Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Η Γλυφάδα στα καλύτερά της: Το «σπίτι» των Ποντίων στην πλατεία Κονίτσης ανακαινίστηκε πλήρως

Ένα έργο ζωής!

20 Φεβρουαρίου 2023 15:38
Η Γλυφάδα στα καλύτερά της: Το «σπίτι» των Ποντίων στην πλατεία Κονίτσης ανακαινίστηκε πλήρως
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας ιστορικός σύλλογος, η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία», αποκτά την έδρα που του αξίζει! Το «σπίτι» των Ποντίων, στην πλατεία Κονίτσης, παραδίδεται από τον Δήμο Γλυφάδας πλήρως ανακαινισμένο, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, δίπλα σε μια ολοκαίνουργια παιδική χαρά.

Ήταν το όνειρο των Ποντίων της Γλυφάδας η ανάπλαση της πλατείας Κονίτσης, ήταν το όνειρο όλων των κατοίκων της περιοχής η αναβάθμιση της γειτονιάς τους μέσα από ένα έργο ζωής.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ το νέο σύγχρονο γήπεδο στίβου στη Γλυφάδα.

 Το «σπίτι» των Ποντίων στην πλατεία Κονίτσης ανακαινίστηκε πλήρως

«Εδώ στην Πλατεία Κονίτσης, θέλαμε να τα πετύχουμε όλα μαζί: Και μια νέα, όμορφη πλατεία και μια σύγχρονη και ποιοτική παιδική χαρά και το πλήρως ανακαινισμένο «σπίτι» των Ποντίων της Γλυφάδας και πολύ περισσότερο πράσινο συνολικά. Με πολύ μεγάλη προσπάθεια και μπόλικη δουλειά, τα καταφέραμε! Παντού σύγχρονα και ποιοτικά υλικά, παντού προσεγμένες κατασκευές», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

 Το «σπίτι» των Ποντίων στην πλατεία Κονίτσης ανακαινίστηκε πλήρως

 Το «σπίτι» των Ποντίων στην πλατεία Κονίτσης ανακαινίστηκε πλήρως

Και προσθέτει: «Κάθε σημείο και κάθε γωνιά άλλαξε με μεράκι: Νέες φυτεύσεις, καλλωπισμός, ανασχεδιασμός όπου χρειαζόταν, καινούργια παρτέρια με εκατοντάδες θαμνώδη φυτά, κυβόλιθοι, δάπεδα κ.ά. Το πράσινο αυξήθηκε με δεκάδες νέα μεγάλα δέντρα, ο φωτισμός είναι πια LED τελευταίας γενιάς, τα καθιστικά και ο αστικός εξοπλισμός είναι ολοκαίνουργια, τα παιχνίδια πρωτότυπα και φυσικά ασφαλή για όλα τα παιδιά.

Γλυφάδα πάρκο Κονίτση

Η ανάπλαση της Πλατείας Κονίτσης αναβαθμίζει την ευρύτερη γειτονιά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προσφέρει ταυτόχρονα χώρο αναψυχής για τους μεγαλύτερους και ατελείωτου παιχνιδιού και διασκέδασης για τους μικρούς μας φίλους.

Γλυφάδα πάρκο Κονίτση

Ήδη, η παιδική χαρά λειτουργεί κανονικά! Ο δε χώρος που χρησιμοποιεί η Ένωση Ποντίων της πόλης μας «H Ρωμανία», παραδίδεται σύντομα αναβαθμισμένος και ολοκαίνουργιος, όπως ταιριάζει σε ένα σύλλογο που έκλεισε πέρυσι 30 χρόνια ζωής και ο οποίος με την παρουσία του και τις δράσεις του τιμά τους Ποντίους και φυσικά τη Γλυφάδα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για μια ακόμη φορά σε όλους όσοι εργάστηκαν και για αυτή την ανάπλαση. Συνεχίζουμε».

Τον συντονισμό των εργασιών και γι αυτό το υπέροχο νέο δημιούργημα, την ανάπλαση της πλατείας Κονίτσης και την κατασκευή της παιδικής χαράς, είχε ο Αντιδήμαρχος Πόλης και Καθημερινότητας Γιάννης Σκαλτσάς.

Γλυφάδα πάρκο Κονίτση

«Μια νέα υπέροχη πλατεία! Ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του συλλόγου μας! Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι το σπίτι μας, το νέο μας κτίριο θα είναι το ομορφότερο κτίριο Ποντιακού συλλόγου στην Ελλάδα! Σε ευχαριστούμε Δήμαρχε! Σε ευχαριστούμε Γιώργο Παπανικολάου!», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» Κυριάκος Τιλγκερίδης.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share