Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κολωνάκι: Βόλτες στο σικάτο κέντρο

8 Δεκεμβρίου 2010
Κολωνάκι: Βόλτες στο σικάτο κέντρο

Αν κάποτε η αριστοκρατική συνοικία της Αθήνας απευθυνόταν μόνο στην ελίτ και την κουλτούρα, σήμερα δείχνει πιο «ανοιχτή» από ποτέ. Κι αν μια φορά κι έναν καιρό ίσχυε το «λαός ή Κολωνάκι», τώρα καθημερινά «λαός ΚΑΙ κολωνάκι» πίνουν καφέ στα στενά του. Μην φανταστείς όλοι μαζί. Καθένας στο... πόστο του.

CITYWALK
Οι γιορτές πλησιάζουν και βρίσκομαι στο «κέντρο του κόσμου»! Όχι δεν υπερβάλλω. Το Κολωνάκι έχει το χάρισμα να σε κάνει να νιώθεις πως είσαι μέρος ενός κοσμοπολίτικου παζλ, και παράλληλα να μην σταματάς να το αντιμετωπίζεις σαν το σπίτι σου.
Με τα πρώτα στολίδια να 'χουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, γίνεται ακόμη πιο έντονη η επιθυμία μου για χάζεμα σε βιτρίνες που απλώς σε «αφήνουν με το στόμα ανοιχτό». Οι επιλογές σου εδώ; Πολύωροι καφέδες για ανάγνωση εφημερίδας, λίγο κουτσομπολιό, λίγη πλάκα -ή και όλα μαζί. Ατελείωτες βόλτες στους κεντρικούς δρόμους -αν έχεις όρεξη να ανεβοκατεβαίνεις σκαλάκια κι ανηφόρες έως τον Λυκαβηττό και να ανακαλύπτεις κτήρια βγαλμένα από άλλη εποχή. Γευσιγνωσία που συμπεριλαμβάνει από σουβλάκι μέχρι τις πιο gourmet δημιουργίες που έχεις φανταστεί. Ποτά, που σε κάθε μέρος αποκτούν κι «άλλη» γεύση. Αυτό που προσπαθώ να σου πω -και που μάλλον το ξέρεις ήδη- είναι πως στο Κολωνάκι ό,τι τύπος κι αν είσαι, το στέκι σου θα το βρεις. Όλοι το αγαπούν, γουστάρουν απίστευτα μερικές γωνιές του ή έστω αγαπούν να σνομπάρουν κάποιες άλλες.

Στα τυπικά μας τώρα. Το Κολωνάκι ξεκινά από την Πανεπιστημίου και εκτείνεται έως τη Λεωφ. Λυκαβηττού και τη Βασ. Σοφίας. Κέντρο αναφοράς πάντα η Πλατεία Κολωνακίου με τους τριγύρω δρόμους της, αλλά και το ιστορικό κολωνάκι (μαρμάρινο στύλο), από το οποίο πήρε και το όνομά της η περιοχή. Η Σκουφά, στο βάθος, σε τραβάει σαν μαγνήτης. Είναι το κέντρο του... κέντρου, άλλωστε, που προσφέρεται για ψώνια, καφέ, φαγητό ή ό,τι άλλο θες! Στα μισά της περίπου, ο Άγιος Διονύσιος, που είναι κλασικό σημείο συνάντησης (θα έχεις δώσει κι εσύ ραντεβού εδώ, σίγουρα) και λίγο μετά η γωνία Σκουφά & Σίνα, που μοιάζει να συγκεντρώνει όλο και περισσότερους οπαδούς. Οι παράλληλες της Σκουφά, Τσακάλωφ και Αναγνωστοπούλου και η κάθετη Πατριάρχου Ιωακείμ -με τα πολυτελή καταστήματα, τις ψαγμένες boutiques, τα bistrots, εστιατόρια και cafes- ενδείκνυνται για τους λάτρεις του ακριβού shopping. Η Πλουτάρχου και η Αλωπεκής με «τους συνήθεις υπόπτους» τους μας κρατούν ξύπνιους (χορεύοντας) μέχρι το πρωί. Ο πεζόδρομος της Μηλιώνη (μεταξύ πλατείας και Σόλωνος) δείχνει να μην ησυχάζει στιγμή, το ίδιο κι εκείνος της Χάρητος, ανηφορίζοντας λίγο πιο πάνω την Πλουτάρχου. Τη Γριβαίων μάλλον θα την ξέρεις ως γειτονιά του «Εν Δελφοίς» και του ροκ «Ιπποπόταμου». Η Πλατεία Δεξαμενής προβάλλει -μια ανάσα από το Λυκαβηττό- με το θερινό της σινεμά και τις φωνές των πιτσιρικάδων που παίζουν ποδόσφαιρο. Σύνθεσε όλα τα παραπάνω κομμάτια, ανάπνευσε κι εσύ τον ιδιαίτερο αέρα του και θα καταλάβεις γιατί το Κολωνάκι στα «πάνω» αλλά και στα «κάτω» του δεν θα σταματά να είναι πάντα στο επίκεντρο.

