Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

COSA NOSTRA: Ένα αυθεντικό ιταλικό... μαφιόζικο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας! (PHOTOS)

20 Ιανουαρίου 2015
COSA NOSTRA: Ένα αυθεντικό ιταλικό... μαφιόζικο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας! (PHOTOS)

Εάν θες να νιώσεις για λίγο πως... βρίσκεσαι στη δεκαετία του '50 στη νεοϋρκέζικη Little Italy, ή σε κάποιο σκοτεινό στενό της Νάπολης, όπου μπορεί να γίνει... φόνος στο διπλανό τραπέζι που παίρνεις το δείπνο σου... σαν να αναβιώνεις σκηνικό βγαλμένο μέσα από ταινία (αλά "Νονός"), τότε το Cosa Nostra, θα σου προσφέρει αυτή τη μυστηριακή ατμόσφαιρα...

Στημένο... κινηματογραφικά, παίρνει επάξια τον τίτλο του αυθεντικού ιταλικού μαφιόζικου εστιατορίου. Το ασπρόμαυρο δάπεδο, τα αυθεντικά vintage αντικείμενα, τα τραπέζια με τα καρό υφασμάτινα τραπεζομάντιλα, οι κόκκινες κουρτίνες που σε "κρύβουν" από τον έξω κόσμο, αλλά και η old time classic μουσική σε ήχους... Frank Sinatra ή Dean Martin, είναι κάτι παραπάνω από... επιβλητικά.

Βέβαια, για κάτι ακόμα πιο... σκοτεινό, υπάρχει και το prive δωμάτιο, κλεισμένο με τζαμαρία (αλά "γραφείο Νονού"), για απομονωμένο dining... εκεί όπου κάποιο φονικό όπλο μπορεί να κρύβεται κάτω από το τραπέζι ή... ξαφνικά να χτυπήσει το κόκκινο τηλέφωνο και να εμφανιστεί μπροστά σου εκεί που τρως τα σπαράγγια με σως παρμεζάνας... ο Αl Capone!

Πολύ απλά, γιατί η "φαμίλια" είναι εκεί... σε περιμένει, κάνοντας το κλίμα πιο ζεστό! Τους βλέπεις σε φωτογραφίες στους τοίχους, ενώ αισθάνεσαι την αύρα τους στην ατμόσφαιρα!

Όσο για το φαγητό... μπορείς να δοκιμάσεις ανάμεσα σε αυθεντικές ιταλικές συνταγές... παπαρδέλες ραγκού ή σπαγγέτι με καπνιστή πανσέτα και πεκορίνο. Must είναι και η pizza κόκκινη ή "λευκή"... με τέσσερα τυριά, μοτσαρέλα, ταλέτζιο, παρμεζάνα και γκορκοντζόλα με λεπτή, crispy ζύμη. Και φυσικά, για το τέλος... κρεμ μπρουλέ με φιστίκι ή μους καπουτσίνο, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Highlight: Το παλιό τζουκ μποξ που παίζει... παλιές αγαπημένες μουσικές και εσύ πίνοντας παλιό καλό κρασί ή το αγαπημένο σου bourbon, απολαμβάνεις το... πούρο σου σαν κλασικός "Δον".

Μην ξεχάσεις να κατέβεις στο υπόγειο! Εκεί θα συναντήσεις ένα παλιό κλασικό "κουρείο". Φήμες λένε... πως όποιος έκατσε στην καρέκλα, δε σηκώθηκε ποτέ....

Info

Μοναστηράκι, Αγίας Θέκλας 5, 210 3310900

Tιμή: Από €25

Τρίτη-Σάββατο, 19:30 - 02:30

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ροή ειδήσεων

Share