Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4 μέρη στην Αθήνα που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Ανακάλυψέ τα!

13 Αυγούστου 2023 09:08
4 μέρη στην Αθήνα που δεν ήξερες ότι υπάρχουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αθήνα έχει πολλά «κρυμμένα διαμαντάκια», όμορφα μέρη και πρωτότυπα, τα οποία μπορείς να μη γνωρίζεις αλλά αξίζει να ανακαλύψεις.

Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε 4 μέρη στην Αθήνα, που ίσως και να μην ήξερες ότι υπάρχουν, αλλά αξίζει να τα επισκεφτείς, αν θέλεις να βιώσεις μια μοναδική εμπειρία.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε το «σπίτι» στο Περιστέρι που σε ταξιδεύει Λατινική Αμερική με τις γεύσεις του.

Μια νεογοτθική ορθόδοξη εκκλησία

Το παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα, όπου βρίσκεται παραπλεύρως του Πύργου Ανδρέα Συγγρού, αποτελεί την μοναδική ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας γοτθικού ρυθμού και κατασκευάστηκε βάσει των σχεδίων του Ερνέστου Τσίλλερ.

Το Δάσος Συγγρού βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας – στα σύνορα των δήμων Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Μελισσίων.

Μια νεογοτθική ορθόδοξη εκκλησία

Είναι έκτασης 950 περίπου στρεμμάτων, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους καλυμμένα με χαλέπιο Πεύκη. Είναι το μοναδικό εναπομείναν φυσικό δάσος της ευρύτερης περιοχής και ολοκλήρου του λεκανοπεδίου Αττικής.

Στο Δάσος Συγγρού στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, ΙΓΕ, (γραφεία, αίθουσες διδασκαλίας, θερμοκήπια, καλλιέργειες, πάρκινγκ), τα σχολεία των Αναβρύτων, ένα ΙΕΚ και ένα ΤΕΕ αφιερωμένα στη γεωργική εκπαίδευση, η διατηρητέα Βίλλα Συγγρού και ο διατηρητέος ναός του Αγ. Ανδρέα.

Πρόκειται για τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους (ΦΕΚ 968/1991) και ανευρέσεως αρχαιολογικών ευρημάτων.

O «Πύργος Βασιλίσσης» στο Ίλιον

To κτήμα του Πύργου Βασιλίσσης γεννήθηκε από το όραμα της βασίλισσας Αμαλίας για την δημιουργία μιας πρότυπης αγροτικής εγκατάστασης, στην οποία θα δοκιμάζονται καινούριες παραγωγικές μέθοδοι για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωπονίας. Τα αμπέλια ήταν μια από τις πρώτες καλλιέργειες του κτήματος. Για την διαμόρφωση του πρώτου αμπελώνα των 180 στρεμμάτων, προσελήφθησαν έμπειροι αμπελουργοί από τα Μέγαρα.

Ο χαρακτήρας του πρότυπου κέντρου γεωργίας που είχε δώσει η εμπνευστής του κτήματος, εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και σήμερα. Η καλλιέργεια του αμπελώνα των 40 στρεμμάτων είναι βιολογική, όπως και των υπόλοιπων καλλιεργειών του κτήματος (φιστικιές, ελιές).

Ο αμπελώνας βρίσκεται περίπου στο ίδιο σημείο στο οποίο βρισκόταν ο αμπελώνας την εποχή της Βασίλισσας Αμαλίας και γίνεται προσπάθειά επέκτασής του σε 20 ακόμα στρέμματα ενώ γίνεται προσπάθεια ολοκληρωμένης διαχείρισης των προϊόντων και υποπροϊόντων του κτήματος (κομποστοποίηση, επεξεργασία κοπριάς αλόγων, κ.α.). Οι ποικιλίες των σταφυλιών που φύονται είναι οινοποιήσιμες, ελληνικές και ξένες (ευρωπαϊκές), λευκές και ερυθρές.

Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή

Η πρώτη αρχαιολογική σχολή της Αθήνας που ιδρύθηκε το 1846, η Γαλλική Σχολή Αθηνών αποτελεί ένα ερευνητικό κέντρο αιχμής με βασική αποστολή την μελέτη της Ελλάδας στο βαλκανικό και μεσογειακό της περιβάλλον, από την προϊστορία μέχρι σήμερα.

Έχει τον μεγαλύτερο ιδιωτικό κήπο στην πρωτεύουσα και πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα κτήρια, οπότε ανακάλυψε τις μέρες και τις ώρες που το κτήριο είναι επισκέψιμο, για να το δεις από κοντά.

Ωράριο λειτουργίας της Πρεσβείας (μόνον κατόπιν προηγούμενης συνεννοήσεως )

Δευτέρα έως Πέμπτη: από τις 08:45 έως τις 14:00 και από τις 15:00 έως τις 18:00.
Παρασκευή: από τις 08:45 έως τις 14:45.

Να φας στον αέρα

Το εστιατόριο "Dinner in the Sky" είναι ότι ακριβώς λέει και το όνομα του... δείπνο στον ουρανό.

Μια γαστρονομική πρόταση που καλωσορίζει 22 επισκέπτες μαζί με τους σεφ που ετοιμάζουν ένα μενού 6 πιάτων, το οποίο σερβίρεται στα 40 μέτρα ψηλά στον ουρανό, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία ζωής.

Φαντάσου να απολαμβάνεις το φαγητό σου υπό το ξάγρυπνο βλέμμα των αστεριών, με θέα την Αθήνα και να νιώθεις την ελευθερία που σου προσφέρει ο ουρανός.

Μάλιστα, καθώς το τραπέζι περιστρέφεται αργά, έχετε θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη, τα γύρω βουνά, τη θάλασσα και φυσικά το αθηναϊκό αστικό τοπίο. Επιλέξτε ανάμεσα στο Acropolis Panorama Dinner, στο Acropolis Sunset Dinner ή στο Starlit Acropolis Dinner προσκαλέστε τους φίλους, τους αγαπημένους ή τους συναδέλφους σας σε ένα ξεχωριστό δείπνο και πασπαλίστε τις νύχτες σας στην Αθήνα με έναν συνδυασμό εξαιρετικού φαγητού και εκπληκτικής θέας.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share