Αναρωτιέσαι γιατί δεν θα το βαρεθείς ποτέ; Χωρίσαμε το Κολωνάκι σε εκείνες στις «γειτονιές» που σε φέρνουν στους δρόμους του ξανά και ξανά, καλύπτουν κάθε είδους γούστο και ανάγκη, υποστηρίζουν τον glam, αλλά όχι σνομπ, και πάντα αυθεντικό χαρακτήρα του και... απλώς βρήκαμε όλα εκείνα τα στέκια που δίνουν απάντηση στην απορία σου.

ΣΚΟΥΦΑ & around

3 Γουρουνάκια
Θα περάσεις απ' έξω και το μάτι σου θα πέσει πάνω σε όμορφες γυναίκες, που θα αναρωτιέσαι αν έχουν περάσει από casting. Το πολυσυζητημένο all day music-bar κλείνει τα 10 του χρόνια και συνεχίζει ακάθεκτο από το πρωί, με πιστούς οπαδούς για καφέ, φαγητό και ποτό. Highlight: Το club στο ισόγειο με τα εντυπωσιακά ενυδρεία! Τιμή ποτού: €8. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 08:00. (Σκουφά 73, τηλ. 210 3604400)

Circus
Το «Τσίρκο», που όλοι αγαπήσαμε για τη χαρούμενη ατμόσφαιρα, συνεχίζει να μας κερνάει τους πιο... χαμογελαστούς καφέδες και τα πιο παιχνιδιάρικα ποτά και cocktails. Σνακ, σαλάτες, κρύα πιάτα και γλυκά συνοδεύουν τους πρώτους, ενώ διαφορετικοί καθημερινά DJs δίνουν ρυθμό στις νύχτες σου! Τιμή ποτού: €7. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 10:00, Παρ., Σάβ. από τις 11:00. (Ναυαρίνου 11, τηλ. 210 3615255, www.circusbar.gr)

Τokyo
Αν περνώντας από τη Σίνα δεις κόσμο να έχει πλημμυρίσει το δρόμο και να αράζει με το ποτό στο χέρι, έχεις φτάσει στο... Tokyo. Ναι, το απόλυτο new entry της χρονιάς είναι ήδη περιζήτητο, γιατί έχει καταλάβει πως οι απλές συνταγές είναι και οι πιο επιτυχημένες. Πάρε ένα Tokyo Martini, χαλάρωσε έξω κι έπειτα έλα μέσα, για να ακούσεις ψαγμένες μουσικές και να χορέψεις με αυτούς που μέχρι το πρωί θα έχετε γίνει μια παρέα. Τιμή ποτού: €7. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 08:00, Παρ., Σάβ. από τις 10:00, Κυρ. από τις 12:00. (Σίνα 21, τηλ. 213 00355558)

Nouvelle Vague
Ένα από τα πιο stylish bar του Κολωνακίου! Διακόσμηση που κλέβει την παράσταση, μοναδικά cocktails και υπέροχα πιάτα σε κάνουν να μην θέλεις να το αποχωριστείς. Highlight: Το μεγάλο τραπέζι έξω, για τον κυριακάτικο καφέ ή τα παρεΐστικα ποτά σου. Τιμή ποτού: €7. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 11:00. (Σκουφά 51, τηλ. 210 3611107)

Made in 47
Λειτουργεί 1 μόλις μήνα κι ήδη έχει αποκτήσει το κοινό του. Ειδικά αν ανήκεις σε όσους την «ψάχνουν» με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, θα το αγαπήσεις. Πρόσθετοι λόγοι για να «κολλήσεις» εντελώς, τα κρύα πιάτα, τα πετυχημένα cocktails και οι εμπνευσμένες σαλάτες του -δοκίμασε οπωσδήποτε αυτή με το ρόδι! Τιμή ποτού: €8. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 08:00. (Σκουφά 47, τηλ. 210 3392354)

Nice 'n' easy
Ένα από τα ελάχιστα μαγαζιά με ξεκάθαρο concept. Bio cafe-restaurant ή αλλιώς ένα bistrot με υγιεινή κουζίνα και χαλαρωτικό περιβάλλον -μην απορήσεις αν δεις ηθοποιούς, τραγουδιστές κ.λπ., μιας κι είναι αγαπημένο καλλιτεχνικό στέκι. Όλα τα πιάτα είναι θερμομετρημένα και παρασκευασμένα από βιολογικά υλικά. Προτείνουμε το The Marlon Brando (cobe hamburger) και το new entry rib eye μόσχου Αμερικής πάνω σε πλάκα αλατιού Ιμαλάϊων. Μην χάσεις το υπέροχο brunch του κάθε Σ/Κ από τις 10:00 -14:30. Τιμή: Aπό €15-25/ άτομο με κρασί. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 09:30-01:30 (κουζίνα). (Ομήρου 60 & Σκουφά, τηλ. 210 3617201)

Olea
Ολοκαίνουρια γευστική έκπληξη στο Κολωνάκι! Το Olea, απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, έρχεται να σε ξελογιάσει με πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα τα risotti του, ενώ αν είσαι τυχερός και περνάς από εδώ πριν τη δουλειά, συνόδευσε τον... ιταλικό San Eustachio καφέ σου με κάποιο σνακ. Τιμή: Aπό €15/άτομο. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 10:00-00:30. (Ασκληπιού & Δερβενίων 4, τηλ. 210 3632780)

