Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πάσχα στην Αθήνα: Το AthensMagazine.gr σου έχει 25+1 θαυμάσιες προτάσεις διασκέδασης! Πού θα βγεις, πού θα φας & ποιες ταινίες θα δεις στο σινεμά;

29 Απριλίου 2016
Πάσχα στην Αθήνα: Το AthensMagazine.gr σου έχει 25+1 θαυμάσιες προτάσεις διασκέδασης! Πού θα βγεις, πού θα φας & ποιες ταινίες θα δεις στο σινεμά;

Έμεινες για τις ημέρες του Πάσχα στην Αθήνα; Μην σκας! Το AthensMagazine.gr σου έχει θαυμάσιες προτάσεις γεύσης και διασκέδασης! Πού θα βγεις, πού θα πιεις τα ποτά σου, που θα φας και ποιες ταινίες θα δεις στο σινεμά;

Δείτε αναλυτικά στο AthensMagazine.gr

ΒΑRS - The Trap

Τα πρώτα 24ωρα του 2016 έφεραν στον χάρτη της διασκέδασης της πόλης και το κέντρο, το νέο hot spot. Ο γνωστός bartender Γιάννης Σαμαράς και η ομάδα του μας υποδέχονται σε έναν ιδιαίτερο χώρο στην Όθωνος.Στο -tricky bar όπως μας συστήνεται λοιπόν- The Trap πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν φυσικά τα άψογα cocktails, ο όμορφος χώρος και η πολύ φιλική εξυπηρέτηση.

Δείτε περισσότερα για το The Trap εδώ

ΓΕΥΣΗ - Ανάσταση στις ΠΟΡΤΕΣ με ένα μενού… θαύμα!

Δείτε περισσότερα εδώ

BARS - Spinster

Γιατί αυτή η γεροντοκόρη (σε ελληνική απόδοση...) στέκει μοναχική πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας.Δεν είναι καθόλου ιδιότροπη, απεναντίας μας κάνει την καλύτερη παρέα από τις 14 Δεκεμβρίου του 2014 που άνοιξε σε ένα κτίριο του 50, πρώην πρακτορείο εφημερίδων και περιοδικών.Είναι αυτό ακριβώς που ονειρευόταν η δημιουργός του η Μυρτώ: Αυθεντικό ποτάδικο σε dark και εν δυνάμει “πιάτσα” περιοχή με ωραία μουσική.

Δείτε περισσότερα για το Spinster εδώ

ΔΩΡΕΑΝ - ΔΩΡΕΑΝ πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα τον Μάιο του 2016!

Δείτε περισσότερα εδώ

CAFE - Κούπα Libre

“Κούπα Libre” γιατί ο ιδιοκτήτης του ο Λευτέρης ένα πρωί του φετινού Σεπτέμβρη κατέληξε σε αυτό το λογοπαίγνιο σκεπτόμενος μια ονομασία που θα παραπέμπει στον καφέ και ταυτόχρονα στο ποτό, στο ελληνικό αλλά και στο ξένο... Στην τύχη του δεν αφέθηκε ούτε το αρχοντικό που στέγασε το new age καφενείο, ούτε το χαρούμενο σκηνικό με τις τις χρωματιστές καρέκλες και της ζωγραφιές στους τοίχους. Τα ροφήματα και ειδικά ο καφές αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο. Ποικιλίες από Αιθιοπία και Ρουάντα,εκλεπτυσμένες ποικιλίες τσαγιού, ζεστές και κρύες σοκολάτες που ετοιμάζονται στη σοκολατιέρα συνοδεύονται ιδανικά με γλυκά που ετοιμάζει η μητέρα του Λευτέρη κάθε πρωί!

