Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Οι καλύτερες νέες ταινίες του μήνα... Ραντεβού στις αίθουσες!

5 Ιανουαρίου 2011
Οι καλύτερες νέες ταινίες του μήνα... Ραντεβού στις αίθουσες!

Οι 10+3 κι­νη­μα­το­γρα­φι­κές προ­τά­σεις που α­κο­λου­θούν, αρ­κούν για να με­τα­τρέ­ψουν τις πρώ­τες του ΄11 σε... Ο­σκα­ρι­κές στιγ­μές για ό­λους!

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ

Εί­δος: Κω­μω­δί­α
Πε­ρί­λη­ψη:
Ό­ταν ο Θε­ό­φι­λος Φε­ρέ­κης α­να­λαμ­βά­νει το Υ­πουρ­γεί­ο Υ­γεί­ας & Κοι­νω­νι­κής Αλ­λη­λεγ­γύ­ης, έρ­χε­ται α­ντι­μέ­τω­πος με ό­λες τις «χά­ρες» που εί­χε τά­ξει προ­ε­κλο­γι­κά στους ψη­φο­φό­ρους του. Μό­λις κα­τα­λαβαί­νει ό­τι δεν πρό­κει­ται να τα βγά­λει εύ­κο­λα πέ­ρα, χρειά­ζε­ται ε­πει­γό­ντως να προ­σλά­βει έ­ναν... ε­παγ­γελ­μα­τί­α ψεύ­τη.
Δια­σκευ­ή Σε­να­ρί­ου
: Κ. Γιαχα­λή & Π. Μα­ντζια­φός
Σκη­νο­θε­σί­α:
Ιε­ρο­κλής Μιχα­η­λί­δης
Πρω­τα­γωνι­στούν
: Ιε­ρο­κλής Μι­χα­η­λί­δης, Ζέ­τα Μα­κρυ­πού­λια, Οδυσ­σέ­ας Πα­πα­σπη­λιό­που­λος, Πυγ­μα­λί­ων Δα­δα­κα­ρί­δης.
Να το δω
: Για­τί το κα­στ είναι πο­λύ κα­λό και το έρ­γο αρ­κε­τά ε­πί­και­ρο... ό­χι ό­τι δεν φο­βό­μα­στε για την επα­νε­κτέ­λε­ση....
Η­μέ­ρα ε­ξό­δου
: 23/12

Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ
Εί­δος:
Κοι­νω­νι­κό
Πε­ρί­λη­ψη:
Κε­ντρι­κά πρό­σω­πα τρεις άν­θρω­ποι που τους στοι­χειώ­νει ο θά­να­τος με δια­φο­ρε­τι­κό τρό­πο. Ο Τζορ­τζ, α­πό την Α­με­ρι­κή, εργά­ζε­ται ως υ­πάλ­λη­λος γρα­φεί­ου και αι­σθά­νε­ται ό­τι έ­χει μια ι­διαί­τε­ρη σύνδε­ση με τη ζω­ή με­τά το θά­να­το. Η Μα­ρί που ζει και ερ­γά­ζε­ται ως δη­μο­σιο­γρά­φος έ­χει φτά­σει πο­λύ κο­ντά στο θά­να­το, γε­γο­νός που έ­χει τα­ρά­ξει τη ζω­ή της. Ο Μάρ­κους, μα­θη­τής α­πό τον Λον­δί­νο, χά­νει τον πιο κο­ντι­νό του άν­θρω­πο. Ό­λοι τους ψά­χνουν την α­λή­θεια, με α­πο­τέ­λε­σμα οι ζω­ές τους να δια­σταυ­ρω­θούν και να αλ­λά­ξουν για πά­ντα.
Σκη­νο­θε­σί­α
: Κλι­ντ Ί­στγου­ντ
Πρω­τα­γω­νι­στούν:
Ματ Ντέ­ι­μον, Σε­σίλ ντε Φραν­ς, Τζορ­τζ Μακ Λά­ρεν.
Να το δω
: Για­τί στην κα­ρέ­κλα του σκη­νο­θέ­τη κά­θε­ται ο Ί­στγου­ντ, που ξέ­ρει τη συ­ντα­γή της ε­πι­τυ­χί­ας και το σε­νά­ριο πα­ρου­σιά­ζει εν­δια­φέ­ρον.
Η­μέ­ρα ε­ξό­δου
: 6/1

