Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βόλτα στο Πόρτο Ράφτη: Μια ανάσα δροσιάς δίπλα στην Αθήνα! 3 cafe bar που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Προτάσεις και για φαγητό!

4 Αυγούστου 2023 07:30
Βόλτα στο Πόρτο Ράφτη: Μια ανάσα δροσιάς δίπλα στην Αθήνα! 3 cafe bar που θα σας μείνουν αξέχαστα!
Πόρτο Ράφτη /Φωτογραφία: Shutterstock
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης μπορεί κανείς να ανακαλύψει απόκρυφες παραλίες, αμμουδιές και σκιές από αλμυρίκια, αθλητικές δραστηριότητες, βραδινή διασκέδαση, αλλά και εμπειρίες γευσιγνωσίας.

Μια βόλτα και μόνο στο Πόρτο Ράφτη αρκεί για να καταλάβει κανείς πως είναι γεμάτο με κρυφές παραλίες, που δεν υπακούουν σε οδηγίες και σε gps, παρά μόνο στη δική σας διάθεση για εξερεύνηση. Αν όμως χρειάζεστε μια πρώτη χαρτογράφηση σημειώστε τα εξής:

Η πιο γνωστή για παράνομα και μη ζευγαράκια είναι η αμμουδερή Ερωτοσπηλιά. Αφήστε το όνομά της να παρασύρει τη φαντασία σας, αλλά μην απογοητευτείτε αν την βρείτε γεμάτη τα σαββατοκύριακα –πρόκειται για μια μικρή, αλλά άκρως δημοφιλή παραλία που από το μεσημέρι και μετά προσφέρει απλόχερα τη σκιά της, καθώς βλέπει στην ανατολή.

Δείτε ακόμα: Ένας παράδεισος στην Αττική: Μια παραλία με κρυστάλλινα νερά περίπου 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας!

Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν πολλοί κρυφοί κολπίσκοι, το μόνο που χρειάζεστε είναι είτε κάποιον γνώστη της περιοχής μαζί σας, ή απλά διάθεση για εξερεύνηση. Μια διαχρονική επιλογή είναι και η δημοτική παραλία του Πόρτο Ράφτη, ή αλλιώς η “Πλαζ” για τους ντόπιους με την υπέροχη θάλασσα και τα πεντακάθαρα νερά.

Βόλτα στο Πόρτο Ράφτη: Μια ανάσα δροσιάς δίπλα στην Αθήνα!
Φωτογραφία: Shutterstock

Επίσης αμμουδερή, αλλά και αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Σημείωση, πως έχει μια συμβολική είσοδο, που της επιτρέπει όμως να διατηρεί εξαιρετικά καθαρές τις εγκαταστάσεις της.

Αν θέλετε λίγη περιπέτεια, όπως για παράδειγμα να κάνετε βουτιές από βράχια, μπορείτε να κατευθυνθείτε κάτω από το συγκρότημα του Απολλώνιου. Εκεί θα συναντήσετε μικρά δρομάκια που θα σας οδηγήσουν σε μικρές βραχώδεις παραλίες, ενώ για πιο ψαγμένους κολυμβητές υπάρχει και η Χερσόνησος Πούντα που μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή –ενδεχομένως να σας θυμίσει τη δεκαετία του ’70.

Βραχώδης, με μικρή παραλία αλλά και φιλόξενα βράχια που σε κάνουν να νομίζεις πως βρίσκεσαι σε νησί. Το Πόρτο Ράφτη όμως διαθέτει και πολλές οργανωμένες παραλίες, όπως ο άγιος Σπυρίδωνας, ή την Αγία Μαρίνα -όπου θα βρείτε και πολλές επιλογές εστίασης.