Δείτε περισσότερα για το Κούπα LIbre εδώ

BARS - Paleo

Πίσω από αυτό το τολμηρό, θα μπορούσα να χαρακτηρίσω, εγχείρημα που έκανε το ντεμπούτο του την περασμένη εβδομάδα, βρίσκεται ο γνωστός οινοχόος Γιάννης Καϋμενάκης (Cucina Povera κτλ) που τόλμησε να ανοίξει ένα wine "meeting point"
σε μια παραμελημένη πρώην βιομηχανική γειτονιά του Πειραιά, κοντά στο λιμάνι! Η αλήθεια είναι πως αυτή την urban μαγεία ερωτεύτηκε ψάχνοντας, στη περιοχή που γεννήθηκε, μια αποθήκη για τα κρασιά του. Με το που είδε τον βιομηχανικό "γυμνό" χώρο (μου θύμισε κάτι από οινοποιίο σε χωριό της Τοσκάνης) αποφάσισε να τον μοιραστεί με τον κόσμο, δίνοντάς του τη δυνατότητα να απολαύσει σε έναν ανεπιτήδευτο χώρο, μικρές οινικές στιγμές γύρω από ένα καλό μπουκάλι κρασί!

Δείτε περισσότερα για το Paleo εδώ

ΓΕΥΣΗ - Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα στο Bahaar: Η πιο νόστιμη Μαγειρίτσα της Γλυφάδας και άλλες γευστικές εκπλήξεις!

Δείτε περισσότερα εδώ

BARS - Pere Ubu

Το Pere Ubu κατάφερε λόγω της friendly νοοτροπίας αλλά και του περιβάλλοντος του και φυσικά του 2 σε...1 concept του, να γίνει σημείο αναφοράς και όχι μόνο στα νότια προάστεια! Το Pere burger bar, εκτός από τα απολαύστικά ''πειραγμένα'' burgers, το βράδυ μας ξεσηκώνει με funk, jazz, soul και rock ακούσματα και signature cocktails. Από την άλλη, δίπλα ακριβώς το Ubu με τελείως διαφορετική φιλοσοφία και open plan κουζίνα, μας μυεί στη bio και healthy διατροφή. Highlight, σε όλα αυτά...ο pet friendly χαρακτήρας του!

Δείτε περισσότερα για το Pere Ubu εδώ

ΣΙΝΕΜΑ - Η Χιονάτη, μια θάλασσα από δέντρα και η Ανάσταση: Όλα τα TRAILERS και οι ΚΡΙΤΙΚΕΣ για τις νέες ταινίες της εβδομάδας!

Δείτε περισσότερα εδώ

BARS - Enoteca da Salvatore

Πάνω στη κεντρική Ζησιμοπουλου, στη Γλυφαδα δίπλα ακριβώς στο σινεμά, τοEnoteca da Salvatore (οινοποιείο στα ιταλικά) θα ανοίξει προσεχώς τις πόρτες του και το σίγουρο ειναι οτι θα εντυπωσιάσει! Πρόκειται για ενα wine bar διαφορετικό απο τα αλλα με την υπογραφή του καταξιωμένου επιχειρηματία και chef Salvatore Andolina(Sale Bianco) που με τη γνώση και την εξειδίκευση του ετοιμάζει τη νέα αυτη άφιξη που αναμένεται να γίνει στεκι.

Δείτε περισσότερα για το Enoteca da Salvatore εδώ

ALL DAY - Gazi College

Φαντάσου έναν κόσμο που δεν σταματά να κινείται. Φαντάσου τις γεύσεις, τα πρόσωπα και τις μουσικές να εναλλάσονται γύρω σου κι ο,τι αγαπάς, να βρίσκεται εκεί για σένα. Αυτός είναι ο κόσμος των Gazi College και σε προσκαλεί να κάνεις το γύρο της Γης σε μία μέρα!