Φασόλι
«Αδελφάκι» της γνωστής αλυσίδας που μας έμαθε πως για να φας καλά, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία. Ελληνική, παραδοσιακή, μεσογειακή κουζίνα, με μαγειρευτά που κλέβουν την παράσταση. Ξεκίνησε με σαλάτα τραγανή φωλίτσα (πράσινη σαλάτα, με prosciutto, ξινόμηλο, ντομάτα, καρύδι σε καλαθάκι παρμεζάνας και dressing γιαούρτι με pesto) και για το τέλος, επίλεξε οπωσδήποτε ένα γλυκό ημέρας. Τιμή: Aπό €12-15/άτομο με χύμα κρασί. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 07:00, 12:30-00:00 (κουζίνα), Κυρ. κλειστά. (Ιπποκράτους 22, τηλ. 210 3603626)

Baires
Με ένα όνομα εμπνευσμένο από το Buenos Aires, μόνο καλό άνεμο θα μπορούσε να φέρει στις νύχτες σου. Από φέτος, εδώ πίνεις και τον καφέ σου διά χειρός Αρτέμη, expert του είδους. Τιμή ποτού: €7. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 11:30. (Σίνα 21 & Σκουφά, τηλ. 210 3635458)

Gelee Royale
Αν θες να συναντήσεις δικηγόρους, πολιτικούς, businessmen ή wanna be επιχειρηματίες, θα βρεθείς εδώ. Μουσικές από τη γαλλική και ιταλική σκηνή, διασκευές σε jazz και latin ύφος, διάφορα events, ένα bookstore κι ένα ακριβό διακοσμητικό concept είναι όσα θα ξεχωρίσεις. Τιμή ποτού: €10. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 08:00. (Σκουφά 67 & Σίνα, τηλ. 210 3390929)

Big Apple
Το bar που έφερε αέρα Νέας Υόρκης στο Κολωνάκι καλά κρατεί με funky μουσικές, πιάτα Μεσογείου και όμορφες παρουσίες. Τιμή ποτού: €9. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 09:00. (Σκουφά 69, τηλ. 210 3643820)

Tribeca
Μετά την ανακαίνισή του έρχεται ανανεωμένο να μας χαρίσει ακόμη πιο ζωντανές νύχτες. Εμπλουτισμένο μενού και πάρτι θα σε φέρουν στην πόρτα του για μια ακόμη φορά. Τιμή ποτού: €8. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 09:00. (Σκουφά 46 & Ομήρου, τηλ. 210 3623541, www.tribeca.gr)

Rosebud
Αγαπημένο στέκι, ιδίως για τις θεματικές μουσικές του βραδιές, τα πεντανόστιμα πιάτα και γλυκά του αλλά και το πάντα φιλικό σέρβις. Τιμή ποτού: €8. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 09:30. (Σκοφά 40 & Ομήρου 60, τηλ. 210 3392370)

Σκουφάκι
Αν σου αρέσει η jazz και τα μεσημεριανά καφεδάκια (που καταλήγουν σε... ξενύχτια), τότε το ξέρεις ήδη -όπως κι εμείς, άλλωστε, που εδώ και χρόνια το θεωρούμε δεύτερο σπίτι μας. Τιμή ποτού: €7. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 11:00. (Σκουφά 47-49, τηλ. 210 3645888)

Passe partout
Cafe-bar-restaurant, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας. Καθημερινά φιλοξενεί διαφορετικούς DJs, ενώ ο κάτω prive του χώρος διατίθεται και για πάρτι. Τιμή ποτού: €8. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 10:00. (Σκουφά 47-49, τηλ. 210 3645546)

Cafe Rue de Marseille
Από το 1970 συγκεντρώνει όσους λατρεύουν την κλασική ροκ μουσική. Μόνιμος θαμώνας του υπήρξε ο Ν. Άσιμος. Τιμή ποτού: €7. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 10:00. (Μασσαλίας 11, τηλ. 210 3626606)

Φίλιον
Ένα από τα πιο παλιά και κλασικά cafes, δίπλα στον Άγιο Διονύσιο, το οποίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 07:00. (Σκουφά 34, τηλ. 210 3612850)

Meat Bar
Νοστιμότατα κρεατικά, λαχταριστές τιμές και γρήγορο σέρβις στην καρδιά του Κολωνακίου. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Τιμή: Aπό €10/άτομο. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 13:00-05.00 (κουζίνα). (Σκουφά & Ομήρου 58, τηλ. 210 3611116)

PLUS
Στη Γριβαίων και τη γνωστή γειτονιά της θα βρεις το ιστορικό cafe-bar Εν Δελφοίς, το Il Postino, ένα από τα καλύτερα ιταλικά της πόλης, τον all time classic και πάντα rock Ιπποπόταμο, τo ντιζαϊνάτο bar-restaurant Mommy και το βιβλιοπωλείο ΚΟΑΝ, που μας έχει ξελογιάσει με τα συλλεκτικά του λευκώματα.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Da Capo
Έχει αναμφίβολα τον καλύτερο cappuccino (με τιμή €2,30!) της πόλης, αποτελώντας ταυτόχρονα το μέρος όπου θα έρθεις, αν σου αρέσει να σε περιτριγυρίζουν πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί κ.λπ. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 06:30-23:00. (Τσακάλωφ 1, τηλ. 210 3602497)

