Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βόλτα στο Μικρολίμανο: Σε ποια μαγαζιά να φας και να πιεις το ποτό σου

Για να περάσεις υπέροχα!

15 Οκτωβρίου 2023 07:14
Βόλτα στο Μικρολίμανο: Σε ποια μαγαζιά να φας και να πιεις το ποτό σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από την ανάπλαση, το Μικρολίμανο απέκτησε ακόμα περισσότερη αίγλη, με εκατοντάδες Αθηναίους και Πειραιώτες, να το επισκέπτονται καθημερινά και ειδικότερα τις ηλιόλουστες μέρες. Η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί, η βόλτα δίπλα στα σκάφη και τα ανανεωμένα μαγαζιά με θέα τη θάλασσα, μετατρέπουν το Μικρολίμανο, σε πόλο έλξης.

Το Athensmagazine.gr, έκανε τη βόλτα του στο Μικρολίμανο και κατέγραψε μερικά μαγαζιά για φαγητό ή ποτό.

Για φαγητό στο Μικρολίμανο

Vosporos

Ακτή Κουμουνδούρου 20

Τηλέφωνο: 210 4127324

Με θέα τη θάλασσα και αισθητική που σε ταξιδεύει μέχρι το Βόσπορο, θα απολαύσεις αυθεντικές πολίτικες και μεσογειακές γεύσεις.

Boho διακόσμηση, ψάθινα φωτιστικά και ξύλινα μεγάλα τραπέζια, δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι διακοπές.

Κάθε επιλογή στο μενού είναι πραγματικά ιδανική. Αξίζει να δοκιμάζετε από τις σαλάτες την αποδομημένη σπανακόπιτα ή αυτή με το παντζάρι, από τα ορεκτικά μην παραλείψετε τα ρολάκια με φέτα και μέλι, ενώ το κασερλί και η γιαουρτλού, είναι πραγματικές λιχουδιές.

Ζέφυρος

Ακτή Κουμουνδούρου 48

Τηλέφωνο: 210 4175152

Από το 1939 μέχρι και σήμερα το εστιατόριο Ζέφυρος, είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για να απολαύσεις την καλή παραδοσιακή κουζίνα.

Το εστιατόριο αποτελείται από δύο όμορφα διακοσμημένους χώρους. Ο εσωτερικός χώρος, με τα γήινα χρώματα, το ζεστό φωτισμό και τα φινιστρίνια για παράθυρα και ο εξωτερικός χώρος με το Deck πάνω στη θάλασσα.

Lollobrigida

Ακτή Κουμουνδούρου 62

Τηλέφωνο: 211 1160419

Εμπνευσμένο από τη Gina Lollobrigida, το ιταλικό εστιατόριο «Lollobrigida», με την ιταλική φινέτσα και την εντυπωσιακή διακόσμηση, σε καλεί να δοκιμάσεις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις.

Ο πολυέλαιος, το γυάλινο ταβάνι, ο πετρόχτιστος ξυλόφουρνος επενδεδυμένος με ψηφιδωτά πλακάκια και τα retro έπιπλα, δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα, που σε ταξιδεύει στην παλιά Ιταλία.

Varoulko Seaside Restaurant

Ακτή Κουμουνδούρου 54

Τηλέφωνο: 210 5228400

Το Varoulko Seaside, είναι ένα κορυφαίο εστιατόριο υψηλής ποιότητας και έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός για τους θαυμαστές της εκλεκτής γαστρονομίας.

Η τεχνογνωσία και οι γνώσεις του σεφ Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος έχει δημιουργήσει μοναδικές συνταγές που εξερευνούν τις αισθήσεις συνδυάζοντας παραδοσιακές και μοντέρνες γεύσεις, που αποτελούν διαχρονική γαστρονομική δήλωση στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, προσελκύουν πλήθος καλοφαγάδων.

Για ποτό στο Μικρολίμανο

Ιστιοπλοϊκός

Ακτή Μικρολίμανου

Τηλέφωνο: 210 4134084

Γύρω γύρω θάλασσα και στη μέση ο «Ιστιοπλοϊκός», το μαγαζί που σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα πλοίο και ταξιδεύεις προς το αγαπημένο σου μέρος.

Boho, διακόσμηση, ξύλινα έπιπλα και όμορφες λεπτομέρειες κάνουν το μέρος ακόμα πιο ευχάριστο.

Τα βράδια το μαγαζί μετατρέπεται σε ιδανικό προορισμό για να απολαύσεις το ποτό σου.

Cartel

Ακτή Κουμουνδούρου 62

Τηλέφωνο: 210 4125378

Η ιστορική γωνιά στο Μικρολίμανο, που τα βράδια βαράει κόκκινο στη διασκέδαση, σε περιμένει για να πιεις το ποτό σου, να τραγουδήσεις και να χορέψεις.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share