Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Για όσους ξέμειναν Αθήνα: Οι 3 παραλίες «όνειρο» της Αττικής με καταγάλανα νερά

Η ζέστη του καλοκαιριού επιβάλει τις συχνές εκδρομές

29 Ιουλίου 2023 10:39
Για όσους ξέμειναν Αθήνα: Οι 3 παραλίες «όνειρο» της Αττικής με καταγάλανα νερά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι παραλίες της Αττικής είναι μια all time «επένδυση» για τους κατοίκους της πόλης που έχουν ξεμείνει στην Αθήνα. Ποιες είναι οι 3 παραλίες «όνειρο» με τα καταγάλανα νερά;

Η ζέστη του καλοκαιριού, επιβάλει τις συχνές εκδρομές, έστω και μονοήμερες, πάντα σε συνδυασμό με βουτιές σε όμορφες παραλίες. Έτσι, αν είσαι στην Αττική αυτή τη στιγμή, έχουμε συγκεντρώσει τρεις θαλασσινές προτάσεις, που δε θα μπορέσεις σίγουρα να αρνηθείς για τις επόμενες σου αποδράσεις. Με την ευκαιρία, δείτε 4 low budget προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές.

Παραλία ΚΑΠΕ, Σούνιο

Η παραλία ΚΑΠΕ θα μπορούσε άνετα να θεωρηθεί η πιο όμορφη παραλία του νόμου, χάριν του μοναδικού φυσικού τοπίου που την περιβάλλει. Με ένα όνομα αρκτικόλεξο, εμπνευσμένο απ´ την πινακίδα στο από πάνω της δρόμο, έχει καταφέρει να γίνει ένας απ´ τους πιο δημοφιλείς κοντινούς προορισμούς για το κολύμπι του Σαββατοκύριακου, κι όχι μόνο.

ΚΑΠΕ
ΚΑΠΕ

Η θέα που θα αντικρίσεις ακόμα και πριν κατέβεις, τα ομολογουμένως αρκετά σκαλιά της, 100 στον αριθμό, θα σου κόψει κυριολεκτικά την ανάσα, αφού με το που την δεις να εκτείνεται μπροστά σου, θα πιστέψεις πως μεταφέρθηκες σε κάποιο Αιγαιοπελαγίτικο νησί. Ντυμένη με βότσαλο και με νερά σε παραμυθένια σμαραγδί χρώματα, το σίγουρο είναι πως θα σε μαγέψει απ´ την πρώτη βουτιά που θα κανείς, έχοντας απέναντι σου το νησάκι του Πάτροκλου.

Ερωτοσπηλιά, Πόρτο Ράφτη

Η παραλία Ερωτοσπηλιά, αυτός ο λιλιπούτειες κολπίσκος, θα σε αφήσει σίγουρα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Λεπτή, χρυσή άμμος, μαζί με διάχυτα βότσαλα, στρώνεται κατα μήκος της ενώ γαλαζοπράσινα νερά δίνουν τις αποχρώσεις, μιας παραλίας βγαλμένης απ´ όνειρο.

Ερωτοσπηλιά
Ερωτοσπηλιά

Σήμα κατατεθέν δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο χαρακτηριστικός της βράχος, σημείο συνάντησης των απανταχού ζευγαριών που ζουν τον έρωτα τους, ο οποίος ονοματοδότησε ολόκληρη την ακτή, χωρίς όμως να αποκλείει και την παρεΐστικη διάθεση της παραλίας.

Αλθέα, Αγία Μαρίνα

Η παραλία Αλθέα είναι μία ακόμη πρόταση για βουτιές εντός Αττικής. Περπάτησε μέσα στο νερό για να βρεθείς στη βραχονησίδα «Ντούνη» (τσέκαρε για να καταλάβεις) και να έχεις την ευκαιρία να κολυμπήσεις σε πεντακάθαρες ερημικές παραλίες, ενός σχεδόν ψεύτικου μέρους.

Στην ακρογιαλιά της Αλθέας δεν θα βρεις να υπάρχει οργάνωση, γι αυτό προετοίμασε τις απαραίτητες προμήθειες για μια μέρα πλημμυρισμένη με ήλιο και βουτιές, μα πάνω από όλα την πολυπόθητη χαλάρωση. Μείνε μέχρι τη δύση του ηλίου, που βάφει τον ορίζοντα πορτοκαλί, για να απολαύσεις, την θέα της θάλασσας, όπως δηλώνει και το όνομα της, με τις μπαταρίες σου γεμάτες.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share