Lalu
Οικείος, προσεγμένος χώρος, με το μεσογειακό μενού του σεφ Δημήτρη Κοντόπουλου να κλέβει καρδιές. Μην παραλείψεις να κάνεις την αρχή με ένα cocktail. Τιμή: Από €40-50/άτομο. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 21:00. (Αναγνωστοπούλου 1, τηλ. 210 6233933, κιν. 6942 400897)

JK
Φροντισμένο περιβάλλον, με εμπνευσμένα πιάτα και ποικιλία επιλογών από τη μεσογειακή γαστρονομία. Στα συν το μεσογειακό μενού, που συμπεριλαμβάνει πρώτο, κυρίως γλυκό και κρασί με €15. Τιμή: Από €20 / άτομο με κρασί. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 08:00-02:00, 12:00-01:00 (κουζίνα), Κυρ. από 09:00-02:00. (Φιλικής Εταιρείας 19-20, τηλ. 210 3644874)

Central
Για να δεις και να σε δουν, και πάει λέγοντας. All time classic μαγαζί, αλλά με ανανεωμένη όψη. Τιμή ποτού: €12. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 20:00, Κυρ., Δευτ. κλειστά. (Φιλικής Εταιρείας 14, τηλ. 210 7241059)

Κοτοπουλάδικο Βαλσαμάκη
Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις περάσει απ' έξω και να μην σου έχει τρυπήσει τη μύτη η μυρωδιά του φρεσκοψημένου κοτόπουλου. Καιρός να κάτσεις και να δοκιμάσεις, για να δεις τι έχανες τόσο καιρό. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 11:00-23:00.Τιμή: Από €8/άτομο. (Πλ. Κολωνακίου 3, τηλ. 210 3606725)

ΜΗΛΙΩΝΗ

Showroom
Δεν υπάρχει περίπτωση από το πρώτο λεπτό που θα έρθεις, να μην ενθουσιαστείς από το Νew York style, με τα Missoni υφάσματα να κάνουν τη διαφορά. To Showroom δεν «βαφτίστηκε» έτσι τυχαία και σίγουρα δεν είναι καθόλου σύμπτωση το γεγονός ότι το βρίσκεις πάντα γεμάτο. Απόλαυσε τον καφέ, το cocktail ή το γεύμα σου σε έναν από τους πιο fashionable χώρους του Κολωνακίου. Σου προτείνουμε να ξεκινήσεις με ένα cocktail «Sex in Athens» και να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το strawberry ριζότο. Τιμή ποτού: Από €9, φαγητού: Aπό €25/άτομο με κρασί. Ώρες λειτουργίας: Kαθημερινά από τις 08:30. (Μηλιώνη 12, τηλ. 210 3646460, www.showroomcafe.gr)

Jackson Ηall
Για ποτό, καφέ, φαγητό, χάζι, χορό... για ό,τι θες! Το μαγαζί που όλοι αγαπήσαμε στην Μηλιώνη δεν έχει χάσει ελάχιστη από την αίγλη και τον κόσμο του... και συνεχίζει να μας αρέσει! Στα νέα του, ο φρέσκος κατάλογος υπό την επίβλεψη του σεφ Κων/νου Κωστόπουλου -σου συστήνουμε το πιάτο Limone Chicken. Τιμή ποτού: Από €7, φαγητού: από €25/άτομο. Ώρες λειτουργίας: Kαθημερινά από 10:00-02:00. (Μηλιώνη 4, τηλ. 210 3616098)

Πρυτανείον
Στην αρχαία Αθήνα «Πρυτανείον» ονομαζόταν ο χώρος όπου σιτίζονταν εκείνοι οι Αθηναίοι που είχαν κάνει κάτι σημαντικό για την πόλη. Με το ίδιο νόημα, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας σήμερα, το ομώνυμο εστιατόριο διακρίνεται για την αυθεντική μεσογειακή του κουζίνα, το προσεγμένο του περιβάλλον και την ποιότητα των παροχών του. Συστήνουμε τον μπακαλιάρο με φύκια σεκλόρ και σάλτσα από αγριοράπανο, καθώς και το κυδώνι γεμιστό με παγωτό μαστίχα και ροζ πιπέρι. Μην παραλείψεις να τσεκάρεις τα πιάτα ημέρας. (Μηλιώνη 7-9, τηλ. 210 3643353-4, www.prytaneion.gr)

ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ & around

Doors
Μας αρέσει γιατί αυτοί οι «τύποι» ξέρουν καλά πώς να σε κάνουν να γελάς και να περνάς super, η μουσική εδώ ξεσηκώνει και γιατί ο χώρος είναι από τους πιο ντιζαϊνάτους. Ο επιμελημένος από τον σεφ Δημήτρη Νικολή, ανανεωμένος κατάλογος απλώς τα «σπάει», ενώ τα events του είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Πόσους άλλους λόγους θέλεις για να καταλάβεις πως αν δεν είσαι ήδη θαμώνας, έχεις χάσει τα πιο διασκεδαστικά βράδια της ζωής σου; Τιμή ποτού: €9. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 21:00, Σάβ. από τις 14:30. (Καρνεάδου25-29, τηλ. 210 7250904)

4 7 11
Είμαστε ήδη ανυπόμονοι να μοιραστούμε τα βράδια μας στο ολοκαίνουριο και πολλά υποσχόμενο 4 7 11! Με «πινελιές» Αντώνη Καλογρίδη και τη γνωστή ομάδα του Doors μόνο εγγυημένη διασκέδαση μπορούμε να περιμένουμε. Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Παρ.από τις 23:00, Σάβ., Κυρ. από τις 21:00. (Καρνεάδου25-29, κιν. 6936 513931)

