Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2012: Η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού και αμπελοοινικού εξοπλισμού16-19 Μαρτίου στην Αθηνα!

8 Μαρτίου 2012
ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2012: Η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού και αμπελοοινικού εξοπλισμού16-19 Μαρτίου στην Αθηνα!

Τι είναι το Οινόραμα;

Το Οινόραμα είναι η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη αποκλειστικά σε ό,τι έχει σχέση με το κρασί. Στο Οινόραμα εκθέτουν οινοποιοί και αποσταγματοποιοί απ' όλη την Ελλάδα καθώς και εταιρείες που εισάγουν κρασιά. Σημαντικό κομμάτι του Οινοράματος αποτελεί το τμήμα όπου εκτίθενται προϊόντα και υπηρεσίες εταιρειών που προμηθεύουν τον αμπελοοινικό κλάδο (μηχανήματα, εξοπλισμός, αναλώσιμα κ.λπ.). Το Οινόραμα οργανώνεται κάθε δύο χρόνια, στην Αθήνα, από το 1994.

Πότε θα γίνει;

Το Οινόραμα διαρκεί 3 1/2 ημέρες και φέτος οργανώνεται, Παρασκευή 16, Σάββατο 17, Κυριακή 18 και Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 15:00-19:00 την Παρασκευή, 10:00-19:00 το Σάββατο και την Κυριακή και 10:00-18:00 τη Δευτέρα.

Ποιοι επισκέπτονται το Οινόραμα;

Το Οινόραμα είναι μια έκθεση που απευθύνεται πρωτίστως στους επαγγελματίες του κρασιού, είτε πρόκειται για αγοραστές οίνου, με την πιο ευρεία έννοια του όρου, είτε για ανθρώπους από την πρωτογενή παραγωγή. Φέτος, αναμένεται να επισκεφθούν την έκθεση περί τα 12.000 άτομα, από τους οποίους το 70% περίπου θα έχουν καθαρά επαγγελματική σχέση με το κρασί. Φυσικά, το Οινόραμα επισκέπτονται εμπλεκόμενοι με την επικοινωνία του κρασιού (δημοσιογράφοι, οινοχόοι κ.λ.π.), από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πού γίνεται και πόσο μεγάλη έκθεση είναι το Οινόραμα;

Φέτος ο χώρος διεξαγωγής του Οινοράματος αλλάζει και μεταφέρεται στο ΕΚΕΠ της Mεταμόρφωσης, όπου έχει φιλοξενηθεί και στο παρελθόν (2000, 2002, 2004 και 2006). Η έκθεση αναμένεται να καλύψει δύο επίπεδα, το ισόγειο (κρασί και μηχανήματα) και τον 1ο όροφο (κρασί).

Ποιος οργανώνει το Οινόραμα;

Το Οινόραμα οργανώνει η εξειδικευμένη στην οινική επικοινωνία εταιρεία Vinetum, τα στελέχη και οι συνεργάτες της οποίας έχουν άριστη γνώση του κρασιού και του αμπελοοινικού κλάδου.

Τι το ιδιαίτερο έχει το Οινόραμα;

Το Οινόραμα δεν μοιάζει με καμία άλλη έκθεση που γνωρίζετε! Έχει ειπωθεί από πολλούς που την έχουν επισκεφθεί, πως είναι η πιο όμορφη και καλύτερα διοργανωμένη έκθεση της χώρας. Σίγουρα είναι πολύ διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη έκθεση οργανώνεται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εκθεσιακού αντικειμένου. Tο Oινόραμα είναι πραγματική βιτρίνα του κρασιού και το υπ' αριθμόν 1 ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Εάν έρχεστε με λεωφορείο:

Μπορείτε να πάρετε τη γραμμή Β9 από την αφετηρία της στη Χαλκοκονδύλη και να κατεβείτε στη στάση "Αστυνομία", η οποία απέχει 5' με τα πόδια από το σταθμό Μεταμόρφωση του προαστιακού σιδηρόδρομου, απ' όπου λεωφορείο της έκθεσης θα εκτελεί δρομολόγια προς και από το ΕΚΕΠ. Επίσης, μπορείτε να πάρετε τη γραμμή 541 από το σταθμό ΗΣΑΠ του Αμαρουσίου και να κατεβείτε στη στάση "Εκκλησία Μεταμόρφωσης Σωτήρος", η οποία απέχει από το ΕΚΕΠ 5' με τα πόδια.

Εάν έρχεστε με τρένο:

Το ΕΚΕΠ συνδέεται με το κέντρο της Αθήνας με τον προαστικό σιδηρόδρομο και ευρύτερα με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Μπορείτε να πάρετε τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ), να κατεβείτε στο σταθμό Νερατζιώτισσα και από εκεί να πάρετε τον προαστικό σιδηρόδρομο και να κατεβείτε στο σταθμό Μεταμόρφωση. Λεωφορείο της έκθεσης θα εκτελεί δρομολόγια προς και από το ΕΚΕΠ καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης, συνδέοντάς το με το σταθμό Μεταμόρφωση.

Εάν έρχεστε με αυτοκίνητο:

Υπάρχουν δύο τρόποι να φτάσετε εύκολα στο ΕΚΕΠ: μέσω της Εθνικής οδού Κορίνθου-Αθηνών-Λαμίας ή μέσω της Αττικής οδού, έξοδος 8 (Λαμία).

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share