Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Οι ομορφιές της Αθήνας μας μέσα από ένα βίντεο δευτερολέπτων

Μαγικές εικόνες!

17 Ιανουαρίου 2023 09:29
Οι ομορφιές της Αθήνας μας μέσα από ένα βίντεο δευτερολέπτων
Από Αγάπη Μυργιώτη

Μία από τις αγαπημένες μου συνήθειες στο κέντρο της Αθήνας, είναι να περπατάω στα στενά της Πλάκας, ανάμεσα στις ανθισμένες ή όχι βουκαμβίλιες, στα πλακόστρωτα δρομάκια, τα χρωματιστά σημεία και τα ατμοσφαιρικά μαγαζιά.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ τι θα έκανα σαν τουρίστας στην Αθήνα για μία ημέρα;

Η Πλάκα είναι μία από τις παλαιότερες γειτονιές της Αθήνας και ξεχωρίζει για τα γραφικά δρομάκια της, τα νεοκλασικά σπίτια σε παστέλ χρώματα και τα χαμογελαστά πρόσωπα όσων περνούν από το σημείο.

Κάθε βήμα στα στενά της Πλάκας είναι και ένα βήμα πιο κοντά σε ένα ονειρικό ταξίδι προς την Παλιά Αθήνα. Ο χρόνος έχει παγώσει στην Πλάκα και το σημείο χαρακτηρίζεται από αρχοντιά και αναλλοίωτη ομορφιά.

Στα στενά της Πλάκας χάνεσαι, ονειρεύεσαι και μαγεύεσαι.... θες να περπατάς για ώρες, με σκοπό να ανακαλύψεις όσα περισσότερα όμορφα σημεία μπορείς!

Μια βουκαμβίλια εδώ, μια γατούλα λίγο πιο εκεί, ένα όμορφο καφέ βγαλμένο από ελληνική ταινία λίγο πιο κάτω και ένα σπίτι, που φαίνεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα κινηματογραφικό έργο του 60'.

Είναι πραγματικά μαγικό... πώς γίνεται κάθε φορά που βρίσκομαι στην Πλάκα, να μιλάω με κόσμο, να ανταλλάζω χαμόγελα με τους περαστικούς και να μαγεύομαι με τις ομορφιές της φύσης και της Παλιάς Αθήνας.

Σε μία από τις πρόσφατες βόλτες μου στην Αθήνα, αποφάσισα να τραβήξω μερικά πλάνα από την Πλάκα, για να «αιχμαλωτίσω» στην κάμερά μου, λίγη από την ομορφιά της και να σας δείξω, μέσα από τα μάτια μου, πόσο όμορφο είναι το σημείο αυτό της πόλης μας!

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Tik Tok, για περισσότερα βίντεο σχετικά με την Αθήνα και το λεκανοπέδιο Αττικής.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share