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΙΒΕΡ
Εί­δος:
Κω­μι­κή πε­ρι­πέ­τεια φα­ντα­σί­ας
Πε­ρί­λη­ψη:
Έ­νας εκ­κο­λα­πτό­με­νος συγ­γρα­φέ­ας, ο Γκιού­λι­βερ, δου­λεύ­ει στο τα­χυ­δρομεί­ο για να βγά­ζει τα προς το ζην. Κά­ποια μέ­ρα θα του α­να­τε­θεί -κα­τά λά­θος- να γρά­ψει έ­να τα­ξι­διωτι­κό άρ­θρο για το Τρί­γω­νο των Βερ­μού­δων. Το τα­ξί­δι θα πά­ρει μια α­προσ­δό­κητη τρο­πή κι ο Γκιού­λι­βερ α­να­κα­λύ­πτει έ­να νη­σί, ό­που κα­τοι­κούν μι­κρο­σκο­πι­κά πλα­σματά­κια, οι Λι­λι­πού­τειοι. Ε­νώ στην αρ­χή πιάνε­ται αιχ­μά­λω­τος α­πό τα μι­κρά ερ­γα­τι­κά αν­θρω­πά­κια, τε­λι­κά α­να­γνω­ρί­ζε­ται ως ήρωάς τους.
Σε­νά­ριο
: Τζον Στίλ­μον, Νί­κο­λας Στό­λερ
Σκη­νο­θε­σί­α
: Ρο­μπ Λέ­τερ­μαν
Πρω­τα­γω­νι­στούν
: Τζακ Μπλακ, Τζέ­ι­σον Σί­γκελ, Α­μά­ντα Πιτ.
Να το δω
: Για­τί α­γα­πά­με το μυ­θι­στό­ρη­μα με τα τα­ξί­δια του Γκιού­λι­βερ και ο Τζακ Μπλακ εί­ναι με­τρ στην κω­μω­δί­α.
Η­μέ­ρα ε­ξό­δου
: 23/12


Ο ΟΡ­ΜΟΣ
Εί­δος:
Ντο­κι­μα­ντέρ
Πε­ρί­λη­ψη
: Τη δε­κα­ε­τί­α του ΄60, ο Ρί­τσαρ­ντ Ο' Μπά­ρι ήταν πα­γκο­σμί­ως γνω­στός για την εκ­παί­δευ­ση των δελ­φι­νιών, δου­λεύ­ο­ντας στο δη­μο­φι­λές τη­λε­ο­πτι­κό πρό­γραμ­μα Flipper. Κα­θη­με­ρι­νά ο Ο' Μπά­ρι α­σχο­λεί­το με τα δελ­φί­νια και ευ­χα­ρι­στού­σε έ­τσι το τη­λε­ο­πτι­κό του κοι­νό. Μια μέ­ρα, ό­μως, ένα τρα­γι­κό συμ­βάν τον ο­δή­γη­σε να δώ­σει ο ί­διος έ­να τέ­λος σε αυ­τό που εί­χε δημιουρ­γή­σει. Το φιλ­μ αυ­τό ξε­σκε­πά­ζει ό­χι μό­νο έ­να ει­δε­χθές «έ­γκλη­μα», αλ­λά α­πο­κα­λύ­πτει και μια ε­πι­κίν­δυ­νη α­λή­θεια σχε­τι­κά με την ε­πί­δρα­ση του αν­θρώ­που στον πλα­νή­τη μας.
Σε­νά­ριο
: Μαρ­κ Μον­ρό­ε
Σκη­νο­θε­σί­α
: Λού­ι Ψυ­χο­γιός
Να το δω
: Για­τί κέρ­δι­σε το Ό­σκαρ Κα­λύ­τε­ρου Ντο­κι­μα­ντέρ.
Η­μέ­ρα ε­ξό­δου
: 23/12