Δείτε περισσότερα για το Gazi College εδώ

ΓΕΥΣΗ - Υπέροχα Πασχαλινά μενού σε Ορίζοντες και Καστελόριζο

Δείτε περισσότερα εδώ

BARS - Άγιος

Ανακαλύψαμε και διασκεδάσαμε στη νέα άφιξη που μόλις ''προσγειώθηκε'' στην καρδιά της Αθήνας... στον Άγιο. Ιδανικός για... νυχτερινές εξομολογήσεις, ο Άγιος μας υποδέχεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό, σε χώρο πολύ ζεστό και φιλόξενο με vintage πινελιές αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ήρθε για να δώσει κάτι που έλειπε από τη νυχτερινή Αθήνα! Παίζει αποκλειστικά και μόνο κλασικά, παλιά, αγαπημένα ελληνικά τραγούδια πολύ γνωστών καλλιτεχνών, από λαϊκό, ελαφρολαϊκό και έντεχνο ρεπερτόριο, τραγούδια διαχρονικά από τη δεκαετία του 1950 έως αυτήν του 1990 αλλά και το σήμερα. Έτσι ενώ μετράει λιγότερο από ένα μήνα ζωής μετατρέπεται σε στέκι για «ψαγμένους» που ξυπνά μνήμες και συναισθήματα, φτιάχνει παρέες και από την άλλη συστήνει την κλασική ελληνική κουλτούρα στους επισκέπτες του.

Δείτε περισσότερα για τον Άγιο εδώ

BARS - James

Ο James είναι ένας περίεργος τύπος... Μπορεί να ταιριάξεις μαζί του, μπορεί και όχι... Όμως σίγουρα θα θέλεις να τον γνωρίσεις! Μας καλωσορίζει εδώ και λίγο καιρό στο Μεταξουργείο και σύντομα όλοι θα μιλάνε γι' αυτό τον... "μυστηριώδη" χαρακτήρα! Εδώ δεν θα έρθεις για να δεις άλλο ένα bar βιομηχανικού τύπου, να πιεις άλλο ένα super cocktail, oύτε για να χαλαρώσεις σε μια ακόμη urban αυλή (αν και θεωρώ με μια πρώτη ματιά ότι με το που φτιάξει λίγο ο καιρός θα γίνει το place to be)... Θα έρθεις για να αράξεις στο πιο cool street bar, κρυμμένο σε μια από τις πιο "underground" γειτονιές της πόλης, με αυθεντικό στυλ, και χαλαρή, ανεπιτήδευτη διάθεση!

Δείτε περισσότερα για το James εδώ

BARS - Ιπποπόταμος

Μια περίφηµη ραδιοφωνική παρέα, ο Γιάννης Παναγιωτάκης, ο Γιώργος Ζερβός και ο Άλκης Στεφάνου, έχει αναλάβει πλέον το ιστορικό µπαρ του πεζόδροµου της Δελφών. Σε ένα νεοκλασικό του 1903, ο Ιπποπόταµος λειτουργεί από το 1978, σηµείο αναφοράς του κέντρου, ένα από τα πιο παλιά µπαρ της Αθήνας και ίσως το πιο παλιό ροκ.

Δείτε περισσότερα για τον Iπποπόταμο εδώ

CAFE - Μ8

Mπορεί το ιστορικό Πρυτανείον να έκλεισε όμως ο πεζόδρομος της‪ ‎Μηλιώνη‬ ανεβαίνει ξανά με νέες αφίξεις (Barallagi, Roxies κτλ) και ανακαινίσεις (όπως το κλασικό στέκι Charme de Pit) Όσο για το ολοκαίνουριο‪ ‎Μ8‬, είναι ο νέος λόγος για να έρθουμε μέχρι εδώ! Το Μ8 δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε και μας εκπλήσσει διαρκώς καθώς δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του! Γήινες αποχρώσεις αλλά και μια νησιώτικη αύρα χαρακτηρίζουν το design, ενώ αναδεικνύεται σε ιδανικό στέκι για όλες τις ώρες της ημέρας. Από νωρίς για πρωινά και χειροοποίητα cakes, το μεσημέρι είναι το κατάλληλο μέρος για ένα ελαφρύ lunch break, ενώ το βράδυ απολαμβάνουμε ένα δείπνο με πιάτα μεσογειακής κουζίνας! Στα συν η λίστα με τα κρασιά! Μια μικρή οάση στην καρδιά του ‪‎Κολωνακίου‬!