Eclipse
Μετά από ένα απολαυστικό δείπνο στο εστιατόριο, με γεύσεις μεσογειακές και μοντέρνες (προτείνουμε σαλάτα BIO με σιτάρι, κότσι αγριογούρουνου και ψωμί-τυρί σε γλυκιά παραλλαγή με φρούτα), θα περάσεις στον κάτω χώρο για ευφάνταστα cocktails και μουσική που θα σε κρατήσει στον stylish χώρο του μέχρι το πρωί. Τετ. & Πέμ. μην χάσεις τα events του -soul full house με τον DJ Ορφέα και mix stape με το DJ Momo αντίστοιχα. Τιμή: Από €35 το άτομο χωρίς κρασί, ποτό: €9,50. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 20:00-01:00, Σάβ. 13:00-01:00, Δευτ. κλειστά. (Αλωπεκής 21, τηλ. 210 3641545, www.theeclipse.gr)

Meat Square
Για καφέ και σνακ, κάποιο γεύμα μετά το γραφείο ή φαγητό στο εστιατόριο είναι βέβαιο πως θα σε ανταμείψει. Το restaurant είναι a la carte, ενώ από φέτος στον πάνω όροφο θα υπάρχει ζωντανή μουσική! Τιμή: Από €35/άτομο με κρασί. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 08:00-20:00 (cafe), 13:00-00:30 (εστιατόριο), Πέμ., Παρ., Σάβ. ζωντανή μουσική από τις 22:00. Εκτελεί και delivery. (Ηροδότου 2, τηλ. 210 7251100)

Barak
Bar-restaurant με νέα διεύθυνση, το οποίο φέτος ξεκινά δυναμικά, μιας και τα κυριακάτικα events του με live bands έχουν γίνει ήδη θέμα συζήτησης. Εδώ, πέρα από το ποτό σου, θα απολαύσεις κρύα πιάτα, tapas και finger food. Τιμή ποτού: €9. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 17:00 (Λουκιανού 8Α, τηλ. 210 7214959).

Dybbuk
«Οι ψυχές που θέλουν να πάνε στον παράδεισο και δεν τις αφήνουν» (αυτό σημαίνει το όνομά του) συνεχίζουν να βρίσκουν το στέκι τους σε έναν από τους πιο συζητημένους χώρους, με την υπογραφή της Έφης Μωράκη. Τιμή: €15, η είσοδος. Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Σάβ. από τις 00:00. (Πατρ. Ιωακείμ 37, κιν. 6942 400897)

Ten
O Νεκτάριος κι η παρέα του συνεχίζουν να δίνουν ρυθμό στα βράδια μας, σε ένα bar όπου όσα χρόνια κι αν περάσουν, εμείς θα επιμένουμε να κατεβαίνουμε τα σκαλιά του και να τα σπάμε μέχρι το πρωί. Τιμή ποτού: Από €8. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 12:00. (Πλουτάρχου 10, τηλ. 210 7210161)

Rock 'n' roll
Γενιές και γενιές έχουν περάσει, έχουν διασκεδάσει και το έχουν κάνει στέκι τους. Τα απογεύματα Κυριακής όσοι αγαπούν τα ελληνικά δίνουν ραντεβού στα πάρτι του. Τιμή ποτού: €10. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 21:00, Σάβ. από τις 15:00, Κυρ. 19:00. (Λουκιανού 6, τηλ. 210 7217127)

Παπλού
Το έχουμε ξεχωρίσει γιατί προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ο καφές σου συνοδεύεται από λαχταριστά μπισκοτάκια και το ποτό σου ή το champagne cocktail σου από μπουκίτσες. Κάθε Παρασκευή από 17:00-21:00 έχει δωρεάν μπουφέ. Τιμή ποτού: €8,50. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 08:00. (Πατρ. Ιωακείμ 45 & Πλουτάρχου, κιν. 6985 075661)

Καλαμάκι Κολωνάκι
Μετά τα ψώνια σου ή πριν και μετά το ξενύχτι σου, έχεις κάτσει σίγουρα στα... σκαλιά του. Τι θα φας εδώ, δεν χρειάζεται να σου εξηγήσουμε. Delivery 13:00-02:00. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 12:30-06:00. (Πατρ. Ιωακείμ & Πλουτάρχου 32, τηλ. 210 7218800)

Οικείον
Στο Οικείον θα φας σπιτικές γεύσεις, εμπνευσμένες από την ελληνική κουζίνα, σε έναν ζεστό χώρο με πολύ καλές τιμές. Το ότι θα επιστρέψεις, μάλλον το ξέρεις ήδη. Τιμή: Από €15/άτομο. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 13:00-00:30 (Παρ., Σάβ. έως 01:00), Κυρ. κλειστά. (Πλουτάρχου 15 & Αλωπεκής, τηλ. 210 7259216)

ΧΑΡΗΤΟΣ

City
Φιλικό περιβάλλον, ενημερωμένη κάβα και ενδιαφέροντα lives. Τιμή ποτού: Από €7. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 11:00. (Χάρητος 43, τηλ. 210 7228910)