ΑΓΑΠΗ ΣΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ
Εί­δος: Ρο­μα­ντι­κή Κο­με­ντί
Πε­ρί­λη­ψη:
Α­νε­ξάρ­τη­τη, ελ­κυ­στι­κή και με ε­λεύ­θε­ρο πνεύ­μα, η Μά­γκι δεν α­φή­νει κα­νέ­ναν ή τί­πο­τα να την δε­σμεύ­σει. Βρί­σκει το ταί­ρι της στο πρό­σω­πο του Τζέϊμι, του ο­ποί­ου η έ­ντο­νη γο­η­τεί­α και η σι­γου­ριά τον έ­χουν βο­η­θή­σει πο­λύ στις σχέ­σεις του με το άλ­λο φύ­λο, αλ­λά και στον α­νε­λέ­η­το κό­σμο της πώ­λη­σης φαρ­μα­κευ­τι­κών προ­ϊ­ό­ντων. Το νε­α­ρό ζευ­γά­ρι θα βρε­θεί ξαφ­νι­κά κά­τω α­πό την ε­πιρ­ρο­ή του α­πό­λυ­του «ναρ­κω­τι­κού», που δεν εί­ναι άλ­λο α­πό τον έ­ρω­τα!
Σε­νάριο:
Τσάρ­λς Ρά­ντολ­φ, Έ­ντουαρ­ντ Ζού­ικ, Μάρ­σαλ Χέρ­σκο­βιτ­ς
Σκη­νο­θε­σί­α
: Έ­ντουαρ­ντ Ζού­ικ
Πρω­τα­γω­νι­στούν
: Τζέ­ικ Τζίλεν­χειλ, Αν Χά­θα­γουει.
Να το δω
: Για­τί εί­ναι υ­πο­ψήφιο για 2 Χρυ­σές Σφαί­ρες (Κα­λύ­τε­ρου Άν­δρα Η­θο­ποιού και Κα­λύ­τε­ρης Γυ­ναί­κας Η­θο­ποιού) και α­γα­πά­με τις ι­στο­ρί­ες α­γά­πης.
Η­μέ­ρα Ε­ξό­δου
: 6/1

BIUTIFUL
Εί­δος: Δρά­μα
Πε­ρί­λη­ψη:
Ο Ουξ­μπάλ α­να­κα­λύ­πτει πως του α­πο­μέ­νουν μό­νο με­ρι­κοί μή­νες ζω­ής και α­πο­φα­σί­ζει να βά­λει σε τά­ξη το χά­ος, που κυ­κλώ­νει τη ζω­ή του. Κα­τά τη διάρ­κεια της προ­σπά­θειάς του πε­ρι­πλα­νιέ­ται στις φτω­χο­γει­το­νιές και στον υ­πό­κο­σμο της Βαρ­κε­λώ­νης α­νά­με­σα σε με­τα­νά­στες, συμ­μο­ρί­ες και ε­μπό­ρους ναρ­κω­τι­κών.
Σε­νά­ριο
: Α­λε­χά­ντρο Γκον­ζάλες Ι­νιά­ρι­του, Αρ­μά­ντο Μπο, Νι­κο­λά Τζια­κο­μπό­νε.
Σκη­νο­θε­σί­α
: Α­λε­χά­ντρο Γκονζά­λες Ι­νιά­ρι­του
Πρω­τα­γω­νι­στούν
: Χα­βιέ Μπαρδέμ, Μα­ρι­θέλ Άλ­βα­ρες.
Να το δω
: Για­τί εί­ναι υ­πο­ψήφιο για Χρυ­σή Σφαί­ρα Κα­λύ­τε­ρης Ξε­νό­γλωσ­σης Ται­νί­ας, αλ­λιώς το θέ­μα του μας εί­ναι λί­γο α­διά­φο­ρο.
Η­μέ­ρα Ε­ξό­δου
: 13/1

ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΠΕΙ
Εί­δος:
Δρα­μα­τι­κή ται­νί­α φα­ντα­σί­ας και τρό­μου
Πε­ρί­λη­ψη
: Ο 12χρο­νος Ό­ουεν με­γα­λώ­νει στο Νέ­ο Μέ­ξικο, κλει­σμέ­νος στον ε­αυ­τό του, μιας και η μη­τέ­ρα του τον πα­ρα­με­λεί και οι συμ­μα­θη­τές του στο σχο­λεί­ο του ε­πι­τί­θενται με κά­θε ευ­και­ρί­α. Ό­ταν κο­ντά στο σπί­τι του με­τα­κο­μί­ζει έ­να μυστη­ριώ­δες κο­ρί­τσι, η Ά­μπι, α­νά­με­σά τους δη­μιουρ­γείται σι­γά σι­γά μί­α βα­θιά φι­λί­α. Τι γί­νε­ται, ό­μως, ό­ταν μια σει­ρά α­πό μυ­στη­ριώ­δεις φό­νους συ­γκλο­νί­ζει τη μι­κρή πο­λι­τεί­α;
Σε­νά­ριο/Σκη­νο­θε­σί­α
: Ματ Ριβ­ς
Πρω­τα­γω­νι­στούν
: Κό­ντι Σμιτ Μακ Φι, Κλό­ι Γκρέ­ις Μό­ρε­τζ
Να μην το δω
: Για­τί η α­μερικανική βιο­μη­χα­νί­α πή­ρε τη σου­η­δι­κή ται­νί­α και α­πλώς την α­ντέ­γρα­ψε ως μια κλα­σι­κή... «Α­με­ρι­κα­νιά». Κρί­μα για­τί εί­ναι έ­να δυ­να­τό θρί­λερ!
Η­μέ­ρα ε­ξό­δου
: 6/1

THE FIGHTER
Εί­δος:
Βιο­γρα­φι­κή δρα­μα­τι­κή ται­νί­α
Πε­ρί­λη­ψη:
Βα­σι­σμέ­νη σε α­ληθι­νή ι­στο­ρί­α πραγ­μα­τεύ­ε­ται τη σχέ­ση με­τα­ξύ δύ­ο α­δερ­φών που α­σχο­λού­νται με το μποξ. Αυ­τή περ­νά­ει μέ­σα α­πό δυ­σκο­λί­ες και τον α­ντα­γω­νι­σμό, που βιώ­νουν οι δυο ή­ρω­ες στον α­δυ­σώ­πη­το κό­σμο του μποξ.
Σε­νά­ριο
: Σκοτ Σίλ­βερ, Πωλ Τα­μά­σι
Σκη­νο­θε­σί­α
: Ντέ­ι­βι­ντ Ο' Ράσελ
Πρω­τα­γω­νι­στούν:
Κρί­στιαν Μπέ­ιλ, Μαρ­κ Γουόλ­μπερ­γκ, Έ­ι­μι Ά­νταμ­ς
Να το δω:
Για­τί εί­ναι η α­λη­θι­νή ι­στο­ρί­α ε­νός μπο­ξέρ που θα σε ε­μπνεύ­σει και θα σε κα­θη­λώ­σει με τις αυ­θε­ντι­κές και σκλη­ρές σκη­νές α­λη­θινής μά­χης που δια­δρα­μα­τί­ζο­νται ε­ντός και ε­κτός ριν­γκ...
Η­μέ­ρα ε­ξό­δου:
20/1


ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ/THE RUM DIARY
Εί­δος
: Δρα­μα­τι­κή πε­ρι­πέ­τεια
Πε­ρί­λη­ψη:
Ο δη­μο­σιο­γρά­φος Πωλ Κέ­μπ τα­ξι­δεύ­ει στο Πουέρ­το Ρί­κο για να γρά­ψει το The San Juan Star. Η συ­νή­θειά του να πί­νει ρούμι και η εμ­μο­νή του με την Chenault θα τον ο­δη­γή­σουν σε πε­ρί­ερ­γες κα­τα­στά­σεις.
Σε­νά­ριο/Σκη­νο­θε­σί­α:
Μπρους Ρό­μπιν­σον
Πρω­τα­γω­νι­στούν
: Τζό­νι Ντεπ, Ά­μπερ Χερ­ντ, Ά­α­ρον Έκ­χαρ­τ, Τζιο­βά­νι Ρι­μπί­ζι
Να το δω:
Για­τί εί­ναι βα­σι­σμέ­νο στη νου­βέ­λα του Α­με­ρι­κα­νού συγ­γρα­φέ­α Χά­ντερ Σ. Τόμ­σον (συγ­γρα­φέ­ας και του «Fear and Loathing in Las Vegas») και φυ­σι­κά για­τί τον πρω­ταγω­νι­στι­κό ρό­λο έ­χει ο Τζό­νι Ντεπ.

THE GREEN HORNET
Εί­δος:
Α­στυ­νο­μι­κό θρί­λερ
Πε­ρί­λη­ψη:
Ο μα­σκο­φό­ρος εκ­δικη­τής, Μπιτ Ρί­ντ, και ο βο­η­θός του Κέ­ι­το, ει­δή­μο­νες στις πο­λε­μι­κές τέ­χνες, συ­νερ­γά­ζο­νται για να πο­λε­μή­σουν το ορ­γα­νω­μέ­νο έ­γκλη­μα. Κά­που α­νά­με­σα μπαί­νει και μια γυ­ναί­κα της ο­ποί­ας ο ρό­λος θα α­πο­δει­χθεί μοι­ραί­ος.
Σε­νά­ριο
Σεθ Ρό­γκεν, Έ­βαν Γκόλντμπερ­γκ
Σκη­νο­θε­σί­α
: Μι­σέλ Γκο­ντρί
Πρω­τα­γω­νι­στούν
: Σεθ Ρό­γκεν, Κά­με­ρον Ντί­αζ, Τζέ­ι Τσου, Κρί­στο­φερ Βαλ­τς, Τομ Γου­ίλ­κιν­σον
Να το δω:
Το «Η Αιώ­νια Λια­κάδα ε­νός Κα­θα­ρού Μυα­λού» εί­ναι σί­γου­ρα μια α­πό τις κα­λύ­τε­ρες ται­νί­ες του Γκο­ντρί, που δύ­σκο­λα ξε­περ­νιέ­ται αλ­λά, αν εί­σαι fun των μα­σκο­φό­ρων η­ρώ­ων, μπο­ρεί να σου α­ρέ­σει.
Η­μέ­ρα ε­ξό­δου:
13/1

THE TOURIST
Εί­δος:
Δρα­μα­τι­κό θρί­λερ
Πε­ρί­λη­ψη:
Στα ρο­μα­ντι­κά κανά­λια της Βε­νε­τί­ας γεν­νιέ­ται έ­νας πα­θια­σμέ­νος έ­ρω­τας με­τα­ξύ του Φραν­κ, ενός Α­με­ρι­κα­νού του­ρί­στα, και της Ε­λίζ. Ο Φραν­κ, προ­σπα­θώ­ντας να ξε­πε­ρά­σει έναν α­πο­τυ­χη­μέ­νο έ­ρω­τα, θα μπλε­χτεί σε θα­νά­σι­μες μη­χα­νορ­ρα­φί­ες στις ο­ποίες ε­μπλέ­κε­ται η ό­μορ­φη Γαλ­λί­δα.
Σε­νά­ριο/Σκη­νο­θε­σί­α
:Φλό­ριαν Χέν­κελ φον Ντό­νερ­σμαρ­κ
Πρω­τα­γω­νι­στούν:
Τζό­νι Ντεπ, Α­ντζε­λί­να Τζο­λί, Πώλ Μπέ­τα­νι
Να το δω:
Δεν θα α­ντι­στα­θείς αν θέ­λεις να έ­χεις ά­πο­ψη. Μπο­ρεί να σε πα­ρα­ξε­νεύ­ει ο συν­δυα­σμός των δύ­ο πρω­τα­γω­νι­στών και μπο­ρεί προς το πα­ρόν να μην έ­χει πά­ρει κα­λές κρι­τι­κές αλλά ί­σως να σε εκ­πλή­ξει ευ­χά­ρι­στα.
Η
­μέ­ρα ε­ξό­δου: 27/1

