Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Όταν η ξεπέτα της TV σώζει εστιατόρια, όπως το Βαρούλκο

14 Δεκεμβρίου 2010
Όταν η ξεπέτα της TV σώζει εστιατόρια, όπως το Βαρούλκο

Λοιπόν, ας πούμε μερικές αλήθειες που ενδεχομένως να πονέσουν, αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση. Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ένας εξαιρετικός σεφ. Η τύχη και ο νεοπλουτισμός των Ελλήνων τον οδήγησαν στο να φτιάξει ένα πολύ πετυχημένο εστιατόριο, το Βαρούλκο, το οποίο βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο ξενοδοχείο «Ηριδανός», στο κέντρο της Αθήνας. Το Βαρούλκο, με αστέρια Michelin, με φοβερές κριτικές κ.λπ., φέτος ήταν να κλείσει. Η περίφημη κουζίνα του Λαζάρου δεν είχε απογοητεύσει, ούτε είχε κουράσει τους Αθηναίους, απλώς το εστιατόριο ήταν εξαιρετικά ακριβό -ίσως από τα ακριβότερα σε όλη την Ευρώπη... Έλα όμως που φαίνεται ότι ο σεφ Λαζάρου έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας! Το Master Chef, ο καλοκάγαθος χαρακτήρας του, το χιούμορ, η σπιρτάδα και το ταλέντο του τον έκαναν γνωστό στον κόσμο και το Βαρούλκο έχει αρχίσει να ξαναγεμίζει.

Κι εδώ, κύριε Λαζάρου, είναι το ζητούμενο. Αντί ο άνθρωπος να κάνει την προσευχή του και να ρίξει τις τιμές, το έχει πάει στο εντελώς αντίθετο. Το μαγαζί στον αυτόματο πιλότο και πάει όπως να 'ναι, με γνώμονα την επιτυχία της τηλεόρασης. Γιατί το λέω αυτό; Διότι πήγε κόσμος και ζεματίστηκε... Πρώτα απ' όλα τι κόλπο είναι αυτό, που συνεχίζεται ακόμα και τώρα, να έρχεται ο μετρ ή το γκαρσόνι και να σου λέει: «Έτσι όπως σε κόβω, εσύ θα φας για πρώτα αυτά, για κυρίως αυτά και για επιδόρπια αυτά». Δηλαδή, καβουροσαλάτα με μαριναρισμένα φύκια, φιλέτο λυθρίνι, σούπα λαχανικών, πεσκαδρίτσα με αφρό καπουτσίνο. Πάρε και μια γιουβέτσι με καραβίδες και σφυρίδα.... Έλα μωρέ, τι θα πληρώσεις; €90 το κεφάλι. Τι είπατε; Ακριβώς, όπως το διαβάσατε. Και το service; Να φωνάζεις το γκαρσόνι να σου γεμίσει το ποτήρι με το κρασί και να εισπράττεις ύφος μπλαζέ.

Κύριε Λαζάρου, ωραία η μοριακή μαγειρική, ωραία και η τηλεόραση, αλλά ο κόσμος που δεν σας ήξερε είναι απλός και λαϊκός. Έχετε δύο επιλογές: ή να συμπεριφερθείτε όπως ταιριάζει σε αυτούς τους ανθρώπους, δηλαδή με καλοσύνη, απλότητα, ευγένεια και κανονικές τιμές, ή αλλιώς πείτε στην τηλεόραση, που σας κάνει και τζάμπα διαφήμιση, ότι για να έρθει κάποιος στο μαγαζί σας, θα πρέπει να διαθέτει από €80 και πάνω. Όχι τίποτα άλλο, δηλαδή, να μην τρέφουν και οι άνθρωποι ψεύτικες ελπίδες.

ΥΓ.: Φροντίστε, παρακαλώ πολύ, τα κρασιά σας να είναι ενημερωμένα στην κάβα και επίσης αν βρεθεί κανένας περίεργος πελάτης και ζητήσει κατάλογο, να υπάρχουν τουλάχιστον τα 2/3 των πιάτων.

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share