Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Χριστούγεννα με «άρωμα» Μινιόν ξανά: Φωταγωγήθηκε το εμβληματικό κτήριο - Τι συμβολίζουν τα τρία χρώματα (video)

43 χρόνια μετά την καταστροφή του επιστρέφει το θρυλικό κατάστημα της Πατησίων

22 Νοεμβρίου 2023 10:19
Χριστούγεννα με «άρωμα» Μινιόν ξανά: Φωταγωγήθηκε το εμβληματικό κτήριο - Τι συμβολίζουν τα τρία χρώματα (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Μέσα στο 2024 αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το εμβληματικό κτήριο στο κέντρο της Αθήνας. Στην τελική ευθεία έχουν μπει τα έργα για το νέο Μινιόν το οποίο αναμένεται μέσα στο 2024 να ανοίξει ξανά τις πύλες του στα άτυπα γενέθλιά του καθώς του χρόνου θα συμπληρωθούν 90 χρόνια από την ανέγερσή του.

Το κτήριο που βρίσκεται στη γωνία Πατησίων και Δώρου φωταγωγήθηκε το βράδυ της Τρίτης και τα σχόλια στο Twitter ήταν ένας συνδυασμός θαυμασμού και νοσταλίας.

Τα φώτα που έλουσαν το κτήριο ήταν τρία: το ιστορικό πορτοκαλί του εμβληματικού πολυκαταστήματος των περασμένων δεκαετιών, το πράσινο της ελιάς και το λευκό επί της οδού Βερανζέρου. Όπως έχει γράψει το protothema.gr το νέο Μινιόν θα διαθέτει διαμερίσματα, γραφεία, εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Δείτε επίσης: Εικόνες από το μέλλον: Πώς θα είναι οι πλατείες σε Κολωνάκι και Εξάρχεια μετά τις αναπλάσεις λόγω Μετρό - Τι απαντούν οι αρχιτέκτονες για τα δέντρα

Σε ό,τι αφορά τα σπίτια, η εταιρεία Dimandέχει εξασφαλίσει οικοδομική άδεια, βάσει της οποίας, το ένα από τα ακίνητα του συγκροτήματος του «Μινιόν», έκτασης 4.500 τ.μ., θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία 30-40 διαμερισμάτων. Θα είναι υψηλών προδιαγραφών, έκτασης από 60 έως 125 τ.μ., επιπλωμένα.

Οι κατοικίες θα βρίσκονται στο πλήρως ανακατασκευασμένο και αυτόνομο -φυσικά βιοκλιματικό- κτίριο στις Σατωβριάνδου και Δώρου, σε όλους τους ορόφους, και θα είναι υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. «Ιδανικό για τουριστική χρήση», θα σκεφτεί κανείς.

Στο συγκρότημα θα αναπτυχθούν επίσης 6.500 τ.μ. γραφείων, 6.500 τ.μ. εμπορικών καταστημάτων, αλλά και 1.000 τ.μ. χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας, δηλαδή εστιατόρια, καφέ, μπαρ, κ.ά.

Ήδη, στους ενδιαφερόμενους και αυτούς που έχουν κλείσει, βρίσκονται μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά και κάποια από τα πιο βαριά ονόματα του retail ενώ στους πιο ψηλούς ορόφους θα βρίσκονται οι χώροι γραφείων.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share