Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ένας πράσινος παράδεισος για ζεστό κρασί και φρέσκα brunch, βρίσκεται στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μία πολύ αγαπημένη επιλογή!

20 Ιανουαρίου 2024 08:20
Ένας πράσινος παράδεισος για ζεστό κρασί και φρέσκα brunch, βρίσκεται στη Νέα Φιλαδέλφεια
Από Αγάπη Μυργιώτη

Σε μία ήσυχη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας, σαν όαση ξεπροβάλλει ένα πράσινος παράδεισος, που μοιάζει με μικρή ζούγκλα, έτοιμη να σε υποδεχτεί, με τους πιο χαμογελαστούς ανθρώπους και τις πιο υπέροχες μυρωδιές.

Ο λόγος για το «Mimosa», και όχι δεν μιλάμε για το φυτό, αλλά για το πανέμορφο γωνιακό μαγαζί, στην οδό Εφέσου 26 και Μουδανιών, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η «Mimosa Neighborhood Bistrot» ή σκέτο «Mimosa», όπως συνηθίζουν να λένε οι φιλαδελφειώτες για συντομία, είναι ένα μαγαζί το οποίο αποτελείται από 4 χώρους, τον επάνω όροφο, ο οποίος είναι πολύ ήσυχος και ιδανικός για να δουλέψεις με το laptop σου ή να διαβάσεις ένα βιβλίο, τον κάτω εσωτερικό χώρο, τον ημιυπαίθριο εξωτερικό χώρο, με τις σόμπες και τον εξωτερικό χώρο.

Ένα μαγαζί με υπέροχη ατμόσφαιρα

Σε όποιο σημείο του μαγαζιού και να επιλέξεις να καθίσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα νιώσεις σα να βρίσκεσαι σπίτι σου. Το περιβάλλον είναι πολύ φιλόξενο.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τον εσωτερικό χώρο, ο οποίος είναι γεμάτος φυτά και ξύλινα έπιπλα και στον οποίο υπάρχουν δύο πολύ ιδιαίτερα και πρωτότυπα στοιχεία που κάνουν το μαγαζί να ξεχωρίζει.

Το πρώτο είναι ο αληθινός κήπος, ο οποίος βρίσκεται στην δεξιά γωνιά, όπως μπαίνεις στο μαγαζί. Με μεγάλα πράσινα γράμματα στον τοίχο, η φράση «Πάρε μια βαθιά ανάσα, πρόκειται για αληθινό κήπο», σε ενημερώνει για τον κήπο που βρίσκεται στο σημείο και φυσικά, δεν γίνεται να μην σταθείς εκεί για να πάρεις στα αλήθεια, μια βαθιά ανάσα.

Το δεύτερο, στοιχείο, που είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερο, είναι το τεράστιο, ξύλινο φωτιστικό, με τα πράσινα φυτά, που κρέμεται από το ταβάνι.

Ανεβαίνοντας στον επάνω όροφο, αναπαυτικοί καναπέδες, όμορφη διακόσμηση και πράσινα φυτά, κάνουν τον χώρο να μοιάζει με σπίτι, ενώ είναι ιδανικό σημείο για εργασίες ή δουλειά.

Παράλληλα, αν θέλεις μπορείς να απολαύσεις και τα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, ο οποίος είναι προστατευμένος και κλεισμένος γύρω-γύρω, όσο το δυνατόν καλύτερα, γεμάτος σόμπες και κουβέρτες. Το απόλυτο coziness. Και εκεί μπορείς και να συνδυάσεις την έξοδό σου με μία κούπα, ζεστό, κόκκινο κρασί. Μα τι απόλαυση!

Το μενού

Παράλληλα, ας μιλήσουμε για το μενού, στο οποίο όλα τα προϊόντα που θα βρείτε, είναι βιολογικά και εκλεκτής ποιότητας.

Επιπλέον, στη «Mimosa» θα βρείτε πολύ νόστιμα brunch, όπως κέικ, κρουασάν, αυγά και banana bread, ενώ να αναφέρουμε ότι το μαγαζί υποστηρίζει τη vegan διατροφή, γι' αυτό και θα βρείτε πολλές σχετικές επιλογές.

Στον κατάλογο υπάρχουν και πεντανόστιμες επιλογές για μεσημεριανό καθώς και λαχταριστά γλυκά, ενώ θα βρείτε και πολλά νόστιμα ροφήματα.

Φυσικά, δεν γίνεται να μην αναφέρω το ζεστό κόκκινο κρασί, το οποίο μοσχοβολάει.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share