Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ: Αναβίωση των παιδικών μας χρόνων στο Superfly Café!

11 Οκτωβρίου 2016
Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ: Αναβίωση των παιδικών μας χρόνων στο Superfly Café!

Τους αρέσουν οι καρχαρίες , τα ζόμπι , οι λυκάνθρωποι , τα βινύλια , τα μυζηθροπιτάκια , τα παλαιά αυτοκίνητα , τα σπάνια ρεκόρ , ο Τζέημς ο Μπράουν , ο Θωμάς ο φωτογράφος ,η φίλη τους η Ξένια, τα παιδικά κλασσικά παιχνίδια , τα πάρτυ , το κέφι και ο χορός . Γίνεται λόγος για τους ιδιοκτήτες του SUPERFLY CAFÉ , Δημήτρη Κολτσίδα ( SAMURAI) και Χρήστο Γιαννόπουλο(STIEBEL ELTRON) τους οποίους ύστερα από εξαιρετικά προβληματικές συνεννοήσεις καταφέραμε και συναντήσαμε στο Παγκράτι λίγες βδομάδες πριν και μας ξενάγησαν στο δεύτερο ‘’σπίτι’’τους στην Εμπεδοκλέους , λίγο πιο πάνω από την φιλήσυχη και γραφική Πλατεία Βαρνάβα .

Το SUPERFLY CAFE έκανε την άφιξή του στο Παγκράτι τον Φεβρουάριο του 2013 όταν οι επί χρόνια φίλοι( είναι φίλοι 20 χρόνια ) αποφάσισαν να μετακομίσουν τα ‘’σπίτια ‘’ τους στην Εμπεδοκλέους και να στήσουν την πιο καλτ και παιχνιδιάρικη σπιτική γωνιά του Παγκρατίου αν όχι της Αθήνας .

Και αν νομίζετε πως υπερβάλλουμε μια επίσκεψη , σίγουρα θα σας πείσει .

Ο χώρος και η διακόσμηση του Superfly Café μαρτυρούν την αγάπη των ιδιοκτητών για το σινεμά , ιδίως των εποχών ‘70s , ‘80s kai ‘90s καθώς αυτό με το οποίο έρχεται κανείς αντιμέτωπος στο χώρο είναι ένα σκηνικό εντελώς κινηματογραφικό . Σχολικά θρανία τοποθετημένα αντί για κλασσικά τραπεζάκια , αμέτρητα βινύλια στους τοίχους ,στίβες από comics και περιοδικά , ποδοσφαιράκι ενώ στοιχείο ‘’κλου’’ αποτελούν όλες οι παλιές versions από ηλεκτρονικά παιχνίδια ( Atari, Super Nitendo, Sega Master System, UFO ή αλλιώς μπλιμπλίκι )τα οποία λειτουργούν όλα και κατ’ επιλογήν . Εκεί, δίπλα στο ‘’μπλιμπλίκι’’ βρίσκονται και κάποια από τα παλαιότερα επιταπέζια παιχνίδια όπως η aeromonopoly , οι ‘’πετρελαιοπηγές’’ και το Hotel που αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να δοκιμάσει να παίξει !

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που εκπροσωπούν την αισθητική και φιλοσοφία των ιδιοκτητών και καταφέρνουν να κάνουν ακόμα και τον πιο ‘’σοβαροφανή’’ επισκέπτη να νοσταλγήσει την ξεγνοιασιά μιας χαμένης παιδικής αθωότητας , που λίγο πολύ όλοι μας αναπολούμε κατά καιρούς.

Μέρος αναπόσπαστο του cult design αποτελούν τα ‘’παλαιολιθικά’’ πόστερς , τα βελάκια ( για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει καθιερωμένο τουρνουά κάθε Δευτέρα ) τα πρωτοσέλιδα από παλαιές εφημερίδες , ακόμα και τα ‘’τετράδια ‘’, κλασσικά σχολικά τετράδια ναι ,που βρίσκονται στη θέση των άλλοτε κλισέ καταλόγων.

Μέσα σε αυτά τα τετράδια δεν θα βρεις κανένα διαγώνισμα ορθογραφίας και καμιά μαθηματική εξίσωση προς επίλυση, αλλά μεγάλης ποικιλίας μπύρες ( Grimbergen Blanche, Draught Master ) , τσικουδιά , ζεστό εξαιρετικό κρασί με πορτοκάλι γαρύφαλλο και κανέλα ( super slurp !) καθώς και μια μεγάλη γκάμα από signature coctails των οποίων τα ονόματα είναι εμπνευσμένα από κινηματογραφικούς ήρωες και από χαρακτήρες παιχνιδιών και κομιξ .

Συγκεκριμένα προτείνουμε το GHOSTBUSTERS για εκείνους που προτιμούν τη βότκα , το LOLITA για τα ρομαντικά κορίτσια ενώ εξαιρετική επιλογή για όλους αποτελεί το ‘’THE Huey, Dewey, and Louie’’ cocktail με ρούμι και πικραμύγδαλο’ και του οποίου το όνομα προέκυψε έπειτα από ειδικές ‘’κοκτεΪλο-εκλογές’’ σε φιλική βραδιά .

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η μουσική στην οποία συγκαταλλέγονται όλες οι εκφάνσεις της μαύρης μουσικής (disco, jazz, soul, funk rhythm and blues ) ενώ κάθε Σάββατο μας καλωσορίζει ο DJ NOIZ που υπόσχεται γλέντι και χορό μέχρι πρωίας. Τέλος όντας φιλότεχνοι και άκρως χαρωποί τύποι συνιστούμε σε όποιον επιθυμεί να ξεσκάσει να δηλώσει το παρόν στις ειδικές βραδιές stand up comedy που διοργανώνει το Superfly κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα!

Info

Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι, τηλ. 211 4046076

Facebook: Superfly Cafe

 

Ροή ειδήσεων

Share