Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

8+1 ψαροταβέρνες για να φάτε φρέσκο και οικονομικό ψάρι

Το Athensmagazine.gr σας έχει τις καλύτερες επιλογές

11 Απριλίου 2024 09:13
8+1 ψαροταβέρνες για να φάτε φρέσκο και οικονομικό ψάρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θέλετε να φάτε ωραίο ψαράκι με θέα τη θάλασσα τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε μια από τις παρακάτω επιλογές που σας παρουσιάζει το Athensmagazine.gr. Ψαροταβέρνες με ολόφρεσκα ψάρια που θα σας φέρουν τη θάλασσα στο πιάτο σας. Μια δοκιμή θα σας πείσει. Παράλληλα δείτε και 8+1 μαγαζιά στην Αθήνα με μυστικούς κήπους και αυλές για εξαιρετικό καφέ και δροσιστικά cocktails.

Ο Γιωργάκης

Η ταβέρνα Γιωργάκης στο όμορφο Δασκαλειό της Κερατέας είναι μια οικογενειακή ταβέρνα με φαγητό εξαιρετικής ποιότητας. Είναι ιδανικό για οικογένειες και διαθέτει άνετο πάρκινγκ. Απολαύστε ολόφρεσκα ψάρια αλλά και λαχταριστά ψητά κρεατικά με σαλάτες εποχής πάνω από το Πρώτο Λιμανάκι στο Δασκαλειό. Μια must στάση αν βρεθείτε στην περιοχή!

Info: Α' Λιμανακι, Δασκαλειό 190 01

Ο Ξυπόλητος

Η ταβέρνα Ξυπόλητος είναι μια cult ψαροταβέρνα στην παραλία του Αγίου Νικολάου στη Λούτσα. Ίσως την αναγνωρίσετε από τις διαφημίσεις που έχουν γυριστεί κατά καιρούς εκεί. Οι γαλάζιες ξύλινες καρέκλες πάνω στο χαλίκι ακριβώς δίπλα στο κύμα συνθέτουν μια εικόνα μοναδική, ενώ και το ολόφρεσκα θαλασσινά του αξίζουν μια δοκιμή!

Info: 25ης Μαρτίου Αγιος Νικολας, Άρτεμις 190 16

Ψαροταβέρνα η Χαμολιά

Αν αναζητάτε ένα ταβερνάκι στο οποίο θα απολαύσετε ολόφρεσκα μικρά και μεγάλα ψάρια και θαλασσινά σε πολύ καλές τιμές σε μια ονειρική περιοχή της Αττικής, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την ταβέρνα Χαμολιά στην ομώνυμη παραλία, μια εκπληκτική οικογενειακή ταβέρνα για ψάρια αλλά και κρεατικά, ίσως από τις καλύτερες σε όλη την Αττική. Τελεία.

Info: Κλειούς, Βραυρώνα 190 03

Απέραντο Γαλάζιο

Το Απέραντο Γαλάζιο είναι μια εξαιρετική ταβέρνα ακριβώς πάνω στην άμμο στην παραλία της Βάρκιζας. Σερβίρει φρέσκο ψαράκι και μεζέδες στην πιο …γκουρμέ εκδοχή τους, σε λογικές, παρόλα αυτά τιμές. Η θέση του θα σας αφήσει πραγματικά με το στόμα ανοιχτό!

Info: Ναυτικός Όμιλος Βάρκιζας 16672 Ελλάδα

Τα Κατσαρολάκια

Τα Κατσαρολάκια είναι ένα πανέμορφο μεζεδοπωλείο στην Ακτή Μητσοπούλου στον Πειραιά που σερβίρει γευστικούς ψαρομεζέδες, υπέροχες μακαρονάδες θαλασσινών και ουζάκι με θέα τη θάλασσα του Πειραιά. Το άνετο και όμορφο περιβάλλον του με τους χρωματιστούς τοίχους και τα λευκά ξύλινα τραπέζια θα σας γεμίσει θάλασσα και καλοκαίρι.

