Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

3 cozy μαγαζιά για τσάι και κέικ στην Αθήνα

Για μεγάλη απόλαυση!

14 Οκτωβρίου 2023 07:24
3 cozy μαγαζιά για τσάι και κέικ στην  Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι αναζητούν μαγαζιά τα οποία να είναι cozy, φιλόξενα και να έχουν «ζεστή» ατμόσφαιρα. Ένα φλιτζάνι με αρωματικό τσάι και ένα κομμάτι κέικ, σε ένα cozy μαγαζί, είναι το καλύτερο σκηνικό του χειμώνα, για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς.

Το Athensmagazine.gr, σου παρουσιάζει παρακάτω 3 cozy μαγαζιά για τσάι και κέικ στην Αθήνα.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε το αρχοντικό μεζεδοπωλείο στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας.

F by φ

Δημητρακοπούλου 65 - 67

Τηλέφωνο: 211 4124217

Το F by Φ, σε κάνει να νιώθεις πολύ οικεία από την πρώτη στιγμή που θα μπεις στον χώρο. Cozy ατμόσφαιρα και διακόσμηση, τριαντάφυλλα και vintage έπιπλα σε ταξιδεύουν.

Στον κάτω όροφο θα βρεις τα ρούχα των Ελλήνων σχεδιαστών, τοποθετημένα με τρόπο που νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε μπουτίκ, ενώ παρακάτω θα ανακαλύψεις μια ποικιλία από φυτά, κεράκια, πίνακες και διασκοσμητικά.

Ένας vintage καναπές με boho πινελιές, περιτριγυρισμένος από φυτά σε κάνει αμέσως να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σπίτι.

Τα φωτάκια που κρέμονται στον χώρο, δημιουργούν μια ζεστή και cozy ατμόσφραι.

Ανεβαίνοντας τα σκαλιά για να εξερευνήσεις τον επάνω χώρο θα δεις μια neon ροζ ταμπέλα που γράφει "wild souls" και περιτριγυρίζεται από τριαντάφυλλα.

Τι ταξίδι των αισθήσεων ολοκληρώνεται και συμπληρώνεται πολύ γλυκά με τους καφέδες, τα τσάι, τα κέικ και τα υγιεινά smoothie bowls, που μπορείς να απολαύσεις στον χώρο.

Ο καφές είναι βιολογικός και Fair Trade, τα τσάι φτιάχνονται από ελληνικά βότανα, ενώ τα κέικ είναι χειροποίητα ημέρας, παρασκευασμένα, από έναν από τους παλαιότερους φούρνους στο Κουκάκι.

Γιασεμί

Μνησικλέους 23, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 3041 7937

Σε ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά στενά της Πλάκας, δεσπόζει εδώ και χρόνια, ένα από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά της Αθήνας και αυτό δεν είναι άλλο από το Γιασεμί.

Ένας ευχάριστος χώρος με vintage αισθητική και πολύ πράσινο που θα σε κάνει να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σπίτι σου.

Στο Γιασεμί μπορείς να απολαύσεις το πεντανόστιμο κέικ καρότου και να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα από τα διάφορα τσάι που βρίσκονται στο μενού.

Ohayo Teahouse

Αγίας Βαρβάρας 79, Δάφνη

Τηλέφωνο: 210 4124373

«Ohayo» σημαίνει «καλημέρα» στα Ιαπωνικά και το «Ohayo Teahouse», σε περιμένει σε έναν χώρο με πολλά στοιχεία από την Ιαπωνία και μπόλικα λουλούδια.

Πρόκειται για έναν χώρο που σε χαλαρώνει και σε ταξιδεύει.

Η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού έχει κάνει αρκετά ταξίδια στην Ιαπωνία και έτσι θέλησε να δημιουργήσει ένα όμορφο περιβάλλον, στο οποίο να παρουσιάσει την ιεροτελεστία του τσαγιού και τον σεβασμό που έχουν οι Ιάπωνες για τα λουλούδια.

Στο «Ohayo Teahouse», μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικής ποιότητας ιαπωνικό τσάι, σε διάφορες ποικιλίες και γεύσεις, ενώ μπορείς να ολοκληρώσεις την γευστικά εμπειρία σου με ένα yuzu carrotcake.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share