ΚΛΕΦΤΗΣ ΨΥΧΩΝ
Εί­δος
: Ψυ­χο­λο­γι­κό Θρί­λερ
Πε­ρί­λη­ψη:
Την ή­ρε­μη πό­λη της Μα­σα­χου­σέ­της στοι­χειώ­νει ο θρύ­λος του Α­ντε­ρο­βγάλ­τη του Ρί­βερ­τον, ε­νός κα­τά συρ­ρο­ή δο­λο­φό­νου, με πολ­λα­πλές προ­σω­πι­κό­τη­τες, που ε­πέ­στρε­ψε για να εκ­δι­κη­θεί και να δο­λο­φο­νή­σει τα ε­πτά παι­διά που γεν­νή­θη­καν τη νύ­χτα που πέ­θα­νε.
Σκη­νο­θε­σί­α/ Σε­νά­ριο:
Γουές Κρέ­ϊ­βεν
Πρω­τα­γω­νι­στούν:
Μαξ Τιε­ρότ, Τζον Μά­γκα­ρο, Έ­μι­λι Μι­ντ, Ντέν­ζελ Γου­ί­τα­κερ, Ζί­να Γκρέ­ι, Ρα­ούλ Ε­σπάρ­τζα
Να μην το δω:
Για­τί εί­ναι έ­να μέ­τριο θρί­λερ, το ο­ποί­ο μπο­ρείς να δεις ό­ταν δεν έ­χεις τι να κά­νεις...
Η­μέ­ρα ε­ξό­δου:
30/12

ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Εί­δος:
Κω­μι­κή ται­νί­α
Πε­ρί­λη­ψη
: Ο Φό­κερ­ς έρ­χε­ται για τρί­τη φο­ρά α­ντι­μέ­τω­πος με τα πε­θε­ρι­κά του. Μό­νο που αυ­τή την φο­ρά στις πε­ρι­πέ­τειες της οι­κο­γέ­νειας, προ­στί­θε­νται τα δί­δυ­μα παι­διά και έ­νας ε­ρωτο­χτυ­πη­μέ­νος πρώ­ην.
Σε­νά­ριο:
Τζον Χά­μπουρ­γκ, Λάρρυ Στά­κε­ϊ
Σκη­νο­θε­σί­α
: Πολ Βα­ϊς
Πρω­τα­γω­νι­στούν:
Ρό­μπερ­τ Ντε Νί­ρο, Μπεν Στί­λερ, Ό­ουεν Γου­ίλ­σον, Χάρ­βε­ϊ Κά­ι­τελ, Τζέ­σι­κα Άλ­μπα, Μπάρ­μπαρα Στρέ­ι­ζα­ντ
Να το δω:
Ό­χι για­τί θα λυ­θώ στα γέ­λια ού­τε για­τί εί­ναι και α­πό τις κα­λύ­τε­ρες κω­μω­δί­ες που βγή­καν φέ­τος, αλ­λά για­τί έ­χω δει τα άλ­λα δύ­ο και ά­μα την χα­ζέ­ψω με την πα­ρέ­α μου θα πε­ράσει ευ­χά­ρι­στα το βρά­δυ.
Η­μέ­ρα ε­ξό­δου:
23/12

Για πε­ρισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες αλ­λά και για το πού θα πα­ρα­κο­λου­θή­σεις τις ται­νί­ες, σέρ­φα­ρε... στο www.athensmagazine.gr

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share