Info: Ακτή Μουτσοπούλου 21, Πειραιάς 185 34 Ελλάδα

Τα καβούρια του Ασημάκη

Η κλασσική ψαροταβέρνα στο Λιμάνι της Ραφήνας προσφέρει απλόχερα θέα, ούζο και εκλεκτούς ψαρομεζέδες με φόντο τα πλοία που έρχονται και φεύγουν. Δοκιμάστε σούπερ γαύρο μαρινάτο, εξαιρετικούς τοματοκεφτέδες, χταποδάκι ψητό, μπακαλιαράκια τηγανιτά και πεντανόστιμη σαλάτα σταμναγκάθι ή την ρόκα/μπαλσάμικο/ φέτα. Προτιμήστε τον πάνω όροφο για ακόμα πιο ωραία θέα στο λιμάνι. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20€ ανά άτομο (εκτός και αν πάρετε φρέσκο ψάρι), για μεζεδοτσιμπολόγημα συνοδεία μπύρας ή κρασιού.

Info: Ακτή Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, Ραφήνα 190 09

Τα καβούρια του Ασημάκη

Άμμος

Στη σειρά των μαγαζιών της περατζάδας του Μικρολίμανου, η Άμμος ξεχωρίζει για το πολύχρωμο εσωτερικό της που θυμίζει αρκετά νέο-ταβέρνα, το τίμιο φαγητό της και τις εξίσου τίμιες… τιμές της. Η θάλασσα έχει τον πρώτο λόγο εδώ, χωρίς όμως να λείπουν και κάποιες επιλογές σε κρέας.

Δοκιμάστε τα φρεσκότατα μύδια σαγανάκι, την ωραιότατη αθερίνα και τους κολοκυθοκεφτέδες, τις σαρδέλες με μαϊντανό και ντοματούλα, την πικάντικη τσιροσαλάτα, αλλά και το φιλέτο ψαρονέφρι και το νόστιμο γεμιστό μπιφτέκι, αν δεν θέλετε ψαροφαγία. Συνοδεία χύμα κρασιού, δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 20€/άτομο.

Info: Ακτή Κουμουνδούρου 44, Πειραιάς 185 33

Άμμος: Εστιατόριο

Βόσπορος

Παραμένουμε Μικρολίμανο, απολαμβάνουμε εξίσου όμορφη θέα, όμως αλλάζουμε μενού και γεύσεις. Ο Βόσπορος μας καλεί να τον φάμε και όχι να τον πιούμε και σερβίρει πιάτα εξ’ Ανατολής, προσεγμένα και μυρωδάτα: Εδώ τρώμε από ντονέρ μέχρι χουνκιάρ και από σις ή αδάνα κεμπάπ μέχρι λαχματζούν και ρολά μελιτζάνας, σε γενναιόδωρες μερίδες. Συνδυάζουμε με κρασί και χάζι στη μαρίνα, τσουγκρίζουμε σφηνάκια λικέρ μαστίχας κερασμένα και υπολογίζουμε περί τα 15-20€ το άτομο.

Info: Ακτή Κουμουνδούρου 20, Mikrolimano 185 33

Βόσπορος: Εστιατόριο

Καστελόριζο

Έχοντας ως γνώμονα την παράδοση στο φρέσκο ψάρι, την ποιότητα στις πρώτες ύλες και τα προσεγμένα πιάτα, το εστιατόριο Καστελόριζο στη Βάρκιζα αποτελεί εδώ και περισσότερα από 35 χρόνια μοναδικό προορισμό για γευστικές εμπειρίες με μεσογειακά πιάτα και ανανεωμένες προτάσεις που μυρίζουν θάλασσα.

Το νησιώτικο σκηνικό σε συνδυασμό με την απαράμιλλη και υψηλών προδιαγραφών country style αισθητική του δημιουργεί αβίαστα μία φιλική και οικεία ατμόσφαιρα. Επιπλέον, η απεριόριστη θέα στη θάλασσα και το λιμανάκι της Βάρκιζας, αλλά και οι γευστικοί ουζομεζέδες θα σας αναγκάσουν να πιστέψετε πως βρισκόσαστε σε κάποιο γραφικό ελληνικό νησί.

Οι υπέροχες νησιωτικές συνταγές που θα δοκιμάσετε βασίζονται στα φρέσκα και διαλεγμένα με ιδιαίτερη προσοχή θαλασσινά και ψάρια και θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες.

Info: Βάρη 166 72

Καστελόριζο: Εστιατόριο

 

Ψαροταβέρνες

Ροή ειδήσεων

Share