Στην παραλία Πανόραμα θα βρείτε το ομώνυμο ταβερνάκι, ενώ στο Αυλάκι υπάρχει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πόρτο Ράφτη, καθώς και το Sup_Port, που προσφέρει όχι μόνο μαθήματα sup, αλλά και sup yoga όπως και sup pilates! Αν είστε λάτρης των καταδύσεων, ή αν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία του βυθού, τότε αναζητήστε την Aqua Team Porto Rafti. Πρόκειται για ένα σύγχρονο καταδυτικό κέντρο με όμορφο κήπο για να απολαύσετε τον καφέ ή το αναψυκτικό σας, πριν ή μετά την κατάδυση.

Και επειδή μετά από τις βουτιές και την αλμύρα σίγουρα θα αναζητήσετε κάποιες προτάσεις για φαγητό, το Πόρτο Ράφτη είναι γεμάτο all day bar restaurants, και όχι μόνο. Στον Καλό Γιαλό επιλέξτε ένα τραπέζι πάνω στην «προβλήτα» και μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για τα φρέσκα ψάρια της ημέρας.

Κάθε Κυριακή το ραντεβού δίνεται στο Μουσικό Θαλασσομεζεδοπωλείο Άμμος, όπου από το απόγευμα και μετά έχει live μουσική, με αποτέλεσμα να νιώθεις ότι χορεύεις πάνω στη θάλασσα.

Αν είστε λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το μαγαζί - σύμβολο του Πόρτο Ράφτη, το Del Mar. Πρόκειται για all day bar restaurant στην περιοχή Αυλάκι, που λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Διοργανώνει συχνά πάρτι με πολύ γνωστούς dj, ενώ διαθέτει οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και εξαιρετικά κοκτέιλ. Απέναντι από τη θάλασσα, σε κομβικό σημείο του Πόρτο Ράφτη θα βρείτε το Ziba all day – cuisine.

Πρόκειται για ένα μαγαζί - στέκι με ιδιαίτερη αισθητική, boho διακόσμηση και πολύ ωραία γλυκά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το αποδομημένο τιραμισού και την πάβλοβα. Στην ίδια λογική μπορείτε να επισκεφτείτε το Kazba bar kouzina, ένα υπερυψωμένο μπαλκόνι μπροστά στη θάλασσα, με θέα όλο το Πόρτο Ράφτη, όπου συχνά φιλοξενούνται λάτιν πάρτι και ελληνικές βραδιές.

Για πιο boho κατάσταση επισκεφτείτε το Nakal state of mind -εδώ θα νιώσετε ότι είστε στον Σκορπιό της Μυκόνου. Πρόκειται για μια πιο luxury επιλογή που αποτελείται από τρεις κύριους χώρους. Την αμμουδερή παραλία με τις αναπαυτικές ξαπλώστρες, τα κρεβάτια και τα πουφ ανάμεσα σε φοίνικες και αλμυρίκια, το χώρο της πισίνας σε σχήμα βότσαλου και το χώρο του εστιατορίου και του μπαρ.

Σε αλλαγή κλίματος και διάθεσης, στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη θα βρείτε τον “Πρόεδρο” για κεμπάπ, αλλά και πολλά μαγαζιά για ψαρικά. Το Kasap steak house είναι απαραίτητη στάση για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, ενώ μια κλασσική επιλογή είναι και η Ταβέρνα του Δημήτρη. Και φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγετε από το Πόρτο Ράφτη χωρίς να κάνετε μια στάση στον Γαλιφιανακη για το ξακουστό του γαλακτομπούρεκο ή στο Arte Italiana Gelato, όπου σας περιμένουν τουλάχιστον 45 γεύσεις φρέσκου ιταλικού παγωτού. Και κάπως έτσι, με την πιο γλυκιά γεύση στο στόμα, μπορείτε να πάρετε τον σύντομο δρόμο της επιστροφής –και αν είστε τυχεροί και οι δρόμοι της Αθήνας θα είναι άδειοι, τότε θα είστε στο σπίτι σας πριν καν προλάβει να λιώσει το παγωτό σας.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share