Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δεσποινίς Διευθυντής: Έτσι είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία - Σε ποιά περιοχή βρίσκεται;

Δεν έχει αλλάξει πολύ

1 Φεβρουαρίου 2023 11:43
Δεσποινίς Διευθυντής: Έτσι είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία - Σε ποιά περιοχή βρίσκεται;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος μάς έχει χαρίσει πολλές στιγμές γέλιου με τις κωμωδίες του. Μια από αυτές είναι και η ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής» με την Τζένη Καρέζη, τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο. Και ποιος δεν θυμάται την ατάκα της Καρέζη «Γυρίσατεεε;» η οποία ακούγεται ως σήμερα. Χαρακτηριστικό, λοιπόν, της ταινίας είναι το σπίτι στο οποίο έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας. Έχεις αναρωτηθεί πώς μπορεί να είναι σήμερα; Με την ευκαιρία, δείτε το σχολείο που γυρίστηκε το "Χτυποκάρδια στο Θρανίο"

Στην πραγματικότητα δεν έχει αλλάξει και τόσο. Έτσι όταν περνάς απ’ έξω μπορείς να φέρνεις στο μυαλό σου νοσταλγικές στιγμές μιας άλλης εποχής.

Δεσποινίς Διευθυντής: Έτσι είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία στην Φιλιοθέη

Δεσποινίς Διευθυντής: Η υπόθεση της ταινίας

Η Λίλα Βασιλείου (την οποία υποδύεται στην ταινία η Τζένη Καρέζη) έχει αναλάβει τη διεύθυνση μιας τεχνικής εταιρείας. Στήριγμά της σε κάθε βήμα της είναι ο υπερπροστατευτικός πατέρα της (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος). Θέλοντας η ίδια να δώσει προτεραιότητα στην καριέρα της ως επιστήμων παραμελεί σύμφωνα με τον πατέρα της και τις φίλες της την θηλυκότητα της αποθαρρύνοντας το φλερτ του υφισταμένου της υπομηχανικού και λάτρη του γυναικείου φύλου Αλέκου Σαμιωτάκη (τον οποίο υποδύεται ο Αλέκος Αλεξανδράκης).

Δεσποινίς Διευθυντής: Έτσι είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία στην Φιλιοθέη

Ωστόσο έρχεται η στιγμή που τον ερωτεύεται. Τελικά, λοιπόν, παροτρύνεται από την ξαδέλφη της να μεταμορφωθεί σε ναζιάρικο θηλυκό. Το ακούει και η αλλαγή της συμπεριφοράς της δημιουργεί γλυκές αλλά και αστείες σκηνές. Το γέλιο είναι πάντως εγγυημένο σε πολλές από τις σκηνές της αγαπημένης ελληνικής ταινίας.

Έτσι είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία

Σίγουρα αν έχεις δει την ταινία πάνω από δύο φορές θα θυμάσαι τα χαρακτηριστικά σκαλιά στα οποία η Λίλα τραγουδούσε με τον πατέρα της τα τρία παιδιά Βολιώτικα. Αυτές οι σκάλες, λοιπόν, βρίσκονται στη Φιλοθέη και συγκεκριμένα στην οδό Κόδρου. Φέρνοντας στο μυαλό σου σκηνές από την ταινία και περνώντας απ’ έξω μπορείς να δεις ότι το καλοδιατηρημένο σπίτι θυμίζει πολύ τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και την ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής»

Δεσποινίς Διευθυντής: Έτσι είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία στην Φιλιοθέη

Θυμάστε τον ηθοποιό Νίκο Παπαδόπουλο; Δείτε πως είναι στα 61 του ο "γόης" των 80s με τα καταγάλανα μάτια

Από τους πιο όμορφους ηθοποιούς της δεκαετίας του ΄80 τον συναντήσαμε σε αρκετές ελληνικές ταινίες της εποχής αλλα και στα δημοφιλή σήριαλ του Νίκου Φώσκολου, Λάμψη και Καλημέρα Ζωή. Με την ευκαιρία, δείτε πως είναι σήμερα η Μαργαρίτα Μπρόγιερ.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Αθηνών το 1985. Έκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει σε θεατρικές παραστάσεις, σήριαλ και θεατρικά στην τηλεόραση. Παράλληλα παρουσίαζε θεατρικές και λογοτεχνικές εκπομπές στο ραδιόφωνο.

Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Στάθη Ψάλτη, της Ρένας Παγκράτη και άλλων αστέρων των 80s σε μεγάλες επιτυχίες όπως το "Καμικάζι αγάπη μου", "Ισόβια" κ.α.

Θυμάστε τον ηθοποιό Νίκο Παπαδόπουλο; Δείτε πως είναι στα 61 του ο Θυμάστε τον ηθοποιό Νίκο Παπαδόπουλο; Δείτε πως είναι στα 61 του ο

Ο Νίκος Παπαδόπουλος τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το σενάριο ενώ έχει δανείσει και τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττίσεις. Το 2004, παντρεύτηκε τη συνθέτη Μαρία Οικονομάκου και απέκτησαν δυο πανέμορφες κόρες.

Θυμάστε τον ηθοποιό Νίκο Παπαδόπουλο; Δείτε πως είναι στα 61 του ο

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share