Μούσα
Μικρό παρεΐστικο μπαράκι, με mainstream μουσικές και πάντα χαρούμενη διάθεση. Τα έξω τραπεζάκια είναι ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό ποτό το καλοκαίρι. Τιμή ποτού: Από €8. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 18:00. (Χάρητος 43, τηλ. 210 7236186)

Q
Επίλεξέ το για το ποτό σου ή για κάποιο από τα ανανεωμένα πιάτα του, που θα σε βάλουν σε ευχάριστα διλήμματα. Τα μεξικάνικα tacos του κάνουν θραύση. Τιμή ποτού: Από €8. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 19:00. (Χάρητος 43, τηλ. 210 7253817)

Baila
Με νέα διεύθυνση, αλλά ίδιο ύφος, συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πιο χορευτικά μπαράκια του κέντρου. Τιμή ποτού: Από €8. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 20:00. (Χάρητος 43, τηλ. 2107233019)

Codice Blu
Ιταλικές κλασικές αλλά και πρωτότυπες γεύσεις, σε έναν λιτό και φωτεινό χώρο. Ιδανικό για πίστα, πάστα και θαλασσινά. Τιμή: Από €35/άτομο. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 13:00-01:00. (Λουκιανού & Χάρητος 15, τηλ. 210 7230896, www.codiceblu.gr)

Ratka
Από τα πλέον φημισμένα bistrots του Κολωνακίου. Αγαπημένο στέκι πολιτικών και διασημοτήτων, διατηρεί low profile χαρακτήρα και ποιότητα στα πιάτα του (δοκίμασε το ψημένο σε πέτρα φιλέτο). Φρόντισε να κάνεις κράτηση πριν το επισκεφθείς, καθώς ο χώρος είναι μικρός κι η ζήτηση μεγάλη. Τιμή: Από €50/άτομο. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 09:00-02:00 (Σ/Κ κλειστά). (Χάρητος 30-32, τηλ. 210 7290746)

ΔΕΞΑΜΕΝΗ & around

Square Sushi
Ιαπωνικές γεύσεις που κερδίζουν, sushi bar που μας ανεβάζει και... υπηρεσία delivery! Τιμή: Από €35/άτομο. Ώρες λειτουργίας: από 18:00-00:30 (Δεινοκράτους 65, τηλ. 210 7255236)

Ορίζοντες Λυκαβηττού
Στο πιο ρομαντικό σημείο της Αθήνας και με την τελευταία... στα πόδια σου, σε ένα λιτό αλλά προσεγμένο χώρο, με υψηλής ποιότητας παροχές και πιάτα μεσογειακής κουζίνας από τον σεφ Γιάννη Γκελντή, δικαίως συγκαταλέγεται στα εστιατόρια που πρέπει να επισκεφθείς. Τιμή: Από €40/άτομο. Ώρες λειτουργίας: Από 12:00-01:00. (Λόφος Λυκαβηττού, τηλ. 210 7227065, www.orizonteslycabettus.gr)

COO
Tο χειμερινό «υποκατάστατο» του αγαπημένου μας μυκονιάτικου bar-restaurant. Ιαπωνικής φιλοσοφίας πιάτα κι ένας φοβερά προσεγμένος χώρος συγκεντρώνουν αυτούς που αναζητούν την ποιότητα παντού. Τιμή: Από €30/άτομο, ποτό: €7. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 20:00-02:00 (κουζίνα). (Δεινοκράτους 1, τηλ. 210 7254008)

L' Αbreuvoir
Το παλαιότερο gourmet εστιατόριο της Αθήνας, αυτή την περίοδο προτείνει πιάτα με λευκή τρούφα καθώς και κυνήγι. Τιμή: Από €75/άτομο με κρασί. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 12:30-16:30 & 20:00-00:45 (κουζίνα). (Ξενοκράτους 51, τηλ. 210 7229106/061)

Παπαδάκης
Ελληνική κουζίνα διά χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Τιμή: Από €35/άτομο. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 13:30-00:00 (κουζίνα), Κυρ. κλειστά. (Φωκυλίδου 15, τηλ. 210 3608621)

Inbi
Ιαπωνική fusion κουζίνα, με gourmet φιλοσοφία, συγκεντρώνει τους λάτρεις της... Ανατολής, ιδίως όσους αρέσκονται στα... πικάντικα! Τιμή: Από €60/άτομο. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 20:30-01:00 (κουζίνα), Κυρ. κλειστά. (Ηρακλείτου 21, τηλ. 210 3392090, www.inbiathens.com)

What's new?

