Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κηφισιά City Walk

24 Νοεμβρίου 2010
Κηφισιά City Walk

Η «βασίλισσα» των βορείων προαστίων έχει έναν μοναδικό τρόπο να σε κερδίζει... Η απόδειξη;..

Αν η Κηφισιά ήταν γυναίκα, θα ήταν μια γοητευτική και φινετσάτη τριανταπεντάρα, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας. Θα περπατούσε με στυλ Ευρωπαίας και με αέρα βορείων προαστίων, χωρίς ωστόσο να είναι σνομπ. Θα ζούσε σε κάποιο παραμυθένιο αρχοντικό ή πύργο της οδού Στροφυλίου ή σε κάποιο minimal και ντιζαϊνάτο διαμέρισμα με «δυνατή» θέα στη γειτονική Πολιτεία. Θα σύχναζε σε elegant gourmet εστιατόρια και γαλλικά bistros, αλλά ταυτόχρονα θα λάτρευε να τρώει μαγειρευτές σπεσιαλιτέ σε ιστορικές ταβέρνες. Το χόμπι της θα ήταν το shopping, oπότε θα τη συναντούσες συχνά φορτωμένη με σακουλές, να περιφέρεται στην Κασσαβέτη, στην Κυριαζή και στην Παναγίτσας. Θα ψώνιζε σε chic boutiques και exclusive brands και θα ήταν ενημερωμένη για τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Πάντα καλοντυμένη, θα επέλεγε επώνυμες μάρκες και γνωστούς οίκους, χωρίς όμως να προκαλεί με υπερβολές. Αν ήθελε πιο ψαγμένες και εναλλακτικές ιδέες για την εμφάνισή της, θα πεταγόταν στην Αγ. Τρύφωνος και τα γύρω στενά, για να βρει αυτό που της ταιριάζει.

Τα ηλιόλουστα πρωινά θα την έβλεπες να βολτάρει στο εμπορικό κέντρο για καφέ και ψώνια, ενώ αν ήταν σε ιδιαίτερα παρεΐστικο mood, θα προτιμούσε κάποιο από τα cafes της λεγόμενης Πλάκας, ώστε να χαλαρώσει μαζί με τις φίλες της απολαμβάνοντας μια νόστιμη quiche lorraine ή ένα σπιτικό cheesecake. Θα αποζητούσε την καταπράσινη όαση του Άλσους και θα το διέσχιζε για να φτάσει μέχρι το σταθμό του τρένου ή όταν αυτό φιλοξενούσε την Ανθοκομική Έκθεση. Όσο για την αγαπημένη της βόλτα; Αυτή θα ήταν μέχρι το Κεφαλάρι, μέσω της πεζοδρομημένης Κολοκοτρώνη. Αν ήταν δε σε πιο ρομαντική φάση, θα επέλεγε μια άμαξα για να τη μεταφέρει εκεί, όπου θα θαύμαζε τα επιβλητικά ξενοδοχεία γύρω από την πλατεία -που μέχρι σήμερα αποπνέουν την αίγλη μιας άλλης εποχής- και θα αναπολούσε τις ένδοξες στιγμές της, σαν ήταν έφηβη. Όταν πάλι είχε κέφια, θα ήξερε πώς να ξεφαντώσει με το δικό της αυθορμητισμό και φυσικά με... χάρη! Θα ήταν ανοιχτή στο να διασκεδάσει σε όλα τα trendy μπαράκια της περιοχής, έχοντας όμως αδυναμία σ' αυτά του Κεφαλαρίου, όπου συγκεντρώνεται παραδοσιακά όλη η ζωντάνια και η διάθεση για χάζι...

Αν η Κηφισιά ήταν γυναίκα, θα ήταν άκρως ερωτεύσιμη, αλλά ταυτόχρονα δύσκολη περίπτωση για να την κατακτήσεις. Κι αν εσύ ακόμα θεωρείς ότι είναι στημένη και κακομαθημένη, τότε δεν έχεις παρά να τη γνωρίσεις...

ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ
Ο δρόμος που σε... βάζει στο πιο πολύβουο σημείο της Κηφισιάς. Εδώ ήταν κάποτε τα Goody's, εδώ τα Wendy's και πιο κάτω τα McDonald's που συγκέντρωναν όλη τη νεολαία -ειδικά τα Σαββατόβραδα. Σου θυμίζουν κάτι; Μπορεί πλέον αυτά να έχουν κλείσει, άλλα μαγαζιά να έχουν πάρει τη θέση τους, ο δρόμος να πεζοδρομήθηκε και να έγινε βατός για ποδηλάτες, όμως παραμένει εδώ και χρόνια το πιο χαρακτηριστικό σημείο. Όσο για το ζαχαροπλαστείο του Βάρσου; Η μόνη σταθερή αξία εδώ και έναν αιώνα, αποτελεί το σήμα κατατεθέν του!

ΟΔΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΗΛΗΓΙΑΝΝΗ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός που κυβέρνησε τη χώρα στις αρχές του 1896 χάρισε το όνομά του σ' αυτόν εδώ τον πολυσύχναστο δρόμο που σφύζει από ζωή ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Άλλωστε όσοι επισκέπτονται το Κεφαλάρι σίγουρα θα περάσουν από εδώ! Ο δρόμος αυτός που καταλήγει μέχρι την Κηφισίας και αγκαλιάζει από τη μια πλευρά του το Άλσος της περιοχής «φιλοξενεί» μερικά από τα πιο όμορφα αρχοντικά, ανάμεσά τους και το Παλλάς Αθήνα, που τώρα στεγάζει στον αριθμό 59 τα γραφεία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΑΙΩΝ...
... ή αλλιώς γνωστή ως Πλατεία Νέας Κηφισιάς είναι το πρώτο πράγμα που συναντά κανείς ερχόμενος στην Κηφισιά από την Εθνική Οδό. Με σήμα κατατεθέν το ιστορικό supermarket Θανόπουλος, γύρω από τα ακτινωτά στενάκια της έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μια πιάτσα με μοντέρνα cafes, γνωστά εστιατόρια και κλασικές ταβερνούλες που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο και από τις γειτονικές περιοχές.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share