το AthensMagazine.gr σας ξεναγεί στην... παλιά Αθήνα και τα καλύτερα στέκια της!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντικριστές γειτονιές που ταυτίζονται άρρηκτα με την ιστορία της πρωτεύουσας και συνυφαίνουν τη μαγεία της παλιάς Αθήνας, προσφέροντας έναν αξέχαστο περίπατο! Από τη μια, η Πλάκα, που συναντάμε ανάμεσα στην Ακρόπολη, την Πλατεία Συντάγματος και την Πλατεία Μοναστηρακίου, είναι μια από τις παλαιότερες συνοικίες της Ευρώπης και μάλιστα με ιστορία που ξεκινά πάνω από 3.500 χρόνια πριν!

Αρχαία απομεινάρια και βυζαντινοί ναοί σμίγουν μοναδικά με επιβλητικά, αναπαλαιωμένα νεοκλασικά με ολάνθιστες αυλές, λαβυρινθώδη, γραφικά σοκάκια, τουριστικά μαγαζιά, την πολυφωτογραφημένη συνοικία Αναφιώτικα (με τα ασβεστωμένα νησιώτικου στυλ σπιτάκια που έχτισαν εδώ κάτοικοι της Ανάφης), την πολύβουη Αδριανού, και όλα αυτά κάτω από τη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. Από την άλλη, το Μοναστηράκι επιφυλάσσει τις δικές του εκπλήξεις με αφετηρία την κεντρική Πλατεία Αβησσυνίας, και μας γοητεύει με τα παλαιοπωλεία, τις υπαίθριες αγορές, μνημεία τεράστιου ιστορικού ενδιαφέροντος, όπως η Βιβλιοθήκη του Αδριανού, ο Πύργος των Ανέμων, η Ρωμαϊκή Αγορά και η Πύλη της Αθηνάς Αρχηγέτιδος, αλλά και τα hip στέκια που ξεφεύγουν από την τουριστική πεπατημένη και γίνονται must στην ατζέντα μας πρωί και βράδυ!

Ciel

Στην καρδιά της Αθήνας, απέναντι από τη Μητρόπολη, το CIEL αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε την all day brunch κουζίνα τα πρωινά του σαββατοκύριακου ή τα signature cocktails έπειτα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά μέσα στην εβδομάδα.

Ό,τι κι αν επιλέξετε το μόνο σίγουρο είναι ότι η εκπληκτική θέα της Ακρόπολης, του Λυκαβηττού και του Ναού του Ηφαίστου, από την ταράτσα του 7ου ορόφου, θα σας κόψει την ανάσα!

Δευτέρα - Πέμπτη & Κυριακή: 09:00 - 02:00

Παρασκευή & Σάββατο: 09:00 - 03:00

Μνησικλέους 2, Αθήνα, Τ. 210 3314727

Facebook: Ciel Athens

Instagram: ciel_athens

ΑΘΗΝΑ Πολυχώρος Γεύσεων

Στο ΑΘΗΝΑ μπορείς να έρθεις από το πρωί (για την ακρίβεια από πολύ πρωί, αφού ανοίγει στις 8 π.μ.!) για να πιεις τον καφέ σου και να απολαύσεις ένα πλουσιοπάροχο πρωινό που συνοδεύεται από καφέ φίλτρου ή τσάι του βουνού και φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Μπορείς να έρθεις ξανά αργότερα για ένα πιάτο από το ωραίο μενού που επιμελήθηκε ο σεφ Δημήτρης Αϊβαλιώτης ή για κάποιο από τα φανταστικά γλυκά το απόγευμα.

Και το βράδυ, θα δώσεις και πάλι ραντεβού εδώ για ποτό, κρασί ή ένα ωραίο cocktail με μουσική από Dj (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή).

Δοκίμασε οπωσδήποτε: Το ριζότο με άγρια μανιτάρια, φρέσκο κατσικίσιο τυρί με κομμάτια τρούφας και πάστα από βασιλομανίταρο.

