Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Il Barretto: Αξεπέραστη Ιταλική φινέτσα με ποιότητα που ξεπερνά κάθε φαντασία!

21 Ιανουαρίου 2015
Il Barretto: Αξεπέραστη Ιταλική φινέτσα με ποιότητα που ξεπερνά κάθε φαντασία!

ΙΣΤΟΡΙΑ

Όλα ξεκίνησαν το 2008..
Σήμερα, μερικά χρόνια αργότερα, και χάρη στην ενθουσιώδη υποστήριξη των πελατών του, η οικογένεια του Il Barretto μεγάλωσε. Εξακολουθεί όμως να διατηρεί τον ίδιο ενθουσιασμό και το ίδιο πάθος για την ποιότητα των προϊόντων και της εξυπηρέτησης που παρέχει.

Τρία καταστήματα Il Barretto λειτουργούν σήμερα στην Αθήνα. Όλα, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, σε υποδέχονται με θέρμη, ενώ διαθέτουν τα ίδια, εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Προσφέρουν, δηλαδή, την κορυφαία ποιότητα με την οποία έχεις συνδέσει το Il Barretto και την οποία περιμένεις από αυτό. Κάθε σεφ πειραματίζεται διαρκώς με νέες συνταγές και εμπνευσμένους συνδυασμούς προϊόντων, με στόχο να δημιουργήσει ποικιλία πιάτων, πάντα λίγο διαφορετικών, πάντα γευστικών και πάντα ελκυστικών.

Με την πάροδο των χρόνων, γίνεται εμφανής η αγάπη και ο σεβασμός στην ιταλική παράδοση. Με κάθε καφέ και κάθε γεύση που θα απολαύσεις, θα εκτιμήσεις την ατμόσφαιρα και την ποιότητα της αυθεντικής ιταλικής παράδοσης.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ESPRESSO

Το μοναδικό χαρμάνι του Il Barretto γεννήθηκε χάρη στην επίμονη αναζήτησή των υπεύθυνων για το καλύτερο. Καβουρδίζεται και διανέμεται αποκλειστικά για την Il Barretto από μικρές πιστοποιημένες φάρμες καφέ (CoE, HiQ, OCR κ.λπ.), μεταξύ των τροπικών του Αιγόκερου και του Καρκίνου. Για την καλύτερη δυνατή γεύση, δοκιμάζονται εκατοντάδες δείγματα κάθε χρόνο, αναζητώντας την ιδιαίτερη και μοναδική γεύση. Όλοι οι πράσινοι καφέδες, που θα δοκιμάσεις, προέρχονται από καλλιέργειες Arabica, περιοχών μεγάλου υψομέτρου και ιδιαίτερου μικροκλίματος, στις οποίες εφαρμόζονται τα αυστηρότερα πρωτόκολλα συλλογής και επεξεργασίας των κερασιών-καρπών του καφέ (υγρή μέθοδος/ξηρή μέθοδος/μέλι/υγρός φλοιός).
Για τον ντεκαφεϊνέ, χρησιμοποιείται μόνο αιθιοπικός καφές βιολογικής γεωργίας (φυσικής επεξεργασίας): η επεξεργασία αποκαφεϊνοποίησης βασίζεται στην φυσική μέθοδο διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Κάθε ποικιλία καφέ καφουρδίζεται χωριστά, με εξειδικευμένη διαδικασία, ανάλογα με την «προσωπικότητα» κάθε ποικιλίας καφέ - από το υψόμετρο της φάρμας όπου παράγεται μέχρι την υγρασία και το μέγεθος του κόκκου. Αυτό γίνεται για την ανάδειξη των πιο επιθυμητών χαρακτηριστικών (σώμα, γλυκύτητα, άρωμα, σύνθεση). Στο Il Barrettο δημιουργούν το χαρμάνι αποκλειστικά από εξαιρετικές ποικιλίες καφέ, ώστε κάθε συστατικό να είναι από μόνο του ποιοτικό (εσπρέσο μοναδικής προέλευσης). Σχεδιάζεται βήμα-βήμα το χάρτη της μακράς διαδρομής του καφέ, από το δέντρο στο φλιτζάνι. Γιατί απαιτείται πολυσύνθετη προσπάθεια για την δημιουργία διακριτικών και έντονων αρρωμάτων, βελούδινου σώματος, επίμονης γλυκύτυτας, μακριάς επίγευσης, διάφανης καθαρότητας, ευχάριστης οξύτητας και ισορροπημένης γεύσης!

Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά μηχανήματα καβουρδίσματος Probat (L12 & Probatino), φημισμένα για την στιβαρή μαντεμένια κατασκευή τους και για το καθαρό, ομοιογενές καβούρδισμα, που διατηρεί το πλήρες άρωμα. Ο καφές συσκευάζεται την ίδια μέρα που καβουρδίζεται, σε ειδική σακούλα τριπλού τοιχώματος με μονόδρομη βαλβίδα εκτόνωσης (fresco system). Το κατάστημα εγγυάται για την μέγιστη φρεσκάδα, καθώς ο καφές συσκευάζεται μερικές μόνο ώρες μετά το καβούρδισμα και προωθείται για κατανάλωση μετά από 5 έως 15 ημέρες.

Δεν χρησιμοποιούτναι καφέδες ποικιλίας Robusta, παλιές σοδειές ή καφέδες κατώτερης ποιότητας της σήμανσης specialty. Και από αυτό το 1% των καλύτερων καφέδων της παγκόσμιας αγοράς, επιλέγονται μόνο εκείνοι οι κόκκοι των οποίων μπορούν να ιχνηλατήσουν τη μακρά διαδρομή από τη φάρμα του καφέ όπου παρήχθησαν και να χαρτογραφήσουν με λεπτομέρεια την ποικιλία, τη μέθοδο συλλογής και επεξεργασίας και τις συνθήκες αποθήκευσής τους, πριν αυτοί οι κόκκοι ταξιδέψουν ως την κούπα σου.

ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Φρέσκα και οργανικά είναι τα χαρακτηριστικά των προϊόντων που έρχονται πρώτα, συνειρμικά, στο μυαλό. Τα προϊόντα με τελικό προορισμό το Il Barretto έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους από πολλά μέρη του κόσμου. Ωστόσο, έχουν κάτι κοινό: την αναγνωρισμένη ποιότητά τους. Κάθε προϊόν έχει επιλεγεί με προσοχή για την απόλαυσή σου, έπειτα από εξαντλητική έρευνα, δοκιμή και αποκλεισμό εκείνων που δεν πληρούν τα πιο απαιτητικά κριτήρια. Οι προμηθευτές αποτελούν σημαντικό κλειδί της επιτυχίας, γι' αυτό και επιλέγονται οι καλύτεροι.

Οι πάνω από 50 προμηθευτές αποδεικνύουν ότι είναι αφοσιωμένοι στο να διασφαλίζουν μόνο την κορυφαία ποιότητα για εσένα. Χρησιμοποιούνται φυσικά προϊόντα, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, οπότε το τελικό προϊόν που φθάνει στο τραπέζι σου πληροί τις υψηλότερες προδιαγραφές.

Info

Golden Hall: Λ.Κηφισίας 37Α
Τηλ. 210 68.35.212

Riverwest: Λ. Κηφισού 36-38
Τηλ. 210 56.23.280

McArthur Glen: Οικοδομικό τετράγωνο E71, Γυαλού, Σπάτα
Τηλ. 210 66.38.064

Website: http://ilbarretto.com/

Facebook: Il Barretto

 

Ροή ειδήσεων

Share