Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

4 «ερωτευμένα» ανθοπωλεία της Αθήνας για του Αγίου Βαλεντίνου!

Μια ξεχωριστή μέρα για τους ερωτευμένους

14 Φεβρουαρίου 2024 09:37
4 «ερωτευμένα» ανθοπωλεία της Αθήνας για του Αγίου Βαλεντίνου!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Οι ανθοπωλείοι στην Αθήνα είναι έτοιμοι για την ημέρα των ερωτευμένων, καθώς τα λουλούδια αποτελούν μία από τις κορυφαίες επιλογές δώρου για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Αναμφισβήτητα, τα τριαντάφυλλα αποτελούν την πρώτη σκέψη, ωστόσο, στα λουλουδάδικα της Αθήνας, τα άνθη και οι συνδυασμοί είναι πολλοί και μυρωδάτοι.

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σας προτείνουμε τέσσερα ανθοπωλεία που ξεχωρίζουν στην πόλη, καθένα για διαφορετικούς λόγους, αλλά με κοινό σημείο αναφοράς: την αγάπη για την ανθοκομία.

Power of Flower

Στα Λουλουδάδικα, στο πλάι της Βουλής, εδώ και περίπου δυο χρόνια μοσχοβολούν τα λουλούδια του Power of Flower. Πίσω από την εταιρεία βρίσκεται ο Γιάννης Ολύμπιος, ο οποίος επέλεξε να συμπεριλάβει στην ιδέα του ανθρώπους με αναπηρίες, κάνοντας την ορατότητα πράξη.

«Κάθε λουλούδι έχει τη δική του ομορφιά και εμείς ονειρευόμαστε στον κήπο του αύριο να ανθίζουμε όλοι μαζί, δίκαια και με σεβασμό», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 4 «ερωτευμένα» ανθοπωλεία της Αθήνας για του Αγίου Βαλεντίνου!

Όσοι εργάζονται στο Power of Flower ασχολούνται με ό,τι σχετίζεται με τα λουλούδια, από τις εργασίες στο κτήμα μέχρι την παράδοση των λουλουδιών. Όλοι λατρεύουν, φυσικά, τα λουλούδια!

Για του Αγίου Βαλεντίνου, τα τριαντάφυλλα έχουν την τιμητική τους, είτε σε ένα ένα πλούσιο μπουκέτο, είτε σε ένα κουτάκι που κλείνει μέσα τα άνθη.

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας

Polyamorous

Δύο δημιουργικοί άνθρωποι, η Ελένη Νικολούλια και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος, εμπνεύστηκαν το Polyamorous, ένα μαγαζί με άνθη, φυτά και παιχνίδια. Όσοι έχετε περάσει από την Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια, ίσως, έχετε κοντοσταθεί στις τζαμαρίες κοιτάζοντας έναν ολάνθιστο κήπο και τα ράφια με τις premium ετικέτες, οι οποίες είναι προσεκτικά επιλεγμένες.

Φυτά και λουλούδια στέκονται ολόγυρα, ακούγοντας μουσικές από βινύλια, μέχρι να στολίσουν τους χώρους των Αθηναίων.

 4 «ερωτευμένα» ανθοπωλεία της Αθήνας για του Αγίου Βαλεντίνου!

Εκτός από λουλούδια και ποτά, το κατάστημα Polyamorous προσφέρει επίσης sex toys που μπορούν να προσφέρουν χαρά και απόλαυση, όπως και τα άλλα προϊόντα του καταστήματος. Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μπορείτε να παραγγείλετε ένα μπουκέτο σε ένα takeaway cup ή ένα υπέροχο gift box που συνδυάζει τα τρία στοιχεία: άνθη, ποτά και παιχνίδια.

Μαυρομιχάλη 72-74, Αθήνα

Secret Garden

Ο μαγευτικός κόσμος του Secret Garden γεμίζει τα σπίτια με χρώματα και αρώματα, δίνοντας έναν ξεχωριστό καλλιεργητή στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Φέτος, αποφάσισαν να ξεκινήσουν με έναν φόρο τιμής στην πιο διάσημη φράση της Gertrude Steins, που χρονολογείται από το 1913: «Ένα τριαντάφυλλο είναι ένα τριαντάφυλλο είναι ένα τριαντάφυλλο είναι ένα τριαντάφυλλο» (Rose is a rose is a rose is a rose). Αυτή η φράση, σε σχήμα καρδιάς, είναι γραμμένη σε κάθε χαρτί που περιβάλλει τα άνθη, κάνοντάς τα ακόμη πιο μοναδικά.

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δημιουργήθηκαν μπουκέτα με ονόματα όπως "άγγιγμα της αγάπης" και "καρδιοχτύπι".

 4 «ερωτευμένα» ανθοπωλεία της Αθήνας για του Αγίου Βαλεντίνου!

Οι δημιουργοί του Secret Garden εμπνέονται από την ομορφιά της φύσης για να δημιουργήσουν μοναδικούς συνδυασμούς. Αναζητούν τη φρεσκάδα και τα χρώματα που προσφέρουν οι «μυστικοί κήποι» για να ομορφύνουν προσωπικές στιγμές.

Sotiris Vrettos

Πριν από εννέα χρόνια, ο Σωτήρης Βρεττός αποφάσισε να υλοποιήσει το όνειρό του, δημιουργώντας έναν παράδεισο στην Κηφισιά. Με τη χρήση δύο κοντέινερ, μονοπατιών και ενός μεγάλου κήπου, δημιουργήθηκε ένας μαγευτικός τόπος, διακοσμημένος με γλάστρες μικρές και μεγάλες, πολύχρωμα λουλούδια και διακοσμητικά. Ο Σωτήρης Βρεττός επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό περιβάλλον γύρω από την ανθοκομία, μετατρέποντας την αγορά λουλουδιών σε μια πραγματική εμπειρία.

 4 «ερωτευμένα» ανθοπωλεία της Αθήνας για του Αγίου Βαλεντίνου!

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τα τριαντάφυλλα έχουν την τιμητική τους. Συνδυάζονται με ευκάλυπτο και λουλούδια εποχής.

Κηφισίας 367, Κηφισιά

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share