Tokyo
Πώς γίνεται ένα low profile μέρος να γίνεται talk of the town; To Tokyo εδώ και 5 μήνες μάς κερνάει νύχτες που εξωτερικά θυμίζουν νησί (μιας και ο κόσμος γεμίζει τον δρόμο) και εσωτερικά κάτι από Ιαπωνία. Τιμή ποτού: €7. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 08:00, Παρ.-Σάβ. από 10:00, Κυρ. από 12:00. (Σίνα 21, τηλ. 213 0035558)

Made in 47
Λειτουργεί έναν μήνα, στην Σκουφά, με cocktails, κρύα πιάτα και μια εξαιρετική wine list να τραβάει το ενδιαφέρον Τιμή ποτού: €8. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 08:00. (Σκουφά 47, τηλ. 210 3392354, www.skoufa47.gr)

4 7 11
Η ομάδα του Doors έρχεται με το 4 7 11 να βάψει με έντονα χρώματα τις αθηναϊκές νύχτες! Στο χώρο, τα drums δίπλα από τον DJ δίνουν το σύνθημα πως εδώ μια σύνθεση από μπάντες, DJs και... εσένα θα συμμετέχει σε ένα «παιχνιδάκι» που θα κρατάει μέχρι το πρωί! Ώρες λειτουργίας: Τετ- Παρ. από 23:00, Σάβ. & Κυρ. από τις 21:00. (Καρνεάδου 25-29, Εμπορικό Λαιμού, κιν. 6936 513931)

Eclipse
Αν το μενού επιμελούνται ο Γιάννης Μπαξεβάνης κι ο Ηλίας Γώγος, και το bar ο Αχιλλέας Καραουλάνης, πόσες πιθανότητες έχει να μην κερδίσει το «παιχνίδι»; Τιμή: Από €35 το άτομο χωρίς κρασί. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 20:00-01:00, Σάβ. 13:00-01:00, Δευτ. κλειστά. (Αλωπεκής 21, τηλ. 210 3641545, www.theeclipse.gr)

Olea
Αν εκτιμάς τη μεσογειακή κουζίνα και τον προσεγμένο... ιταλικό espresso (San Eustachio), το ολοκαίνουριο Olea θα γίνει στέκι σου. Τιμή: Από €15/άτομο. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 10:00-00:30. (Ασκληπιού & Δερβενίων 4, τηλ. 210 3632780)

Π Βox
Ξεκινά στα μέσα του Δεκεμβρίου σε συνεργασία με το Periscope. Η κουζίνα θα είναι ανοιχτή -για να βλέπετε τον ιδιοκτήτη κο Πέσκια να δημιουργεί live-, το shop in shop ισχύει, ενώ η νοοτροπία μπακάλικου συνεχίζει να γοητεύει. Τιμή: Από €35-50/άτομο με κρασί (δείπνο). Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 07:00. (Χάρητος 22, τηλ. 210 7297200)

Provocateur
Αν το φετίχ σου είναι τα εσώρουχα, έχεις κάθε λόγο να κάνεις πάρτι! Τα πιο σέξι του πλανήτη συγκεντρώνονται στην πρώτη στην Ελλάδα boutique Agent Provocateur. (Ξάνθου 5, τηλ. 210 33 87 410)

Venia Mitropanou
Χειροποίητο κόσμημα αλλά και εμπνευσμένα γυναικεία αξεσουάρ. (Ξάνθου 2, τηλ. 210 7210409)

i gift
Στην γωνία του παλιού Metropolis, στην Τσακάλωφ, θα βρεις πλέον διακοσμητικά αντικείμενα σπιτιού, ρολόγια τοίχου, έπιπλα, φωτιστικά, όλα με κοινό γνώμονα το υψηλό design! (Τσακάλωφ & Ηρακλείτου, τηλ. 213 700500, www.i-gift.gr)

Tribeca
Ανανεώθηκε, εμπλούτισε το μενού κι έφερε tapas! Κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα θα ακούς τη La Pasionaria (Νίκη Χαγιά), ενώ τις υπόλοιπες ημέρες ομάδες DJs δεν θα σε αφήσουν σε ησυχία (με την καλή έννοια)! Τιμή ποτού: €8. Ώρες λειτουργίας: Από τις 09:00. (Σκουφά 46 & Ομήρου, τηλ. 210 3623541, www.tribeca.gr)

Will u join?

