Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Καθημερινές γυναίκες στην φύση: Η έκθεση φωτογραφίας που σόκαρε το διαδίκτυο (PHOTOS)

19 Δεκεμβρίου 2015
Καθημερινές γυναίκες στην φύση: Η έκθεση φωτογραφίας που σόκαρε το διαδίκτυο (PHOTOS)

Μία έκθεση φωτογραφίας όπου απεικονίζονται ολόγυμνες γυναίκες σε διάφορες πόζες στη φύση, που σκοπό έχει την καταπολέμηση της αρνητικής εικόνας που έχουν για το εαυτό τους, απαγορεύτηκε στην Κοπεγχάγη.

Η φωτογράφος Mathilde Grafström φωτογράφισε γυναίκες που δεν έχουν αναλογίες μοντέλου για την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Θηλυκή ομορφιά».«Τραβάω τις φωτογραφίες μου για να δείξω στις γυναίκες ότι είναι πιο όμορφες από ότι νομίζουν. Δείχνω στην γυναίκα ότι είναι όμορφη και με αυτό τον τρόπο είναι πιο εύκολο να αποδεχτεί τον εαυτό της», λέει η ίδια που έχει επίσης ανασφάλειες με το κορμί της.
Η αστυνομία της Δανίας αρνήθηκε να δώσει σχετική άδεια ώστε η καλλιτέχνης να εκθέσει τις φωτογραφίες της στην κεντρική πλατεία της Κοπεγχάγης, με την Grafström να απαντάει με καταγγελία εναντίον τους, καταδικάζοντας την άποψή τους ότι το γυναικείο σώμα που απεικονίζεται σε αυτές είναι προσβλητικό.«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι φωτογραφίες μπορεί να είναι προσβλητικές. Δείχνουν κάτι που βλέπουν όλοι όταν αλλάζεις ρούχα για παράδειγμα».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share