Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2023: Όσα θα δούμε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο

Από το κέντρο της πλατείας και την κορυφή του πανύψηλου δέντρου, «φωτεινές ακτίνες» φτάνουν σε όλη την πόλη

27 Νοεμβρίου 2023 08:55
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2023: Όσα θα δούμε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Το χριστουγεννιάτικο δένδρο στην Αθήνα άναψε και φέτος, δίνοντας το σήμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Η πλατεία Συντάγματος φωτίστηκε πριν από λίγες μέρες με χιλιάδες Αθηναίους να δίνουν το «παρών» στην πρώτη αυτή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για φέτος. Το έλατο, ύψους 17 μέτρων, που και φέτος μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα από το Καρπενήσι, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της επίσημης φωταγώγησης της πόλης και γεμίζοντας από άκρη σε άκρη την Αθήνα με φως και χριστουγεννιάτικη λάμψη.

Στολισμός σε όλη την Αθήνα

Από το κέντρο της πλατείας και την κορυφή του πανύψηλου δέντρου, «φωτεινές ακτίνες» φτάνουν σε όλη την πόλη.

Περίπου 83 χλμ. φωτεινές γιρλάντες τύπου led και φωτοσωλήνες φωτίζουν δέντρα και κολώνες, περισσότερα από 3.800 εναέρια και επιστύλια led στολίδια δίνουν τον γιορτινό τόνο, ενώ 44 δέντρα, μεγάλα αερόστατα και αρκούδοι στολίζουν 37 πλατείες της πόλης. Δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά -τα αγαπημένα των παιδιών- με πλούσιο πρόγραμμα στήνονται σε ισάριθμες πλατείες.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων θα ικανοποιήσουν κατοίκους και επισκέπτες: από τα μουσικά live στη γιορτινή σκηνή του Συντάγματος και τα πάρτι στους δρόμους και τις στοές της πόλης, μέχρι τις δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά, τις γιορτινές παραστάσεις και τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα για όλους.

Το ραντεβού δίνεται και φέτος στις γειτονιές, στα Δημοτικά Πολιτιστικά Κέντρα, τους πολυχώρους, τις πινακοθήκες, τα θέατρα, τις βιβλιοθήκες, αλλά στους νέους χώρους του Δήμου Αθηναίων: τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το Μουσείο Μαρία Κάλλας και το Athens Book Space στο ανανεωμένο Πάρκο Ελευθερίας.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2023: Όσα θα δούμε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο
The Christmas Factory @ ΔΤ

Γενέθλια για τον Άγιο Βασίλη στην Αθήνα

Από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα -θα ανακοινωθούν αναλυτικά τις επόμενες ημέρες- ξεχωρίζει το Christmas Factory που γιορτάζει φέτος 10 χρόνια και μαζί του ο Άγιος Βασίλης τα γενέθλιά του.

Μήπως τα βράδια ακούτε ύποπτα χαχανητά μικρών ξωτικών από μακριά; Τότε είστε έτοιμοι να ζήσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων! Τα ξωτικά ήδη κάνουν μυστικές συνεδριάσεις τα βράδια, η κυρά Βασίλαινα φτιάχνει καινούριες στολές, οι τάρανδοι κάθε πρωί κάνουν εναέριο τζόκινγκ και ο Άι Βασίλης ξεσκόνισε και κάνει σέρβις στο έλκηθρό του.

To όνειρο του Άγιου Βασίλη είναι να ανανεώνει κάθε χρόνο το εργοστάσιό του και να υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες μικρούς και μεγάλους σε έναν χώρο γεμάτο Χριστούγεννα και αυτό πραγματοποιείται εδώ και 10 χρόνια στο αγαπημένο χωριό στο Γκάζει: την πηγή των Χριστουγέννων στην καρδιά της Αθήνας.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2023: Όσα θα δούμε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο
The Christmas Factory @ ΔΤ

«Ανάποδα Χριστούγεννα»

Στον ίδιο χώρο και με αφορμή τα γενέθλια του The Christmas Factory παρουσιάζεται η νέα παιδική παράσταση «Τα Ανάποδα Χριστούγεννα» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σουλεϊμάν, κείμενο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και πρωτότυπη μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη.

Σε μια εποχή που κατακλυζόμαστε από μηνύματα και ειδήσεις, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε, αλλά αντίθετα να καλλιεργούμε τις έννοιες της χαράς, της προσφοράς, της καλοσύνης, της κοινότητας και της αλληλεγγύης.

Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταδοθούν αυτές οι πολύτιμες αρετές/ έννοιες από μια παιδική παράσταση;

Σε συνέχεια της μεγάλης περσινής επιτυχίας του «Ελαφονταίν, ο Αίσωπος αλλιώς» που κέρδισε μικρούς και μεγάλους με το εκπαιδευτικό και θεατρικό του υπόβαθρο, το The Christmas Factory συνεχίζει φέτος τη θεατρική του παράδοση με την παράσταση Τα Ανάποδα Χριστούγεννα» .

Με όχημα το θέατρο, τη μουσική και φυσικά τα Χριστούγεννα, οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν σε έναν παραμυθένιο κόσμο με κεντρικό πυρήνα την καλοσύνη και τη χαρά!

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share