Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Μοναδικό στον κόσμο: Ένα τρένο με εστιατόριο, bar και θέατρο σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή - Δες που βρίσκεται

Μια ξεχωριστή εμπειρία!

28 Οκτωβρίου 2023 07:02
Μοναδικό στον κόσμο: Ένα τρένο με εστιατόριο, bar και θέατρο σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή - Δες που βρίσκεται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν μου έλεγες να σου μιλήσω για έναν χώρο που όμοιο του δεν έχεις ξαναδεί, τότε αδιαμφησβήτητα θα σου έκανα λόγο για το "Τρένο στο Ρουφ", που βρίσκεται στην Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως προς τον σταθμό του προαστιακού στο Ρουφ.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ το μαγαζί της Αθήνας με την αυλή που θυμίζει πλατεία χωριού.

Πρόκειται για τη μοναδική αμαξοστοιχία στον κόσμο όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, να παρακολουθήσεις κάποια θεατρική παράσταση, να πάρεις ένα ρομαντικό δείπνο ή να παρακολουθήσεις μια λογοτεχνική βραδιά.

Βρίσκεται σταθμευμένο, την αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ και αποτελείται από εννέα παλαιά βαγόνια – μεταξύ των οποίων και το «Ελληνικό Βαγόνι», ένα αυθεντικό Wagon Restaurant του Orient Express κατασκευής 1924, και μια μουσειακή ατμομηχανή τύπου Μπρέντα του 1947 – που λειτουργούν ως θεατρική σκηνή, μουσική σκηνή, εστιατόριο, φουαγιέ, μπαρ, καμαρίνια και βοηθητικοί χώροι.

Είναι η μοναδική αμαξοστοιχία στον κόσμο που σε "ταξιδεύει" στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού!

Μουσικές παραστάσεις στο αυθεντικό βαγόνι του Orient Express, θεατρικές παραστάσεις στο Θεατρικό Βαγόνι, παιδική σκηνή, λογοτεχνικές συζητήσεις, εικαστικές δημιουργίες, προβολές, φεστιβάλ, ανατρεπτικά project νέων καλλιτεχνών στο New Wagon, ρομαντικά δείπνα στο Wagon Restaurant, ποτό μέχρι αργά στο Wagon Bar, οργάνωση εκδηλώσεων και πρωτότυπες προτάσεις ψυχαγωγίας για όλους.

Η αίσθηση που παρέχει αυτός ο μικρόκοσμος που έχει στηθεί στο Ρουφ είναι μοναδική, καθώς νομίζεις ότι ανήκεις στο καστ μιας μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής!

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share