Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η Ιταλία...στο Παγκράτι: 3 ιταλικά εστιατόρια που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε

Είμαστε μακαρονάδες τι να κάνουμε;

21 Μαρτίου 2024 10:04
Η Ιταλία...στο Παγκράτι: 3 ιταλικά εστιατόρια που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ιταλική κουζίνα έχει ξεχωριστή θέση στη καρδιά των Ελλήνων. Ποίος δεν τρελαίνεται για λαχταριστές μακαρονάδες και αφράτες πίτσες ala italia; Σε αυτό το σημείο να σας θυμίσουμε και τα καλύτερα μαγαζιά για brunch στο Παγκράτι.

Στο Παγκράτι μπορείς να βρεις τρία από τα πιο ξακουστά ιταλικά εστιατόρια της πόλης, που έχουν χτίσει μια δυνατή σχέση με το κοινό και προσφέρουν αυθεντικά ιταλικά πιάτα, με γεύσεις που σε ταξιδεύουν και νιλωθεις λες και απολαμβάνεις τη μακαρονάδα σου στη Πιάτσα Ναβόνα.

Ξεκινάμε λοιπόν:

1. Cupola Trattoria

κούπολα

Cupola στα ιταλικά σημαίνει θόλος, και το όνομα του μαγαζιού αναφέρεται στο σχήμα του φούρνου, στον οποίο μαγειρεύονται με παραδοσιακό τρόπο τα πιάτα που σερβίρονται. Εκτός, όμως, από την κουζίνα, το Cupola φαίνεται να διατηρεί το κλασικό στιλ και στο στολισμό του χώρου, αφού οι ασπρόμαυρες αποχρώσεις και ο λιτά διακοσμημένος εσωτερικός χώρος, δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα, για να περάσετε μια γνήσια ιταλική εμπειρία! Η άνετη ατμόσφαιρα και το ευχάριστο περιβάλλον που θα συναντήσετε, θα σας κερδίσουν από την πρώτη στιγμή!

Στο πλούσιο μενού του εστιατορίου θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά, πίτσα και κρέας, με την εξαιρετική πίτσα και τη λίστα με τα φρέσκα ζυμαρικά να πρωταγωνιστούν! Βάλτε οπωσδήποτε στις επιλογές σας την πίτσα Margherita Bufala με mozzarella di bufala, σάλτσα ντομάτα San Marzano και βασιλικό, και απολαύστε την πεντανόστιμη ζύμη και τα αγνά υλικά της.

Δοκιμάστε, επίσης, το πιάτο Lasagne Bolognese, με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά, τοματίνια και bechamel mozzarella, το Strozzapreti Sorrentina, με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, mozzarella και ρίγανη, και τα ζυμαρικά Cappeli di Prete, τα οποία είναι γεμιστά με άγρια μανιτάρια και τυρί mascarpone σε σάλτσα μαύρης τρούφας.

Ολοκληρώστε το γεύμα σας με μια από τις προτάσεις επιδόρπιων, όπως μια αυθεντική τιραμισού ή το Tortino, και αφεθείτε στο μοναδικό συνδυασμό της bitter σοκολάτας με σοκολάτα γάλακτος, gianduja και φράουλες.

Με τις γνήσιες γεύσεις του, τον καλαίσθητο χώρο και το ζεστό περιβάλλον του, το Cupola αποκλείεται να μη σας εντυπωσιάσει. Τελικά, κάτω από αυτόν τον… θόλο, κρύβεται μια ξεχωριστή πρόταση, που θα σας κάνει να την επισκεφτείτε ξανά… και ξανά!

T: Ευφοριωνος 13, Αθήνα

2. Trattoria Italia D’Onofrio

ονόφριο-1

H Trattoria ITALIA D’ Onofrio είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας. Βρίσκεται στο Παγκράτι, 300 μέτρα από την είσοδο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου, στην Ηρώνδα, έναν ήσυχο πεζόδρομο. Σε ένα νεοκλασσικό κτήριο, κλασσικής αθηναϊκής αρχιτεκτονικής που σε παραπέμπει στα ιταλικά αρχοντικά της Ρώμης με ξύλο και πέτρα και με μια πολύ όμορφη αυλή.

H κουζίνα είναι εμπνευσμένη από τις Ιταλίδες νοικοκυρές, όλες οι συνταγές ακολοθούνται πιστά με υλικά απευθείας από τον ιταλικό Νότο. Κάθε μέρα ζυμώνουμε φρέσκιες ταλιατέλες, και λινγκουίνι με μελάνι σουπιάς, φτιάχνουμε panacotta, tiramisu, gelato και το δικό μας limoncello.

Πρέπει να δοκιμάσετε το vitello tonato, την boscaiola, την puttanesca με μαύρα λινγκουίνι, pasta με αχλάδι και gorgonzola, saltibocca alla romana και πολλά άλλα τυπικά ιταλικά πιάτα.

Τ: Ηρώνδα 6, Αθήνα

3. Tre Sorelle

τρε-σορελ

Με ένα μενού που περιλαμβάνει 10 προτάσεις πίτσας, οι οποίες συνεχώς ανανεώνονται, και μια λίστα κοκτέιλ με classic και signature επιλογές, το Tre Sorelle αποτελεί το ξεχωριστό concept spot όπου μπορείς να συνοδεύσεις το ποτό σου με εξαιρετικές γεύσεις που βασίζονται στην ιταλική παράδοση και εμπλουτίζονται με την ποιότητα των ολόφρεσκων υλικών σε αναπάντεχους συνδυασμούς. Το ζυμάρι που ωριμάζει για 48 ώρες και η χειροποίητη προζύμη δημιουργούν από μόνα τους τη διαφορά στη γεύση της κάθε συνταγής.

Η πίτσα Πάρμα, με σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, ρικότα και σαλάμι βετριτσίνα, και η Ταρτούφο, με φρέσκια μοτσαρέλα, τρούφα, ντοματίνια, βουβαλίσια μοτσαρέλα και βασιλικό, είναι από τις must επιλογές, ενώ η Πεσκετέριαν, με ζυμάρι ενεργού άνθρακα και ελαφριά σάλτσα ντομάτας με γαρίδες, ημίλιαστα ντοματίνια, μουστάρδα, αρωματικά και ρόκα, αποκαλύπτει μια νέα πρόταση της ιταλικής γαστρονομίας. Όλες οι πίτσες ψήνονται στον ιταλικό χτιστό φούρνο στους 450 βαθμούς για 90 δευτερόλεπτα, διατηρώντας την αυθεντική γεύση των ιταλικών υλικών και την τραγανή υφή του ιδιαίτερου ζυμαριού.

Όσο για τα ποτά, αυτά καταλαμβάνουν τη δική τους θέση στην μπάρα, είτε πρόκειται για ένα κλασικό aperitivo Spritz είτε για ένα signature cocktail με φρουτώδη γεύση. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το Tre Sorelle θα σ' το σερβίρει σωστά, υποστηρίζοντας ότι αυτή η ιδέα ήρθε για να κάνει τη διαφορά στην καθημερινή σου διασκέδαση.

Τ: Αρχελάου 19, Παγκράτι

 

Ροή ειδήσεων

Share