Δείτε περισσότερα για το Μ8 εδώ

ΓΕΥΣΗ - Μοναδικό Πάσχα στο The Margi και τη Margi Farm!

Δείτε περισσότερα εδώ

BARS - Madama

Λίγα βήματα από το λιμάνι, εκεί που η νύχτα μεθούσε γενιές ναυτικών, η Madama μας υποδέχεται σε ένα κατακόκκινο σκηνικό που εξάπτει τη φαντασία. Με έντονες σκούρες πινελιές, γεωμετρικά φωτιστικά οροφής, πάγκους που ενώνονται με τη μπάρα και το βλέμμα στραμμένο προς το εξωτερικό του μαγαζιού, μας μαθαίνει πώς να είμαστε του σαλονιού αλλά και του δρόμου. Κι ώσπου οι μυημένοι θαμώνες να τελειώσουν μια παρτίδα αυθεντικού μπαρ μπουτ, η Madama σερβίρει απολαυστικές ποικιλίες με ισπανικό χαμόν, σαλάτα caprese, πενταλογία κροστίνι ή φρούτα και ποικιλία τυριών.

Δείτε περισσότερα για το Madama εδώ

BARS - Los Gatos

Eδώ και λίγους μήνες ο πεζόδρομος της Ρόμβης έχει αποκτήσει ένα cozy bistrot. Στο Los Gatos, που πήρε το όνομά του επειδή το εγκαταλειμμένο κτήριο στο οποίο στεγάστηκε ήταν αρχικά γεμάτο... γάτες, θα δοκιμάσεις εκλεκτές ποικιλίες ισπανικών και ιταλικών αλλαντικών και τυριών, χειροποίητες τάρτες, pasta και tapas και μερικές ακόμη γευστικές εκπλήξεις. Μπορείς φυσικά να τα συνοδεύσεις με κάποια κρασί - επιλογές από ελληνικό και ξένο αμπελώνα.

Δείτε περισσότερα για το Los Gatos εδώ

BARS -Noel: Το ομορφότερο bar της Αθήνας... μεγάλωσε! Δείτε το νέο του χώρο!

Δείτε περισσότερα εδώ

CAFE - Flamme Rouge

Mια πραγματικά διαφορετική για το ύφος της περιοχής άφιξη ήρθε στο Γκάζι και αυτή είναι το Flamme Rouge! Ένα cycle cafe bar είναι ένα στέκι με άκρως ποδηλατική ματιά και γνώση από την πρωταθλήτρια ποδηλασίας Βάσω Λαζοπούλου. Θα το αντιληφθείς από την πρώτη κιόλας βόλτα σου στην Τριπτολέμου όταν και θα αντικρίσεις τα σταματημένα ποδήλατα έξω από ένα urban style cafe με έντονες τις ποδηλατικές διακοσμητικές πινελιές.

Δείτε περισσότερα για το Flamme Rouge εδώ

ΓΕΥΣΗ - Πάσχα στο Μαύρο Πρόβατο του Press Café: Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα, γιορτινή ατμόσφαιρα και εορταστικό μενού!