Δευτέρα - Πέμπτη & Κυριακή: 08:00 - 02:00

Παρασκευή: 08:00 - 03:00

Σάββατο: 08:00 - 04:00

Αθηνάς 1 & Ερμού, Τ. 210 3226897

Facebook: ΑΘΗΝΑ • Πολυχώρος Γεύσεων

Instagram: athina.restaurant

L' Atelier Bar

Ένας ζεστός χώρος στο κέντρο της πόλης για να απολαύσεις ήσυχα τον, καφέ, το πρωινό ή το brunch σου. Τo Atelier είναι ένα μικρός κρυμμένος θησαυρός που πρέπει σίγουρα να... ανακαλύψεις!

Δευτέρα - Παρασκευή & Κυριακή: 07:30 - 04:30

Σάββατο: 7:30 - 03:00

Αβραμιώτου 12, Αθήνα Τ. 699 211 7266

Facebook: L'atelier Bar

Ellyz Athens

Σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα στενά του κέντρου στο Μοναστηράκι άνοιξε ένα café, διαφορετικό από τα υπόλοιπα, το Ellyz Athens. Δίπλα στα μαγαζάκια που πουλούν βινύλια, vintage ρούχα, σουβενίρ και street food, το λουλουδάτο «Ellyz» έφερε την άνοιξη στο γκρίζο αστικό τοπίο του κέντρου της Αθήνας.

Πρόκειται για έναν ευχάριστο χώρο που μπορείς να πιεις ήρεμα τον καφέ ή το ποτό σου περιτριγυρισμένος από πανέμορφα λουλούδια. Το μενού διαθέτει, καφέδες ροφήματα, πλουσιοπάροχα brunch αλλά και coctails.

Καθημερινά: 09:00 - 08:00

Αγίου Φιλίππου 11, Αθήνα

Facebook: Ellyz Athens

Instagram: ellyzcafe

Acropol Vintage Cafe

Το cafe-μεζεδοπωλείο Acropol Vintage Cafe, γοητεύει συνδυάζοντας το στοιχείο του αστικού του χαρακτήρα με τις καλλιτεχνικές πινελιές, οι οποίες είναι προσεγμένες έτσι ώστε να καλωσορίζουν τον πελάτη και να του δίνουν την αίσθηση της "ζεστασιάς" ενός οικείου και φιλόξενου χώρου.

Βολτάροντας στο πλακόστρωτο Θησείο, μια στάση για καφεδάκι ή μεζέ στο cafe-μεζεδοπωλείο Acropol Vintage Cafe, είναι ότι καλύτερο, ανάμεσα στα γεμάτα χρώμα νεοκλασσικά.

Καθημερινά: 08:00 - 02:00

Ακάμαντος 3, Θησείο, Τ. 210 3465543

Site: acropolvintage.gr

Facebook: Acropol Vintage

Instagram: acropol_vintage

Hill Athens

Στον πεζόδρομο του Θησείου το εστιατόριο Hill Athens αναζητά πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και προσφέρει ελληνικές γεύσεις με ενημερωμένη κάβα κρασιών και μεσογειακά cocktails με μοναδική θέα προς την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα και οι συνταγές της βρίσκονται στο επίκεντρο της γαστρονομικής φιλοσοφίας του Hill Athens. Μια φιλοσοφία που αποτυπώνεται με σαφή τρόπο και απλότητα στην κάρτα που έχει σχεδιάσει και επιμελείται ο βραβευμένος chef Δημήτρης Δημητριάδης, ενώ υλοποιεί με μαεστρία ο chef Ιορδάνης Ηλιάδης και η ομάδα του. Την λίστα κρασιών δημιούργησε ο Δημήτρης Σπυρόπουλος, από τους πιο καταξιωμένους και καταρτισμένους οινοχόους.

Καθημερινά: 10:00 - 02:30

Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο Τ. 210 3469077

Site: hillathens.gr

Facebook: Hill Athens

Instagram: hill_athens

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share