  • Mε χορό που θα προλογίζει τις νύχτες μας, στο Doors τα μεσημέρια του Σαββάτου θα συνεχίσουν να είναι τα αγαπημένα μας, ενώ τις Δευτεροτρίτες η παράσταση «50 χρόνια έρωτας» με τους Βάνα Μπάρμπα, Χριστίνα Παππά, Μαρία Κορινθίου, Νατάσα Καλογρίδη, Φώτη Σεργουλόπουλο και Γιώργο Κοψίδα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Τετάρτες και Πέμπτες θα έρχεσαι για τη μουσική παράσταση της Μαρίας Τσαρούχα.
  • Στο ολοκαίνουριο 4 7 11 κάθε Τετάρτη θα υπάρχει κι ένας guest-έκπληξη (μας μαρτύρησαν πως μερικοί από αυτούς θα είναι ο Γιώργος Σαμπάνης κι οι Μέλισσες), ενώ τις Κυριακές οι νύχτες θα μας βρίσκουν στο «Λαϊκό Προσκύνημα»!
  • Τις καθημερινές στο Circus μεταξύ 17:00-20:00 έχει happy hours! Θα πιεις cocktails με €6,50! (Ναυαρίνου 11, τηλ. 210 3615255, www.circusbar.gr)
  • Στο Baires 17:00-20:30 είναι οι αγαπημένες σου ώρες. Το ποτό σου το πληρώνεις €6 και τα cocktails €7! (Σίνα 21 & Σκουφά, τηλ. 210 3635458)
  • Στο Tokyo κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα έχει Urban Disco Night και ναι, θα γίνεται χαμός! (Σίνα 21, τηλ. 213 00355558)
  • Στο Gelle Royale μην χάσεις το After Shopping Time. Κάθε Σάββατο μετά τις 15:00 σερβίρουν free sushi με το ποτό σου! (Σκουφά 67 & Σίνα, τηλ. 210 3390929)
  • Στο Rosebud κάθε μεσημέρι έχει happy hour φαγητού, με ειδικά γεύματα σε πολύ ειδικές τιμές! (Σκουφά 40& Ομήρου 60, τηλ. 210 3392370)
  • Στο Nice 'n' Easy ξεκίνησαν τα brunches! Κάθε Σ/Κ από τις 10:00 έως τις 14:30 να είσαι εκεί! (Ομήρου 60 & Σκουφά, τηλ. 210 3617201)
  • Το Παπλού κάθε Παρασκευή από 17:00 έως 21:00 σερβίρει δωρεάν μπουφέ, ενώ οι Τετάρτες μας αποκτούν νόημα με τις En Lefko Nights. (Πατρ. Ιωακείμ 45 & Πλουτάρχου, κιν. 6985 075661)
  • Στο JK ξεκίνησαν τα «μεσογειακά μενού», που περιλαμβάνουν ορεκτικό, κυρίως, γλυκό και ποτήρι κρασί με μόλις €15. (Φιλικής Εταιρείας 19-20, τηλ. 210 3644874)
  • Στο Jackson Hall, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, μείωσαν τις τιμές του καταλόγου 20% στο ποτό και 30% στο φαγητό. (Μηλιώνη 4, τηλ. 210 3616098)
  • Στο Dybbuk κάθε Τετάρτη δίνεις ραντεβού με διάσημους dj's από όλο τον κόσμο. Στις 22/12 συγκεκριμένα θα ακούσεις τον Rodriguez (Πατρ. Ιωακείμ 37, κιν. 6942 400897)

SHOPPING SPOTS

Θεατρικά, all time classic, vintage... Στο Κολωνάκι τις βιτρίνες τις αντιμετωπίζεις σαν αξιοθέατο -μην ξαφνιαστείς αν σου πάρει ώρα να ξεκολλήσεις έως ότου. Να, και τα παραδείγματα:

Attitudes Observatory
Αγαπημένος προορισμός για shopping πολλών celebrities, το 8ώροφο ultimate fashion store στεγάζει πολυτέλεια και στυλ. Επώνυμα ανδρικά και γυναικεία brands, όπως Calvin Klein Jean, Seven 7, Ted Baker, Lancel, See by Chloe κα. (Σόλωνος 9, τηλ. 210 3646910-12)

Στο Κολωνάκι θα βρεις τους μεγαλύτερους οίκους μόδας όπως Boutique Gucci (Τσακάλωφ 27, τηλ. 210 3610870-2), Boutique Balenciaga (Xάρητος 8, τηλ. 210 7290151), Marc Jacobs (Ξάνθου 3, τηλ. 210 3636030), Lanvin (Ηρακλείτου 9, τηλ. 210 3608315) κ.ά.

i gift
Ντιζαϊνάτα διακοσμητικά σπιτιού, έπιπλα, ρολόγια τοίχου, φωτιστικά, όλα από €5-1.400!(Τσακάλωφ & Ηρακλείτου, τηλ. 213 700500, www.i-gift.gr)

Manolo Blahnik
Αν μπορείς να καταλάβεις τη σχέση μεταξύ Carrie Bradshaw και των συγκεκριμένων παπουτσιών, έλα στο «ναό» της Σκουφά 17! (Σκουφά 17, τηλ. 210 3646079)

Walm
Το όνομά του σημαίνει We are Lefteris Mimika, κι αν ψάχνεσαι με νέους σχεδιαστές που έχουν άποψη, δεν έχεις παρά να έρθεις και να σου συστηθούν μέσα από δημιουργίες σε ρούχα και αξεσουάρ, που απευθύνονται σε κάθε άνδρα και γυναίκα με προσωπικότητα. (Χάρητος 8, τηλ. 210 7226915)

Ropa Lavada
Η Κάτια κι ο Χρήστος έχουν κάνει όλη την Αθήνα να συζητάει για τις πιο theatrale βιτρίνες της πόλης. Τα σχέδιά τους -από όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη- και το μοτό «God is female», σου δίνουν μια πρώτη γεύση. (Σόλωνος 42, τηλ. 210 3616591, www.ropalavada.gr)

Underground
Η ιδιοκτήτρια Κατερίνα Γκούμα έχει φέρει την Ευρώπη στις... κρεμάστρες του αγαπημένου ισογείου στη Σκουφά. (Σκουφά 35, Κολωνάκι, τηλ. 210 3640734)

Antonios Markos
Οι boutiques AΜ είναι ήδη οι αγαπημένες σου, αν η fashion ατμόσφαιρα σε ρούχα και αξεσουάρ γνωστών σχεδιαστών, όπως Alexander McQueen, αποτελεί ιδανικό σου! (Σκουφά 35 & Βουκουρεστίου, τηλ. 210 3623036, www.antoniosmarkos.gr)

.LAK

Ρούχα και αξεσουάρ που χαρίζουν χρώμα και χαρούμενη διάθεση σε κάθε άνδρα και γυναίκα. Στα συν οι τιμές του που ξεκινούν από €30. (Σκουφά 10, τηλ. 210 6283260, www.lak.gr)

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share