Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Pinkfreud: Εκεί όπου θα τα… έλεγαν ο Φρόυντ με τους Pink Floyd στην Αθήνα!

26 Σεπτεμβρίου 2016
Pinkfreud: Εκεί όπου θα τα… έλεγαν ο Φρόυντ με τους Pink Floyd στην Αθήνα!

H Μαρίζα Παπασμύρη είχε την επιθυμία να δημιουργήσει ένα μέρος σαν κι εκείνα που αγαπούσε να συχνάζει. Ένα στέκι φιλικό , χωρίς πολλές υπερβολές στο οποίο κάποιος να επιθυμεί να πάει και με παρέα αλλά και μόνος , και για ξενύχτι μα και για διάβασμα, και για να απομονωθεί μα και για να γνωρίσει και να συναναστραφεί νέο κόσμο .

Τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο, όταν τον Μάρτιο του 2014 μας σύστησε στο νέο της εγχείρημα Pinkfreud. Mε ιδιαίτερες προσωπικές πινελιές στη διακόσμηση –βιομηχανικής αισθητικής αλλά παράλληλα και cozy - το all day bar που βρίσκεται… μια πόρτα δίπλα από το θέατρο «Skrow» θα σε κάνει να νιώσεις οικεία,από την πρώτη στιγμή .

Στο ατμοσφαιρικό ύφος του χώρου συμβάλουν τα έντονα στοιχεία του ξύλου ( βιβλιοθήκη , μοναστηριακού στυλ πάγκος , χειροποίητα φωτιστικά, retro vintage αντικείμενα) καθώς και οι λεπτομέρειες από σίδερο των επίπλων όπου σε συνδυασμό με τα χρώματα γκρι και σκούρο πράσινο των τοίχων έρχονται και δένουν σε μια μίνιμαλ soft industrial σύνθεση που είναι ιδανική και αποπνέει χαλάρωση και ηρεμία .

Στο χώρο μουσική, τέχνη , καφές και συζήτηση συνδιάζονται άψογα ενώ εντύπωση και επιθυμία για "μελέτη" προκαλεί η ογκώδης βιβλιοθήκη στο εσωτερικό που φιλοξενεί στα ράφια της μερικούς από τους σημαντικότερους πρεσβευτές των κοινωνικών επιστημών, σε μια συλλογή βιβλίων που μόνο τυχαία δεν είναι.

Ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που το Pinkfreud είναι ένα μέρος που έχει κερδίσει ( επάξια και διόλου τυχαία) το καλλιτεχνικό κοινό και το γεγονός ότι αυτό που θα συναντήσεις τις περισσότερες φορές τα βράδια θα είναι μια μεγάλη παρέα ανθρώπων που διαφωνούν , συμφωνούν χορεύουν και συζητάνε σαν να γνωρίζονταν από πάντα – παρότι αρκετοί εξ αυτών μπορεί να έχουν γνωριστεί μόλις πριν λίγα λεπτά!

Οσον αφορά το μενού , εδώ θα βρεις signature cocktails ( mastiha honey με SKINOS, χυμό λεμονιού ,μέλι και βασιλικό ) , ρακή και τσίπουρο για τους ‘’ απαιτητικούς ‘’ , μεγάλη ποικιλία από ελληνικές μπύρες καθώς και αλλά και άκρως ενδιαφέροντα σνακ (ατομική πίτσα, μπαγκέτες, κιμαδοπιτούλα , σαντουιτσάκια με μοτσαρέλα πέστο και άλλα υλικά τα οποία εναλλάσονται καθώς και ποικιλίες επιλεγμένων τυριών και αλλαντικών.

Tέλος, φρόντισε να μην χάσεις κανένα από τα events ή τις live βραδιές με διάφορα είδη μουσικής (jazz , funk, soul) που διοργανώνονται τακτικά. Ενημερώσου μέσω της σελίδας του Pinkfreud στο Facebook, ενώ μη χάσει το happy hour κάθε Πέμπτη με όλους τους καφέδες στα €2 και τα ποτά στα €5.

Info

Αρχελάου 7, Παγκράτι, τηλ. 210 7227272

Ανοιχτά Δευτ., Τρ. Από τις 17.00, Τετ.- Κυρ. από τις 11.00

Facebook: Pinkfreud

 

Ροή ειδήσεων

Share