Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα της Μόσχας στο Badminton στις 4,5 και 6/2

2 Φεβρουαρίου 2011
Τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα της Μόσχας στο Badminton στις 4,5 και 6/2

Τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα της Μόσχας συγκροτήθηκαν για τους εορτασμούς των 50 χρόνων επιτυχημένης σκηνικής παρουσίας της μεγάλης μπαλαρίνας των Μπολσόι Μάγια Πλισέσκαγια. Από την ίδρυσή του, το καλλιτεχνικό αυτό συγκρότημα έχει εξέχουσα θέση στον καλλιτεχνικό χάρτη της Ρωσίας. Πολύ τακτικά συνεργάζεται με σολίστες των μπαλέτων Μπολσόι και Κίροφ, ενώ συχνές είναι και οι περιοδείες του στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Το Bolero είναι ένας παλιός ισπανικός χορός που άνθισε προς το τέλος του 18ου αιώνα. Η επινόησή του αποδίδεται στον περίφημο χορευτή Σεμπαστιάν Θερέρο. Η ρυθμική του αγωγή είναι σε τρεις χρόνους. Συνοδεύεται με συνοδεία κιθάρας και με το ρυθμό που δίνεται κυρίως από τις καστανιέτες. Το Bolero είναι ένας λαϊκός χορός της λαογραφικής παράδοσης που εισέβαλε με ιδιαίτερη γοητεία στη φιλολογία της όπερας, τη συμφωνική μουσική, τη μουσική δωματίου. Στον 20ο αιώνα το Bolero επανέκτησε μια κυρίαρχη εκφραστική δύναμη στο περίφημο χορογραφικό ποίημα του Μορίς Ραβέλ που γράφτηκε το 1928. είναι μια λαμπρή σελίδα στην εργογραφία του, που αν και συνήθως παίζεται ως συμφωνικό κομμάτι, έχει ποικιλότροπα κεντρίσει τη φαντασία χορογράφων και χορευτών.

Η Chopiniana είναι από τα πιο ρομαντικά μπαλέτα που αποτελεί φόρο τιμής στην εποχή του Ρομαντισμού και μας επιτρέπει να θαυμάζουμε εμπνεύσεις και ήθη μιας εποχής που μοιάζει μακρινή.
4, 5 & 6 Φεβρουαρίου 2011

Ώρα: 21:00
Τιμές Εισιτηρίων: Α ζώνη: 60€, Β ζώνη: 50€, Γ ζώνη: 40€, Δ ζώνη: 30€, Φοιτ.: 20€

ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share