Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Open House Athens αυτό το Σαββατοκύριακο - Αυτά τα κτίρια της Αθήνας ανοίγουν στο κοινό

Η μεγαλύτερη αρχιτεκτονική γιορτή

31 Μαρτίου 2023 14:25
Open House Athens αυτό το Σαββατοκύριακο - Αυτά τα κτίρια της Αθήνας ανοίγουν στο κοινό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μεγαλύτερη αρχιτεκτονική γιορτή της Αθήνας το Open House Athens, επανέρχεται το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου, με τις καθιερωμένες αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις σε 60+ κτίρια και με 2 διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και στην Κηφισιά. Με την ευκαιρία, δείτε 5 νέες αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας.

Το φετινό motto του ΟΗ είναι το Building futures together και έχει ως σκοπό να αναδείξει την βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την σημασία της στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. H θεματική ενότητα sustainability με χορηγό την PRODEA Investments θα περιλαμβάνει αξιοσημείωτα παραδείγματα κτιρίων επαναπροσδιορίζοντας το παραδοσιακό οικοδομείν.

Το ΟΗΑ 2023 πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Culture is Athens.

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται από τους 450 εθελοντές της δράσης χορηγός των οποίων είναι η εταιρία γενικών ασφαλίσεων Ευρωπαιϊκή Πίστη. Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης για άλλη μια χρονιά είναι η εταιρεία κουφωμάτων SIAS S.A.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του OPEN HOUSE Athens 2023:

MADEinAthens 30 και 31 Μαρτίου

Αναπόσπαστο κομμάτι του OPEN HOUSE, είναι το MADE IN Athens, το οποίο επανέρχεται και φέτος με 13 χώρους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη διαδικασία παραγωγής διαφόρων προϊόντων και να συνομιλήσουν με σχεδιαστές και designers. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται δωρεάν εντός του ωραρίου λειτουργίας του κάθε χώρου. Δείτε εδώ το πρόγραμμα στο παρακάτω λινκ

OPENSCHOOL 31 Μαρτίου

H εκπαιδευτική δράση του ΟΗA θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31.03. Πρόκειται για αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις σε ορισμένα από τα κτίρια που συμμετέχουν στο Οpen tours οι οποίες πραγματοποιούνται από τους εθελοντές της εκδήλωσης και απευθύνονται σε μαθητικά- εκπαιδευτικά και άλλα οργανωμένα γκρουπ. Δείτε εδώ πληροφορίες

Open House Athens αυτό το Σαββατοκύριακο - Αυτά τα κτίρια της Αθήνας ανοίγουν στο κοινό

OPEN TOURS 1 και 2 Απριλίου

60+ κτίρια συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα του OPEN HOUSE Athens,κτίρια νεοκλασικά, αλλά και σύγχρονα, δημόσια και ιδιωτικά, χώροι κατοικίας, εργασίας, πολιτισμού, αναψυχής, λατρείας, μνημεία –με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Η συμμετοχή στο OPEN TOURS γίνεται δωρεάν και χωρίς κράτηση εντός του ωραρίου λειτουργίας του κάθε κτιρίου που συμμετέχει. Δείτε αναλυτικά τα κτίρια που συμμετέχουν στο φετινό Open House.

OPENWALKs 1 και 2 Απριλίου

2 θεματικές διαδρομές εντάσσονται στο ΟΗΑ και μας συστήνουν την αρχιτεκτονική της Αθήνας! Οι θεματικές διαδρομές είναι οι εξής:

  • Τα Αρχοντικά της Κηφισιάς. Περισσότερες πληροφορίες.
  • Το Βυζάντιο κάτω από την σκιά της Ακρόπολης. Περισσότερες πληροφορίες:
  • Τα OPEN WALKS του ΟΗA με χορηγό την SIAS S.A.θα σας ξεναγήσουν σε πλευρές της πόλης λιγότερο γνωστές, αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αρχιτεκτονικό και ιστορικό. Η κάθε διαδρομή έχει διάρκεια 1.30-2 ώρες.

    OPENOFFICE 3.04

    To OPEN OFFICE με χορηγό την DIMAND real estate development, αφορά μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις σε 3 αρχιτεκτονικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Στόχος αυτής της παράλληλης δράσης είναι να αναδείξει το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, συστήνοντας στο κοινό καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους αρχιτέκτονες, που ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους κλάδο. Τα βίντεο θα κάνουν πρεμιέρα στο κανάλι της διοργάνωσης στο youtube. Τα γραφεία που συμμετέχουν είναι:

TAGS
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share