Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Printed Athens ART Weekend: Έρχεται για πρώτη φορά στις 20 & 21 Απριλίου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Αυτό το Σαββατοκύριακο!

18 Απριλίου 2024 15:30
Printed Athens ART Weekend: Έρχεται για πρώτη φορά στις 20 & 21 Απριλίου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάτι ιδιαίτερο έρχεται στην Αθήνα αυτόν τον Απρίλιο και ακούει στο όνομα 1st Printed Athens ART Weekend, μία γιορτή αφιερωμένη στις γραφικές τέχνες, που μας στήνεται για πρώτη φορά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου.

Κάποιοι επιμένουν να αφιερώνονται στην τέχνη ακόμα και στους πιο χαλεπούς καιρούς. Ανάμεσα τους είναι και όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες, που συνεχίζουν με αφοσίωση και αγάπη να δημιουργούν έργα που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα των γραφικών τεχνών.

Με t-shirts, με καλλιτεχνικές εκτυπώσεις, χαρακτικά, αφίσες καθώς και άλλα αντικείμενα τυπωμένα στο χέρι ή ψηφιακά, σε λίγα και συλλεκτικά ή περισσότερα αντίτυπα, οι πρωταγωνιστές των γραφικών τεχνών είναι οι άνθρωποι που ομορφαίνουν τον προσωπικό μας χώρο, είναι οι καλλιτέχνες πίσω από τις μπλούζες που φοράμε και τα graffiti που θαυμάζουμε στο δρόμο.

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου, οι δημιουργοί αυτοί, θα έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν τα έργα τους σε αυτό το αφιερωματικό διήμερο φεστιβάλ γραφικής τέχνης, όπου οι φίλοι του είδους θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και να στηρίξουν τους ντόπιους και ξένους καλλιτέχνες, αλλά και να παρακολουθήσουν ολόκληρη τη δημιουργική διαδικασία.

Περίπου 30 εγχώριοι καλλιτέχνες: graphic designers, illustrators, screen printers, local t-shirt & streetwear brands, τυπογράφοι, καταστήματα & μηχανήματα σχεδίασης μεταξοτυπίας και αντιπρόσωποι υλικών εκτύπωσης και χαρτικών ειδών, συγκεντρώνονται για 1η φορά στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, στο κέντρο της Αθήνας, για να δημιουργήσουν, να γνωριστούν, να ανταλλάξουν ιδέες, να παρουσιάσουν και να προσφέρουν τις μοναδικές δημιουργίες τους, όπως καλλιτεχνικές μεταξοτυπίες, t-shirts, tote bags, poster, κούπες, κονκάρδες, καπέλα κ.α.

Μια ξεχωριστή ανοιξιάτικη βόλτα στον πανέμορφο πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, πασχαλινά δώρα και ψώνια, ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας, συναντήσεις με φίλους, πολύ μουσική, μα πάνω από όλα μια γιορτή – αφιέρωμα στις γραφικές τέχνες, σε περιμένουν, σε αυτό το art market, το 1st PRINTED ATHENS ART WEEKEND, που διοργανώνεται για 1η φορά!

Info

Εισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη

Ημερομηνία: 20 Απριλίου - 21 Απριλίου 2024

Ώρα: Σάββατο 14:00 - 22:00, Κυριακή 11:00 - 22:00

Τοποθεσία: Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share