Δείτε περισσότερα εδώ

BARS - By the Glass

Το εντοπίσαμε σε μια εντυπωσιακή αστική στοά, κρυμμένη στην καρδιά της Αθήνας (ένα βήμα από το Σύνταγμα και το Ζάππειο). Δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτή την παριζιάνικης φινέτσας γωνιά, ή στο ιστορικό κτήριο της οικογένειας Ράλλη όπου στεγάζεται ή ακόμα περισσότερο στην αγάπη της Φωτεινής Παντζιά για το κρασί, η επιτυχία αυτού του wine bistro By the Glass που εδώ και λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους απανταχού οινόφιλους! Η κάβα, άκρως ενημερωμένη, δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις, εκτός από τις κλασικές ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα, και πιο ψαγμένες, ενώ μυσταγωγία για τους λάτρεις είναι η δοκιμή μιας σπάνιας... χρονιάς! Που άλλου θα μπορούσες να γευτείς ένα θρυλικό Chateau Margaux του 2004 ή ένα Chateau Mouton του 2008... by the glass; Το food & wine pairing εδώ βρίσκει τον τέλειο εκφραστή του με ένα μενού που συνοδεύει επάξια κάθε γουλιά

Δείτε περισσότερα για το By the Glass εδώ

ALL DAY - Black Duck

Από τους πρώτους πολυχώρους της πόλης, το Black Duck, που έκανε εντύπωση τόσο µε την προσεγµένη του διακόσµηση, µε την υπογραφή του σκηνογράφου Guy Στεφάνου, όσο και για τις µοναδικές εµπειρίες αισθητικής, ψυχαγωγίας και γαστρονοµίας που µας προσφέρει, καθώς συνδυάζει έναν εξαιρετικό πολυεπίπεδο χώρο (gallery, café, bar, εστιατόριο), ενώ φιλοξενεί διάφορα events (εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, lives, θεατρικές παραστάσεις αλλά και Dj sets). Η οικογένεια της Μαύρης Πάπιας ξετρύπωσε τον ωραιότερο κήπο της Αθήνας και άνοιξε τις πόρτες του. Το Black Duck Garden - Athens City Museum Bistrot σας περιμένει! Πριν 180 χρόνια, εδώ δεν ήταν το κέντρο της πόλης. Δύσκολο να το φανταστεί κανείς, αλλά η Πλατεία Κλαυθμώνος στις βόρειες παρυφές της Αθήνας, ήταν ένα απεριποίητο αγροτεμάχιο και τα σπίτια ελάχιστα. Το 1833 χτίστηκε το σπίτι του Σταματίου Δεκόζη Βούρου, που σήμερα στεγάζει το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και λίγο αργότερα ενώθηκε με το γειτονικό σπίτι του Αφθονίδη. Στο συγκρότημα αυτό εγκαταστάθηκε ο Όθωνας, πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας, αφού παντρεύτηκε την 18χρονη Αμαλία.

Δείτε περισσότερα για το Black Duck εδώ

ΓΕΥΣΗ - Νόστιμο Πάσχα στην «Αυλή του Κούβελου»!

Δείτε περισσότερα εδώ

BARS - Tramp

Αν ο δρόμος σου περνάει από το Γκάζι, σίγουρα το Τramp θα σου τραβήξει την προσοχή. Μια εντυπωσιακή κατασκευή από σίδερο και ξύλο, κερδίζει τις ματιές κάθε περαστικού. Και αυτό είναι μόνο η αρχή... Η πλούσια λίστα με τα ροφήματα σε συνδυασμό με τον καλύτερο καφέ στο Γκάζι θα σας ανεβάσει το πρωί... και τα fresh cocktails από τη διαβασμένη μπάρα του θα σας απογειώσουν το βράδυ!

Δείτε περισσότερα για το Tramp εδώ

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για την Αθήνα; Τότε κάντε like στην νέα μας σελίδα στο Facebook αποκλειστικά για θέματα πόλης, City Guide by AthensMagazine.gr




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Noel: Το ομορφότερο bar της Αθήνας... μεγάλωσε! Δείτε το νέο του χώρο!

Ολόφρεσκα και πεντανόστιμα: Το AthensMagazine.gr σου παρουσιάζει τα 10 καλύτερα νέα εστιατόρια της Αθήνας!

TOP 10: Τα καλύτερα cocktail bars της Αθήνας!

H Αθήνα κατεβαίνει... παραλία: Το AKANΘUS επιστρέφει για ένα ακόμη καλοκαίρι!

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share